Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
David Garrett
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Celine Dion
INFO CONCERT:
Slipknot
INFO CONCERT:
Il Volo
INFO CONCERT:
James Arthur

Videoclip oficial: Zdob și Zdub - India mă cheamă

Inspirată de recentele călătorii, trupa Zdob și Zdub lansează piesa ”India mă cheamă”. Melodia va fi inclusă pe următorul album al formației, ”Bestiarium”.

India mă cheamă” este un video jurnal de călătorie despre aventurile trupei în India. Roman, solistul Zdob și Zdub, face yoga de mulți ani, acesta fiind și motivul pentru care a devenit mai interesat de cultura, tradițiile și spiritualitatea civilizației indiene.

Ideea de a uni sfecificul muzical al zonei noastre cu muzica indiană i-a venit lui Mihai (compozitor, chitară bas ZSZ). Lui Mihai îi place să experimenteze cu muzica etnică a diferitor popoare. Nu în ultimul rând, piesa ”India mă cheamă” a fost inspirată de copilăria Zdubilor, când filmele indiene erau foarte populare în URSS. Jimmy-The Disco Dancer este un film care a marcat generații de copii și maturi acum multe decenii. De aici e și refrenul Jimmy Dja Jimmy Dja.

Albumul ”Bestiarium”, ce va include piesa ”India mă cheamă”, are un concept eco, vorbește despre relația om-natură și este inspirat din drumețiile Zdubilor prin Carpați, din basmele românești și din folclorul autentic. De pe album au mai fost extrase până acum piesele ”Ursul” și ”Omul liliac”.

În perioada următoare, Zdob și Zdub va lansa câte o piesă nouă de pe album o dată la două luni, până la finalul anului 2019, cand va apărea discul.

În luna noiembrie a anului 2018, Zdubii au avut un turneu de 10 zile în SUA. Acesta a cuprins concerte în 7 orașe.

Citește mai multe despre Zdob și Zdub
Videoclipuri cu Zdob și Zdub
Publicat de Raluca Chirilă, Editor, pe .
CLOSE
CLOSE