Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Yngwie Malmsteen susține că a salvat compania Fender de la faliment

Yngwie Malmsteen a discutat în cadrul unui interviu despre rolul major pe care l-a jucat în succesul companiei Fender. Potrivit muzicianului, albumul său de debut a dat o nouă turnură evoluției Fender, într-o perioadă în care compania părea că va falimenta.

Publicat

pe

Concert Yngwie Malmsteen la Sala Palatului din Bucuresti pe 13 mai 2015 │ FOTO: Alex Chelba / InfoMusic.ro

Yngwie Malmsteen a declarat în cadrul unui interviu cu Guitar Magazine că albumul său din 1984, "Rising Force", a ajutat compania Fender să rămână pe piață. Chitaristul a detaliat acest subiect în vreme ce își prezenta cu mândrie chitara Fender personalizată.

"La sfârșitul anilor '70, s-au întâmplat două lucruri. Fender aproape că a dat faliment, iar până în '81 compania a fost cumpărată de alți doi tipi.

Au luat-o de la început, practic, și încercau să facă tot felul de oameni să apară cu tot felul de chitare - toți voiau datorită lui Van Halen, nu?

S-au luptat puțin o perioadă, ca să revină pe piață, până când albumul meu "Rising Force" a fost lansat și nu doar că a dat totul peste cap, dar ce apărea pe copertă? Un Fender Strat.

Acel album le-a salvat compania! Au spus că atunci când a apărut albumul nu puteau construi chitare suficient de repede pentru a face față comenzilor; înainte de asta, nu vindeau nimic. Așa că au venit la mine.

Înainte de asta, toate companiile de chitare și amplificatoare îmi ofereau instrumente. Oricare. Chiar și Gibson! <<Orice vrei, noi îți vom oferi>>. Eu le-am spus: <<Nu mulțumesc, Fender Strat, atât>>", a detaliat Malmsteen, punctând astfel loialitatea sa față de acest brand.

Yngwie Malmsteen - ”Rising Force” (copertă album)

Yngwie Malmsteen - ”Rising Force” (copertă album) │ FOTO: www.recordstore.co.uk

Albumul "Rising Force" a fost lansat în martie 1984 și a inclus piesele "Black Star" și "Far Beyond the Sun". Discul a urcat până pe poziția 60 în topul US Billboard 200 și a primit o nominalizare la Grammy în categoria Best Rock Instrumental Performance.

Pe acest album îl putem asculta la voce pe Jeff Scott Soto, pe Jens Johansson la clape și pe Barriemore Barlow la tobe.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Yngwie Malmsteen a lansat piesa "(Si Vis Pacem) Parabellum", un track de înaltă virtuozitate

Yngwie Malmsteen îşi arată din nou virtuozitatea la instrumentul său preferat, chitara, odată cu lansarea piesei "(Si Vis Pacem) Parabellum". Acest nou single prefaţează viitorul album al muzicianului, "Parabellum", care va sosi pe 23 iulie. Melodia se ascultă în articol.

Publicat

pe

Concert Yngwie Malmsteen la Sala Palatului din Bucuresti pe 13 mai 2015 │ FOTO: Alex Chelba / InfoMusic.ro

Yngwie Malmsteen va lansa albumul "Parabellum" pe 23 iulie prin casa de discuri Music Theories Recordings/Mascot Label Group. Cat despre single-ul cel nou, "(Si Vis Pacem) Parabellum)" este de o dificultate fantastică, după cum chiar Yngwie afirmă în descrierea de pe YouTube a acestui track. Arpegiile pe octave sunt declarate ca "satisfăcătoare" de către muzician, care s-a inspirat din tehnicile de a cânta la vioară pentru aceasta creaţie.

Progresia de acorduri şi note este fabuloasă, explozivă şi extrem de rapidă, dar naturală. Virtuozul suedez are un catalog de 21 de albume solo de studio şi a contribuit la ascensiunea trupei Alcatrazz în anii 1980. Pe lângă talentul la chitară, nordicul este un compozitor apreciat şi pe release-urile recente şi-a dovedit chiar şi talentul vocal. Ultimul single lansat de Malmsteen a fost "Wolves At the Door" în primăvara lui 2021, atunci când a fost anunţat şi noul LP.

