Urmărește-ne în Social Media

rock, world music

Alternativ Quartet

Poster eveniment Alternativ Quartet

Pe 5 decembrie, trupa Alternativ Quartet va susține un concert la Muzeul Național de Artă al României din București, Sala Auditorium. Evenimentul face parte din turneul de lansare a albumelor "Deocamdată suntem / Departe de solstițiu". Alternativ Quartet propune publicului o experiență imersivă de două ore, acompaniată de proiecții video și de un Brass Ensemble de la Filarmonica din Cluj-Napoca.

Bilete concert Alternativ Quartet la București

  • Presale - 65 lei
  • Acces General - 80 lei

Anul acesta deschide un nou capitol pentru Alternativ Quartet, cu două materiale discografice care virează tot mai mult dinspre chitare înspre orgi, synthetizatoare, instrumente de suflat și percuție clasică, oferind pieselor un sunet mai vast și mai impozant.

"După lungi pregătiri, ne bucurăm să anunțăm primele concerte de lansare ale noilor albume Alternativ Quartet - Deocamdată suntem / Departe de solstițiu. Avem plăcerea și privilegiul de a ne putea întâlni în trei locații speciale, fiecare cu un caracter și o istorie remarcabilă, pe care le-am ales pentru a putea prezenta cum se cuvine aceste albume și acest show, la care am lucrat mai mulți ani de zile. Așa că invităm spectatorii să ne fie alături în acest moment unic, în care ne permitem să reflectăm asupra unui fapt atât de simplu dar adesea uitat: faptul că Deocamdată suntem." - trupa Alternativ Quartet.

În cadrul concertelor din turneu, vor fi disponibile viniluri cu noile albume, o carte de fotografie produsă în colaborare cu fotograful italian Matteo Scarpa și merchandise creat în colaborare cu Andreea Ilisăi.

Una dintre primele trupe românești care să se aventureze în compoziții postrock și experimente sonore fragile, Alternativ Quartet s-a format în 2008 la Bistrița / Cluj-Napoca. De la compozițiile inițiale inspirate de Sigur Rós precum "Când nu cânt", "Mulțumesc" și "Nu uita că te aștept", la piese cu un sound mai aparte precum "Moscova", "Liniștea astupă goluri" și "Sunet prea dactil", trupa reușește să exprime într-o voce personală muzica din care și-a găsit inspirația: Isis, The Books, Mogwai.

Eveniment adaugat de . Ultima actualizare: 28 noiembrie 2023. Ref #157037

Disclaimer:
Redacția InfoMusic.ro face propria selecție de concerte și alte evenimente pentru a le include în această agendă. Dacă achiziționați bilete folosind linkurile externe din caseta evenimentului, InfoMusic ar putea câștiga un comision de afiliat, fără ca acesta să influențeze prețul plătit pe platforma recomandată. Linkurile de afiliere nu influențează conținutul editorial. Recenzăm în mod independent evenimentele la care participăm prin reprezentanți, accesul lor putând fi realizat pe baza unor acreditări de presă acordate de organizatori.

Raportează o problemă legată de eveniment

InfoMusic NU este organizatorul evenimentului și NU comercializează bilete, doar informează și indică linkuri de achiziție externe. Chiar dacă depunem eforturi pentru a vă informa exact cu privire la eveniment, anumite informații pot suferi modificări care nu țin de noi, ci de organizator, platforma de bilete sau de eficiența comunicării publice a acestora. Informațiile tipărite de organizatori pe bilete primează în fața unor informări de presă mai vechi. Feedback-ul transmis mai jos este anonim și ne ajută să actualizăm articolul publicat. Pentru alte scopuri, vezi pagina de contact.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.