Urmărește-ne în Social Media

Zdob și Zdub & Orchestra Fraților Advahov feat. Surorile Oșoianu - Miorița (Vis de iarnă 2021)

Zdob și Zdub a lansat o nouă versiune a piesei "Miorița", înregistrată în colaborare cu Orchestra Fraților Advahov și Surorile Oșoianu. Clipul ce acompaniază această variantă a melodiei a fost filmat în cadrul concertului "Vis de Iarnă".

"O colaborare cu Orchestra Fraților Advahov e discutată de mult timp. Pandemia și anularea concertelor ne-au intersectat drumurile și am reușit să ne izolăm în sala de repetiții. Suntem bucuroși să prezentăm una din piesele concertului Vis de Iarnă. Dacă vă place această versiune a piesei "Miorița", scrieți un mesaj în comentarii. Urmează multe alte piese din concert, fiți cu ochii pe noi!",  a transmis Zdob și Zdub.

De peste 20 de ani, Zdob și Zdub a găsit cheia către inima iubitorilor de sonorităţi inovative, cu un un mix muzical original, în care se întâlnesc intensitatea urbană și spiritul rural. Piesele Zdob și Zdub combină elemente etno, folclorice, hip-hop, drum'n'bass, jungle şi punk, într-un mod unic și captivant.

Zdob și Zdub a susținut sute de concerte în peste 30 de țări, a participat la zeci de festivaluri de importanță internațională, cucerind publicul prin energia și autenticitatea lor. Formația a cântat pe aceeași scenă cu mari artiști și trupe precum Emir Kusturica & No Smoking Orchestra, Red Hot Chilli Peppers sau Linkin Park.

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Carla's Dreams și Sarmalele Reci cântă la SingFest 2022; Vezi lineup-ul pe zile

SingFest, evenimentul care-și propune să revitalizeze fenomenul cultural în mediul rural, aduce la Grădina de Cultură din Singureni artiști precum Carla’s Dreams, Irina Rimes, Sarmalele Reci, Zdob și Zdub cu Frații Advahov. Festivalul se va desfășoară în perioada 22 - 25 septembrie.

Publicat

pe

Carla’s Dreams
Carla’s Dreams │ FOTO: PRO TV

La SingFest 2022, publicul va putea asculta folk, rock, pop, alternativ, etno și fusion. Locul desfășurării evenimentului, Grădina de Cultură din Singureni, este în imediata apropiere a Parcului Național Comana. Terenul este în forma unui amfiteatru natural, aflat la 30 de km de București, fiind ușor accesibil cu mijloace de transport în comun sau cu vehicule personale.

Conceptul festivalului integrează muzica românească, actul cultural tradițional, agricultura educativă, meșteșugurile și interesul pentru natură în curentul contemporan al sustenabilității, urmând a promova comunitățile rurale durabile, în mod natural ecologice. Intenția clară este de a se capta interesul contemporanilor, în special al celor care trăiesc la oraș, și de a-i scoate la aer curat, în natură, la reîntâlnirea cu valorile și tradițiile românești. Festivalul va fi un dialog între muzica retro și cea modernă. La eveniment vor concerta și trupe sau artiști din Republica Moldova, în interesul consolidării sentimentului moldovenilor de apartenență la România.

Festivalul SingFest va fi o rampă de lansare a debutanților în muzică și în artă, un loc și un eveniment care vor putea produce rădăcinile unei adevărate industrii, într-o țară care nu duce lipsă de talente, ci de șanse egale de afirmare și de competiție onestă în domeniu. Pe scenă vor urca numeroși debutanți alături de nume cunoscute precum: Emaa, Spike, Carla’s Dreams, Irina Rimes și Sarmalele Reci. După concerte, în fiecare noapte va fi câte o petrecere susținută cu muzica selectată și oferită publicului de DJi cunoscuți.

Program SingFest 2022:

Joi, 22 septembrie

 • EMAA
 • Spike

Vineri, 23 septembrie

 • Carla's Dreams
 • Irina Rimes
 • Marius Moga live band

Sâmbătă, 24 septembrie

 • Spitalul de urgență
 • Sarmalele Reci
 • Zdob și Zdub & Frații Advahov
 • Mike Vlahopol & The Crossroads

Duminică, 25 septembrie

 • Bosquito
 • Fără Zahăr
 • Mărgineanu

Prețurile biletelor la SingFest 2022:

 • Abonament - 390 lei
 • Bilet pe zi - 130 lei
 • Abonament (pachet 6 persoane) - 2000 lei
 • Abonament (pachet family - 2 adulți + 1-2 copii sub 18 ani) - 1000 lei

Minorii sub 14 ani au acces gratuit și trebuie să fie însoțiți de adulți. Accesul la festival se face zilnic de la ora 16:00.

Citește în continuare

Muzică și film

O melodie românească se aude în trailerul filmului cu supereroi "Black Adam"

În ultimele zile s-a viralizat peste măsură trailerul noului film cu Dwayne Johnson "The Rock", în special în România. Motivul? Dacă ascultaţi cu atenţie, pe fundalul trailerului lui "Black Adam" se aude o piesă... românească. E o melodie din folclor preluată şi adaptată de multe ori.

Publicat

pe

Trailer Black Adam Dwayne Johnson The Rock
Trailer Black Adam Dwayne Johnson The Rock │ FOTO: DC

Pentru a elimina misterul, e vorba despre dansul fetelor de la Căpâlna. Iniţial piesa a fost identificată drept interpretarea Surorilor Osoianu alături de Lupii lui Calancea şi Guz pe piesa "Purtata". De fapt e mult mai veche de atât, fiind un dans al fetelor de la Căpâlna, care a mai fost mixat şi remixat de rapperi din State. Melodia e cunoscută drept "Purtata" şi este gândită pentru un dans feciorelnic al fetelor tinere. Purtata Fetelor de la Căpâlna reprezintă un dans unic şi spectaculos, cu spirale, linii şerpuite şi cercuri. Versurile sunt dedicate dragostei, iar dansul este un brand al judeţului Alba, mai exact al văii Târnavei Mici, de unde provine.

E văzut şi ca un ritual de iniţiere pentru tinere. La un moment dat am avut un viral înainte să cunoaştem acest termen, atunci când Loteria Română a creat spotul "Numai şase-s norocoase" pentru a promova jocul 6 din 49, folosind această melodie. Cât despre utilizarea în SUA, sample-ul "la la la, la la la" a fost introdus în piesa "Murder to Excellence", o super colaborare între Jay-Z şi Kanye West, cu ani buni înainte să apară o rupere între ei.

A sosit pe albumul "Watch the Throne" în 2011, iar porţiunea pe care o auzim în piesă şi acum şi în trailer este cântată de către Gabriela şi Mihaela Modorcea. Ele sunt cunoscute drept trupa Indiggo, creditate în secţiunea dedicată colaboratorilor.

Cât despre "Black Adam", filmul cu Dwayne Johnson va fi lansat pe 21 octombrie 2022. Îl are în distribuţie şi pe fostul James Bond, Pierce Brosnan. Black Adam este un erou DC, iar gurile rele spun că s-ar putea chiar lupta cu Superman jucat de Henry Cavill. Iniţial acest antierou trebuia să fie villain-ul din "Shazam!", dar nu s-a mai concretizat. Ca şi Scorpion King, Black Adam îşi primeşte puterile de la zeii Egiptului. Stă închis apoi 5000 de ani şi iese din mormântul său în epoca modernă.

Citește în continuare
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2022 >>
lmmjvsd
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1