Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Limp Bizkit a cântat o piesă nouă live, "Dad Vibes" - AUDIO

Suntem în sezonul revenirilor se pare, după ce Guns N' Roses şi Limp Bizkit ne-au oferit piese noi în interval de o săptămână. Ambele trupe au cântat melodiile noi în cadrul unor concerte din Statele Unite. Noul track Limp Bizkit se numeşte "Dad Vibes" şi s-a auzit live la festivalul Lollapalooza de la final de iulie 2021.

Publicat

pe

Fred Durst concert Limp Bizkit Lollapalooza 2021
Fred Durst concert Limp Bizkit Lollapalooza 2021 │ FOTO: Limp Bizkit

"Dad Vibes" este o piesă mai degrabă hip-hop şi alcătuită din sample-uri, decât una nu metal sau rock alternativ, chitara fiind aproape de negăsit şi acoperită de un bas puternic. În ultima săptămână toată lumea a vorbit despre cât de bine a sunat Limp Bizkit la Lollapalooza, dar şi despre noul look al lui Fred Durst. Artistul a apărut la concert cu păr alb ondulat şi o jachetă sobră, plus ochelari roşii şi mustaţă "ghidon".

Toată lumea se întreabă dacă era părul lui Fred sau era doar o perucă. Concertul de la Lollapalooza nu ne-a adus doar un Fred Durst în formă, ci şi un Wes Borland pe val, cu improvizaţii noi la chitară şi clasicul său look de "Predator". DJ Lethal a făcut de asemenea senzaţie şi am auzit chiar şi o piesă House of Pain printre melodiile Limp Bizkit.

Au trecut 10 ani de la ultimul album Limp Bizkit, "Gold Cobra" din 2011, iar între timp s-au schimbat multe lucruri. Formaţia a semnat cu Cash Money Records, casa de discuri a lui Lil Wayne, iar Fred Durst a început să se axeze mai mult pe cariera sa de regizor. A regizat un film cu John Travolta, în vreme ce Wes Borland a bifat diferite colaborări şi a activat cu propria trupă, Black Light Burns. Acelaşi Wes a fost invitat la un podcast recent, afirmând că grupul nu metal are 35 de piese deja înregistrate pentru un nou album, doar că Durst a tot înregistrat şi şters track-urile vocale, nefiind mulţumit de ele.

Pe 7 august Limp Bizkit şi-a anulat toate concertele rămase în august 2021, citând motive legate de siguranţă şi sănătatea participanţilor. După reprezentaţia de la Lollapalooza Limp Bizkit a înregistrat un salt impresionat de stream-uri şi vânzări, catalogul său de piese atingând 1.9 milioane de stream-uri on demand, conform Billboard. Asta înseamnă cu 27% mai mult la acest început de august faţă de iulie 2021.

Setul de la concert a inclus hituri că "My Generation", "Nookie", "Rollin'", "Livin' It Up", dar şi coverul după George Michael "Faith".

PUBLICITATE
Comentează

Albume noi

Limp Bizkit lansează albumul aşteptat de 10 ani, "Still Sucks" de Halloween 2021 - TEASER

Limp Bizkit a reuşit cumva să fie pe buzele tuturor prin reprezentaţia excelentă de la Lollapalooza din acest an, lucru reflectat în streaming-ul de piese, crescut cu 500% ulterior. Acum aflăm şi că noul album e în sfârşit gata după un deceniu de travaliu şi că va sosi chiar de Halloween 2021, pe 31 octombrie. În articol veţi găsi şi un teaser pentru "Still Sucks".

Publicat

pe

Coperta album Limp Bizkit Still Sucks 2021
Coperta album Limp Bizkit Still Sucks 2021 │ FOTO: Limp Bizkit

Limp Bizkit a lansat ultimul album de studio în 2011, "Gold Cobra", iar de atunci ne-a oferit câteva single-uri. Primul era "Ready To Go", alături de Lil Wayne, care apărea odată cu zvonurile despre un LP numit "Stampede of the Disco Elephants". Mai recent am ascultat şi single-ul "Dad Vibes", care se auzise de altfel live şi la Lollapalooza. Acolo Fred Durst a şocat pe toată lumea cu noul său look, cu cârlionţi albi, mustaţa "ghidon" şi ochelari roşii.

