Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Membrii Soundgarden o dau în judecată pe soția răposatului Chris Cornell

Muzicienii din fosta trupă Soundgarden au intentat un proces împotriva lui Vicky Cornell, acuzând-o că a folosit încasările unui concert caritabil în scopuri personale. Detalii în articol.

Publicat

pe

Soundgarden
Soundgarden │ FOTO: www.facebook.com

Aceștia susțin, de asemenea, că a preluat conturile de socializare ale trupei fără permisiunea lor. Totodată, membrii trupei au răspuns pretențiilor femeii în ceea ce privește drepturile unei serii de melodii nelansate, despre care aceștia spun că au fost destinate unui nou album Soundgarden.

În decembrie, Vicky a dat în judecată membrii Soundgarden, acuzându-i că au pretins în mod fals dreptul de proprietate asupra a șapte piese nelansate și că au cerut redevențe de la ea în cadrul disputei. Trupa a insistat că melodiile erau destinate unui nou album Soundgarden, dar Vicky a susținut că nu a fost încheiat un acord formal între Chris și colegii săi de trupă cu privire la scopul acelor piese.

În cadrul procedurii legale depusă miercuri, 6 mai și publicată de Rolling Stone, Matt Cameron, Kim Thayil și Ben Shepherd nu numai că au răspuns acuzațiilor aduse de Vicky Cornell anul trecut, dar au aplicat și o serie de învinuiri grave împotriva lui Vicky. Una dintre cele mai serioase este faptul că femeia a folosit încasările din concertul  "I Am the Highway: A Tribute to Chris Cornell" pentru scopuri personale. Intenția acelui show era de a strânge bani pentru organizația de caritate "The Chris and Vicky Cornell Foundation".

Membrii Soundgarden au spus că au cântat pe gratis, știind că toate încasările se vor duce către fundația de caritate. Concertul a avut încasări de milioane de dolari. Aceștia o dau în judecată pe Vicky pentru "inducere frauduloasă", susținând că "Vicky Cornell nu a avut intenția de a utiliza o parte sau toate veniturile obținute din Concertul Cornell în scopuri caritabile".

Avocatul lui Vicky, Marty Singer, a oferit deja un răspuns, susținând că membrii Soundgarden au fost plătiți cu 78.000 de dolari pentru show și că "fiecare ban din veniturile generate de concert a fost alocat și contabilizat în mod corespunzător".

Soundergarden susține, de asemenea, că Vicky a preluat conturile de socializare ale trupei fără permisiune. Conform acuzațiilor, "Vicky a șters comentariile fanilor și a postat ea însăși imagini și comentarii pe paginile de social media ale trupei accesibile pentru public. Unele dintre aceste postări ale lui Vicky Cornell sunt destinate să denigreze membrii trupei".

În ceea ce privește cele șapte piese nelansate, membrii trupei susțin că Vicky este conștientă de faptul că piesele cu vocea lui Chris Cornell au fost întotdeauna destinate pentru un nou album Soundgarden și nu pentru un proiect solo. Aceștia mai susțin că Vicky a depus o plângere pentru "a obține drepturi asupra cărora nu este legal împuternicită și pentru a constrânge Soundgarden să împartă câștigurile".

PUBLICITATE
Comentează

Industria muzicala

Disputa dintre membrii Soundgarden și Vicky Cornell s-a încheiat; vor fi lansate ultimele înregistrări ale lui Chris Cornell cu Soundgarden

Vicky Cornell și membrii trupei Soundgarden - Kim Thayil, Matt Cameron și Ben Shepard - au soluționat o bătălie juridică controversată, lucru ce va permite lansarea unor piese la care trupa a lucrat până la moartea lui Chris Cornell. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Chris Cornell, solistul Soundgarden
Chris Cornell, solistul Soundgarden │ FOTO: Ross Halfin Photography

Soundgarden și soția regretatului Chris Cornell au ajuns la o rezolvare amiabilă extrajudiciară, punând astfel capăt disputei începute în 2019. Acordul va duce la lansarea înregistrărilor finale ale lui Chris Cornell cu Soundgarden, acesta fiind unul dintre aspectele față de care nu s-au pus de acord cele două părți implicate.

Potrivit unei declarații dezvăluite de Soundgarden și Chris Cornell Estate:

"Soundgarden și Vicky Cornell, în numele patrimoniului lui Chris Cornell, sunt bucuroși să anunțe că au ajuns la o rezolvare pe cale amiabilă în afara instanței. Reconcilierea marchează un nou parteneriat între cele două părți, care va permite fanilor Soundgarden din întreaga lume să asculte ultimele melodii la care trupa și Chris lucrau. Cele două părți se unesc pentru a propulsa, onora și valorifica incredibila moștenire a trupei Soundgarden, precum și amprenta incontestabilă a lui Chris în istoria muzicii - ca unul dintre cei mai mari compozitori și vocaliști ai tuturor timpurilor".

Vicky Cornell a dat în judecată membrii trupei pentru prima dată în 2019 pentru redevențe și drepturile de autor a șapte melodii nelansate care se aflau în diferite stări de concretizare. Un an mai târziu, Soundgarden au intentat un proces legat de niște înregistrări nelansate și statutul canalelor de socializare ale trupei, pe care au susținut că Vicky le-a preluat fără permisiune. De asemenea, au susținut că Vicky a folosit veniturile din concertele caritabile în scopuri personale.

În ceea ce privește aspectele financiare, printre care și valoarea participării lui Chris Cornell în afacerile Soundgarden, Vicky a declarat că i s-a propus o ofertă de cumpărare ridicol de mică și a cerut ca bunurile membrilor grupului să fie verificate profesional.

Într-o plângere din 2021, Vicky Cornell a afirmat că a încercat să rezolve problema oferind fiecăruia dintre membrii trupei 4 milioane de dolari pentru implicarea în parteneriatul Soundgarden, iar apoi, când acea ofertă a fost refuzată, 7 milioane de dolari. Dosarul procesului a susținut că grupul a refuzat să ofere date referitoare la valoarea parteneriatului.

Citește în continuare

PROMO

Descoperă laptopul pentru creatori ASUS Zenbook Pro 14 OLED

Trending