Urmărește-ne în Social Media

Gara Regală Băneasa

  • Tip locație
    Gări & Aeroporturi
  • Adresa
    Sos. București-Ploiești 123, Băneasa, RO
  • OFERTE CAZARE

Gara Regală Băneasa este o gară din cartierul Băneasa, București. Ea a fost construită de către Direcția Generală a CFR în 1936 cu scopul de a crea un cadru solemn pentru primirile regale. Planurile au fost întocmite de arh. Duiliu Marcu, iar execuția a aparținut echipei condusă de ing. Mihai Gheorghiu. După 1950, gara este folosită de autoritățile comuniste drept gară de protocol pentru „trenurile prezidențiale” ale șefilor de stat ai României și pentru primirea oficialităților străine.

Actualmente nu este folosită de CFR pentru traficul de călători, decât ocazional, mai ales pe timpul verii, când opresc două perechi de trenuri sezoniere care circulă pe rutele Timișoara-Mangalia și Deva-Mangalia. În 2007, gara a fost temporar închisă datorită lucrărilor în desfășurare la Culoarul IV Pan European (segmentul Arad-Constanța).

Următoarele evenimente @ Gara Regală Băneasa

Nu sunt evenimente indexate în agenda noastră, consultați pagina oficială a locației.
Comentarii

Locație adăugată pe 04 mai 2016 și actualizată ultima oară pe 06 mai 2021 18:49. Ref #89674

Disclaimer:
Redacția InfoMusic.ro face propria selecție de concerte și alte evenimente pentru a le include în această agendă. Dacă achiziționați bilete folosind linkurile externe din caseta evenimentului, InfoMusic ar putea câștiga un comision de afiliat, fără ca acesta să influențeze prețul plătit pe platforma recomandată. Linkurile de afiliere nu influențează conținutul editorial. Recenzăm în mod independent evenimentele la care participăm prin reprezentanți, accesul lor putând fi realizat pe baza unor acreditări de presă acordate de organizatori.

Raportează o problemă legată de locație

InfoMusic NU reprezintă locația afișată. Chiar dacă depunem eforturi pentru a vă informa exact în privința locației unui eveniment, anumite informații pot suferi modificări care nu țin de noi. Feedback-ul transmis mai jos este anonim și ne ajută să actualizăm articolul publicat. Pentru alte scopuri, vezi pagina de contact.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.