Urmărește-ne în Social Media

rock

Yngwie Malmsteen - Sun's Up Top's Down

Chitaristul de legendă al Suediei, Yngwie Malmsteen este mai în formă ca niciodată, după cum o arată noul release, "Sun's Up Top's Down". Odată cu acest single vine şi vestea unui nou album, "Blue Lightning", care va sosi pe 29 martie. Poţi urmări videoclipul cu versuri al noului track în cadrul articolului.

Publicat

pe

Maestrul nordic al chitării combină într-un mod plin de energie şi patos hard rock-ul cu elemente blues în noua piesă "Sun's Up Top's Down". Este o melodie care împreună cu clipul său ne ancorează în opulenţă şi stilul de viaţă al rockstar-ului anilor '80. Este o piesă de metropolă, de trăit pe picior mare, lucru reflectat în automobilele Ferrari ce apar în clip.

Yngwie Malmsteen ne arată că a rămas un băiat rău al rock-ului, chiar şi la 55 de ani. Piesa ar putea foarte lejer să devină imnul decapotabilelor şi al pasionaţilor de cai putere din toată lumea. Viitorul său LP vine după aproape 40 de ani de carieră şi va sosi pe 29 martie prin Mascot Records/ Mascot Label Group. Yngwie a dorit ca această creaţie să fie un tribut pentru blues, după cum a declarat chiar artistul:

Am crescut într-o familie cu studii de muzică clasică, iar lumea mă ştie pentru faptul că eu cânt în stilul neo-clasic. Dar atunci când am primit o chitară la împlinirea vârstei de 5 ani, eu încercam să îi imit pe John Mayall & The Bluesbreakers. Cântam împreună cu ei pe discul cu Eric Clapton. Asta e ceva ce lumea nu ştie despre mine - am un puternic interes pentru blues.

Aşa că atunci când Mascot a venit la mine cu sugestia de a realiza un album în acest stil, nu am fost surprins. A părut natural.

LP-ul va include multiple coveruri, precum "Foxy Lady" (Jimi Hendrix), "Blue Jeans Blues" (ZZ Top), "Purple Haze" (Jimi Hendrix), Paint it Black (The Rolling Stones). Nu lipseşte nici un tribut pentru Eric Clapton pe piesa "Forever Man". Suedezul a avut totuşi grijă să includă şi 4 piese complet noi şi originale pe disc.

Iată tracklistul pentru "Blue Lightning":

1. Blue Lightning
2. Foxey Lady
3. Demon’s Eye
4. 1911 Struţ
5. Blue Jean Blues
6. Purple Haze
7. While My Guitar Gently Weeps
8. Sun’s Up Top’s Down
9. Peace, Please
10. Paint It Black
11. Smoke On The Water
12. Forever Man

Albumul este produs de către Yngwie şi va avea şi o versiune box set cu 2 piese bonus, stickere, pene de chitară şi fotografii exclusive. Ultimul material de studio al chitaristului apărea în iunie 2016, sub numele de "World on Fire". Publicul a fost surprins atunci când artistul a decis să cânte chiar el la voce pe acel LP.

Virtuozul ne-a fermecat la Bucureşti în 2015, la primul său concert din ţara noastră, organizat la Sala Palatului. În deschidere a cântat Trooper.

Muzică nouă

Yngwie Malmsteen a lansat piesa "(Si Vis Pacem) Parabellum", un track de înaltă virtuozitate

Yngwie Malmsteen îşi arată din nou virtuozitatea la instrumentul său preferat, chitara, odată cu lansarea piesei "(Si Vis Pacem) Parabellum". Acest nou single prefaţează viitorul album al muzicianului, "Parabellum", care va sosi pe 23 iulie. Melodia se ascultă în articol.

Publicat

pe

Concert Yngwie Malmsteen la Sala Palatului din Bucuresti pe 13 mai 2015 │ FOTO: Alex Chelba / InfoMusic.ro

Yngwie Malmsteen va lansa albumul "Parabellum" pe 23 iulie prin casa de discuri Music Theories Recordings/Mascot Label Group. Cat despre single-ul cel nou, "(Si Vis Pacem) Parabellum)" este de o dificultate fantastică, după cum chiar Yngwie afirmă în descrierea de pe YouTube a acestui track. Arpegiile pe octave sunt declarate ca "satisfăcătoare" de către muzician, care s-a inspirat din tehnicile de a cânta la vioară pentru aceasta creaţie.

Progresia de acorduri şi note este fabuloasă, explozivă şi extrem de rapidă, dar naturală. Virtuozul suedez are un catalog de 21 de albume solo de studio şi a contribuit la ascensiunea trupei Alcatrazz în anii 1980. Pe lângă talentul la chitară, nordicul este un compozitor apreciat şi pe release-urile recente şi-a dovedit chiar şi talentul vocal. Ultimul single lansat de Malmsteen a fost "Wolves At the Door" în primăvara lui 2021, atunci când a fost anunţat şi noul LP.

Acel single a inclus un tribut pentru Paganini, maestrul violonist din secolul 19. Se pare că tributul pentru muzica de vioară şi compoziţiile dificile continuă. Cat despre noul material discografic, el este ilustrat cu o pictură a lui Malmsteen, realizată de apreciatul artist David Benegas. Ideea ar fi venit de la soţia chitaristului, April şi totul a fost uşurat de faptul că David locuia lângă cuplu, în Florida.

"Parabellum" are 12 piese şi găsiţi tracklist-ul său mai jos:

1. Wolves At The Door
2. Presto Vivance În C# Minor
3. Relentless Fury
4. (Şi Vis Pacem) Parabellum
5. Eternal Bliss
6. Toccata
7. God Particle
8. Magic Bullet
9. (Fight) The Good Fight
10. Sea Of Tranquility

În vârstă de 58 de ani, artistul pe numele său real Lars Johan Yngve Lannerbäck este activ din anul 1978. A devenit cunoscut în anii '80 pentru stilul său neoclasic de a cânta heavy metal. În 2009 revista Time îl plasa pe locul 9 în top 11 al celor mai buni chitarişti din lume (chitară electrică doar).

Citește în continuare

Muzică nouă

Yngwie Malmsteen lansează piesa "Wolves At the Door", anunţă un nou album

Yingwie Malmsteen continuă să rămână un zeu al chitarelor şi la 57 de ani, cu aceeaşi energie ca la 20 de ani. Artistul a lansat un single nou pe 7 mai 2021, intitulat "Wolves at the Door", anunţând şi un nou disc, care va sosi în acest an. Metalistul neoclasic are câteva surprize pregătite pentru fani şi le aflaţi în articol.

Publicat

pe

Coperta Single Yngwie Malmsteen Wolves at the Door
Coperta Single Yngwie Malmsteen Wolves at the Door │ FOTO: David Benegas

"Wolves At the Door" începe cu un solo nervos şi accelerat, urmat de o cavalcadă de note înlănţuite rapid de legendarul chitarist. Yngwie Malmsteen cântă cu o frenezie demnă de o piesă de mânat cavaleria în luptă. Este acompaniat de o percuţie pe măsură, numai bună de speed metal sau power metal. Acesta este primul single de pe viitorul album al lui Malmsteen, "Parabellum" şi primeşte şi un videoclip cu versuri, pe care îl admiraţi mai jos. "Wolves at the Door" este doar una dintre cele 4 piese cu voce de pe noul album.

Iată ce a declarat artistul suedez despre noua creaţie:

Îmi place să ascult ce am înregistrat când sunt în maşină. Uneori mă trezesc că fredonez în tandem cu un instrumental şi apoi îmi dau seama că piesa are nevoie de o voce. Se întâmplă şi opusul uneori. Vă pot asigura că deşi sunt momente în care poate părea că auziţi un pian sau sintetizator, totul a fost realizat de mine la chitară.

Chiar şi ceea ce sună ca un intro de pian a fost cântat la chitară.

Dacă ascultaţi cu atenţie o să auziţi şi un tribut pentru muzicianul din secolul 19 Niccolo Paganini, maestru al viorii, iar Malmsteen descrie astfel ideea:

E genul de lucru pe care ador să îl fac, este modul meu de a îi aduce un omagiu. Şi aici se potriveşte foarte bine cu modul în care curge track-ul.

Albumul cel nou, "Parabellum" va sosi pe 23 iulie prin Music Theories Recordings şi Mascot Label Group. Include artwork realizat de artistul vizual David Benegas, o pictură inspirată după o şedinţă foto realizată Malmsteen pentru Mark Weiss. Pictura reală este uriaşă şi va fi donată în cadrul unei licitaţii caritabile.

Yngwie Malmsteen este activ în muzică din 1978 şi a lansat 21 de albume de studio. Ultimul LP lansat a fost "Blue Lightning" din 2019, care a inclus coveruri după Jimi Hendrix, Deep Purple, ZZ Top, Rolling Stones, Eric Clapton şi The Beatles.

Citește în continuare

Trending