Acel single a inclus un tribut pentru Paganini, maestrul violonist din secolul 19. Se pare că tributul pentru muzica de vioară şi compoziţiile dificile continuă. Cat despre noul material discografic, el este ilustrat cu o pictură a lui Malmsteen, realizată de apreciatul artist David Benegas. Ideea ar fi venit de la soţia chitaristului, April şi totul a fost uşurat de faptul că David locuia lângă cuplu, în Florida.

"Parabellum" are 12 piese şi găsiţi tracklist-ul său mai jos:

1. Wolves At The Door
2. Presto Vivance În C# Minor
3. Relentless Fury
4. (Şi Vis Pacem) Parabellum
5. Eternal Bliss
6. Toccata
7. God Particle
8. Magic Bullet
9. (Fight) The Good Fight
10. Sea Of Tranquility

În vârstă de 58 de ani, artistul pe numele său real Lars Johan Yngve Lannerbäck este activ din anul 1978. A devenit cunoscut în anii '80 pentru stilul său neoclasic de a cânta heavy metal. În 2009 revista Time îl plasa pe locul 9 în top 11 al celor mai buni chitarişti din lume (chitară electrică doar).

Citește în continuare

Muzică nouă

Yngwie Malmsteen lansează piesa "Wolves At the Door", anunţă un nou album

Yingwie Malmsteen continuă să rămână un zeu al chitarelor şi la 57 de ani, cu aceeaşi energie ca la 20 de ani. Artistul a lansat un single nou pe 7 mai 2021, intitulat "Wolves at the Door", anunţând şi un nou disc, care va sosi în acest an. Metalistul neoclasic are câteva surprize pregătite pentru fani şi le aflaţi în articol.

Publicat

pe

Coperta Single Yngwie Malmsteen Wolves at the Door
Coperta Single Yngwie Malmsteen Wolves at the Door │ FOTO: David Benegas

"Wolves At the Door" începe cu un solo nervos şi accelerat, urmat de o cavalcadă de note înlănţuite rapid de legendarul chitarist. Yngwie Malmsteen cântă cu o frenezie demnă de o piesă de mânat cavaleria în luptă. Este acompaniat de o percuţie pe măsură, numai bună de speed metal sau power metal. Acesta este primul single de pe viitorul album al lui Malmsteen, "Parabellum" şi primeşte şi un videoclip cu versuri, pe care îl admiraţi mai jos. "Wolves at the Door" este doar una dintre cele 4 piese cu voce de pe noul album.

Iată ce a declarat artistul suedez despre noua creaţie:

Îmi place să ascult ce am înregistrat când sunt în maşină. Uneori mă trezesc că fredonez în tandem cu un instrumental şi apoi îmi dau seama că piesa are nevoie de o voce. Se întâmplă şi opusul uneori. Vă pot asigura că deşi sunt momente în care poate părea că auziţi un pian sau sintetizator, totul a fost realizat de mine la chitară.

Chiar şi ceea ce sună ca un intro de pian a fost cântat la chitară.

Dacă ascultaţi cu atenţie o să auziţi şi un tribut pentru muzicianul din secolul 19 Niccolo Paganini, maestru al viorii, iar Malmsteen descrie astfel ideea:

E genul de lucru pe care ador să îl fac, este modul meu de a îi aduce un omagiu. Şi aici se potriveşte foarte bine cu modul în care curge track-ul.

Albumul cel nou, "Parabellum" va sosi pe 23 iulie prin Music Theories Recordings şi Mascot Label Group. Include artwork realizat de artistul vizual David Benegas, o pictură inspirată după o şedinţă foto realizată Malmsteen pentru Mark Weiss. Pictura reală este uriaşă şi va fi donată în cadrul unei licitaţii caritabile.

Yngwie Malmsteen este activ în muzică din 1978 şi a lansat 21 de albume de studio. Ultimul LP lansat a fost "Blue Lightning" din 2019, care a inclus coveruri după Jimi Hendrix, Deep Purple, ZZ Top, Rolling Stones, Eric Clapton şi The Beatles.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< oct. 2021 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Trending