Urmărește-ne în Social Media

Zdob și Zdub - La o margine de munte

Zdob și Zdub a lansat un videoclip nou, pentru piesa ”La o margine de munte”. Single-ul va fi inclus pe un album-compilație, ce marchează împlinirea a 20 de ani de activitate a formației.

Trupa Zdob și Zdub aniversează 20 de ani de activitate, ocazie cu care îndrăgiţii artişti vor susține două concerte de amploare la Chișinău (Parcul Dendrariu), pe 19 septembrie, și la București (Arenele Romane), pe 20 noiembrie. În cadrul ambelor evenimente, Zdubii vor interpreta hiturile ce au făcut înconjurul lumii, dar și piese noi, ce vor putea fi ascultate în premieră.

De asemenea, alături de Zdob și Zdub, vor evolua prietenii din Cuibul, Surorile Osoianu, Boonika de la Văleni, grupul Quorum ce a făcut senzație cu interpretarea originală accapella a piesei „Moldovenii s-au născut”, dar și câteva trupe aflate la început de drum.

Mai mult decât atât, cu ocazia acestei aniversări, formația va lansa și un album-compilație ce va conține piese necunoscute publicului din România, dar și câteva melodii noi. Una din acestea este “La o margine de munte”, primul single lansat din viitorul material discografic.

“Există piese de un sezon, piese ce devin hit, piese dansante, banale, eterne, minunate și sincere... ‘La o margine de munte’ e o piesă... până când e doar o piesă. Am compus-o după vizionarea filmului lui Sergei Parajanov, ‘Umbrele strămoșilor uitați’. E o melodie cu influențe punk, cu un suflu de primăvară carpatică, o piesă veselă ce inspiră optimism. Am înregistrat-o din prima, au fost nevoie de doar doua zile de repetiții cu bassistul legendarei trupe metal Gamma Ray. Autorii textului suntem eu și Andrei Copoț, un tandem devenit deja tradiție”, a spus Roman Iagupov, solistul Zdob si Zdub.

Formația Zdob și Zdub a fost înființată în 1994. De-a lungul celor 20 de ani de activitate, Zdubii au lansat 8 albume, au susținut sute de concerte în peste 30 de țări, au participat la zeci de festivaluri de importanță internațională, cucerind publicul prin energia și autenticitatea lor.

Comentarii