Urmărește-ne în Social Media

Zdob și Zdub - Muma Pădurii

Zdob și Zdub a lansat videoclipul piesei "Muma Pădurii", extrasă de pe cel mai recent album al trupei - "Bestiarium". Materialul vizual este disponibil în articol, te invităm să-l urmărești.

Trupa Zdob și Zdub a pregătit pentru piesa "Muma Pădurii" un videoclip realizat cu ajutorul inteligenței artificiale și a rețelei neurale. Sunt prezentate imagini cu membrii trupei, dar și cu un personaj feminin, ce trimite la titlul piesei - Muma Pădurii.

Tot legat de conținutul melodiei, Zdob și Zdub a transmis:

"Muma Pădurii este un personaj din mitologia românească, care apare adesea în poveștile populare românești. În tradiția populară românească este o vrăjitoare urâtă, sihastră, care locuiește în adâncul pădurii și sperie oamenii. Se pare că este prezentă în folclorul popoarelor slave sub numele de Baba Iaga.
Potrivit legendelor, Muma Pădurii are o conexiune puternică cu natura și deține puteri magice".

Albumul "Bestiarum" a fost lansat în toamna lui 2019 și conține 14 melodii. Conceptul general al discului are ca mesaj relația Omul și Natura, ca un Univers întreg. Majoritatea pieselor poartă titluri legate de lumea faunei și florei, iar unele melodii sunt inspirate din folclorul autentic și din patrimoniul basmelor românești. Materialul conține piese cu elemente rock, punk, ska, electronic, rock psihedelic, street music, acustic, trance, nuanțe din folclorul indian și afro.

Tracklist "Bestiarium" - Zdob și Zdub:

 1. Statu-Palmă-Barbă-Cot
 2. Muma Pădurii
 3. Lupul Solitar
 4. Horea despre Horea
 5. Ursul
 6. Omul Liliac
 7. Sânziene feat. Irina Rimes
 8. Pădure, verde pădure
 9. Mioriţa
 10. Înţelept, Codrule, eşti
 11. Colindul Leului
 12. La mijloc de codru des
 13. India mă cheamă
 14. Colindul Leului (Remix by Comaroni)
Comentarii