Ulterior echipa social media a trupei avea să efectueze un sondaj, întrebând fanii dacă mai vor un single sau întregul album. Fred a apelat şi la prietenul Snoop Dogg, care a întrebat acelaşi lucru online. Ultima săptămână a fost petrecută de grup postând părţi din artwork în social media, iar pe 29 octombrie a venit şi un teaser video, cu secţiuni din piesele noi de pe album şi un tracklist.

Cu această ocazie s-a confirmat şi numele noului album şi anume "Still Sucks". În clipul teaser apare un personaj numit Jake Bacon (redneck-ul tipic), care aminteşte de sketch-urile lui James Maynard Keenan de la TOOL, când încerca să promoveze trupa secundară Puscifer. Cel mai ciudat single de pe noul LP se anunţă unul cu sound de boy band, conform acestui teaser. Ce e clar e că duminică, 31 octombrie 2021 ne aşteaptă un nou album Limp Bizkit pe reţelele de streaming.

În iunie 2021, chitaristul Wes Borland explicase că instrumentalul discului e gata de ceva vreme, dar Durst era nemulţumit de vocea înregistrată şi a dorit să ia totul de la zero. Au fost citate 7 studiouri diferite şi zeci de încercări de a finaliza albumul, dar iată că e gata în sfârşit.

Aflăm şi că 35 de piese au fost înregistrate pentru acest disc, dar selecţia dură a lăsat la final doar 12 track-uri de care să se bucure fanii. Formaţia americană de nu metal a cântat în România la Electric Castle în 2019, acolo unde a urcat pe scenă şi Bring Me the Horizon.

Citește în continuare

Muzică nouă

Limp Bizkit a lansat piesa "Dad Vibes", după ani buni de pauză - AUDIO

Limp Bizkit a reuşit să se viralizeze prin concertul plin de energie de la Lollapalooza în acest an. E drept că a contribuit şi look-ul lui Fred Durst cu cârlionţi albi şi ochelari de culoarea ochilor de hamsteri. Acum auzim şi un single nou, "Dad Vibes", care a fost parte din setlistul acelui concert.

Publicat

pe

Coperta single Limp Bizkit Dad Vibes
Coperta single Limp Bizkit Dad Vibes │ FOTO: Limp Bizkit

A trecut un deceniu de la ultimul album lansat de Limp Bizkit, "Gold Cobra" şi am auzit zvonuri şi speculaţii despre un LP nou în fiecare an aproape. De atunci am primit doar 3 single-uri, "Lightz (City of Angels)", super colaborarea cu Lil Wayne "Ready To Go" şi "Endless Slaughter". Ele vor apărea pe enigmaticul album cunoscut o perioadă drept "Stampede of the Disco Elephants".

Noul single, "Dad Vibes" este pe cât de catchy pe atât de repetitiv şi mai apropiat de hip-hop decât de rock. Percuţia e înlocuită de un beat clasic de rap. Până la acest release trupa a fost în tăcere totală din 2014 încoace. Limp Bizkit trebuia să apară după Lollapalooza la o sumedenie de festivaluri în această vară şi toamnă, printre care şi Aftershock, Blue Ridge, Rebel Rock şi Rocklahoma.

Până la urmă Fred Durst and co au fost nevoiţi să anuleze toate apariţiile din cauza pandemiei şi a temerii pentru sănătatea artiştilor şi publicului. Solistul a petrecut ultimul deceniu cochetând mai degrabă cu lumea filmelor. A fost regizorul unui film cu John Travolta, "The Fanatic", dar a regizat şi videoclipurile toboşarului Tommny Lee de la Motley Crue pentru piesele de pe noul album "Andro".

Are în CV şi regia pentru clipuri Staind, Ded, Puddle of Mud, Limp Bizkit şi cel mai ciudat titlu din această listă este comedia cu Ice Cube şi o echipă de tinere jucătoare de baschet, "The Longshots". În ultimul an an aflat că Limp Bizkit ar fi înregistrat 35 de piese noi pentru mult aşteptatul său album nou, doar că Fred era nemulţumit de track-urile vocale. Informaţia venea de la chitaristul Wes Borland, care părea mai degrabă încântat de sound-ul trupei. Formaţia este activă din 1994, cu o destrămare între 2006 şi 2009, iar acum îi are în componenţă pe membrii de bază: Borland, Durst, DJ Lethal, John Otto, Sam Rivers.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< ian. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending