Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2019
Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Câștigă o invitație dublă la concertul Mihai Mărgineanu - Fum de tavernă - 25 februarie 2019 INFO CONCERT:
Neversea 2019
Ester Peony a câștigat Eurovision România 2019Ester Peony a câștigat Selecția Naţională pentru Eurovision 2019 și va reprezenta România la Tel Aviv INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
El Carrusel Festival 2019

Videoclip oficial: Zdob și Zdub - Sunt hoinar, sunt lăutar

Trupa Zdob și Zdub a intrat în noul an cu un cadou pentru publicul său: un videclip pentru piesa “Sunt hoinar, sunt lăutar”. Noul single se regăsește pe albumul-compilație “20 de veri” și a fost inspirat de filmul cult “Lăutarii” (1971), al regizorului moldovean Emil Loteanu.

Ideea noului videoclip Zdob și Zdub îi aparține regizorului Igor Cobileanski. E un “road-movie” în care Zdubii apar în ipostaza lor firească - în rolul unor lăutari rock. Ca și “muzicanții din Bremen”, încarcați cu valize și instrumente, Zdubii cutreieră pământul în lung și lat ca să aducă bucurie publicului. Drumurile și turneele – aceasta e viața artiștilor. În calea sa protagoniștii clipului întâlnesc oameni care pornesc cu ei în călătorie. Într-un mod magic, muzica Zdubilor transformă acești oameni în artiști, descoperindu-le talentele, căci fiecare om are un dar ascuns și un rol special în spectacolul vieții.

Sunt hoinar, sunt lăutar” e al 5-lea clip filmat de cineastul Igor Cobileanski pentru trupa Zdob și Zdub în cei 20 de ani de existență a formației. În acest clip au fost filmate peste 20 de personalități din lumea artei și sportului din Moldova: mimi, dresori de animale, artiști ai circului, balerine, sportivi.

Clipul „Sunt hoinar, sunt lăutar” a fost filmat în 3 zile în suburbia Chișinăului. În clip apare un microbus german vintage din anii ’70 “Barkas 1000”, motorul căruia în timpul filmarilor s-a aprins. Respectiv, scena panei microbusului a fost una reală, din viață.

Sunt hoinar, sunt lăutar” se regăsește pe albumul “20 de veri”, care va fi lansat în România pe 17 ianuarie, în cadrul unui concert în care trupa Zdob și Zdub va aniversa 20 de ani de activitate. Evenimentul va avea loc la Arenele Romane din București.

Citește și acest articol:

Citește mai multe despre Zdob și Zdub
Videoclipuri cu Zdob și Zdub
Publicat de Raluca Chirilă, Editor, pe .
CLOSE
CLOSE