Urmărește-ne în Social Media

wrs - Llámame

În așteptarea semifinalei Eurovision 2022, WRS lansează videoclipul oficial al piesei ”Llámame”. Regizat de Andra Marta și Cristina Poszet, clipul ne prezintă evoluția lui Andrei Ursu, de la dorința atingerii unui vis, la împlinirea lui.

Pornind de la povestea pasiunii sale pentru dans și muzică, wrs prezintă succint în videoclipul piesei "Llámame" drumul său, de la scânteia unui vis la trăirea lui. Clipul îl suprinde pe artist în ipostaza de barman și cea de star pop, scenariul fiind inspirat dintr-o experiență reală, prin care Andrei Ursu a trecut. Înainte de a a-și începe cariera muzicală, acesta a lucrat o perioadă ca barman, în Londra.

wrs: "Să credeți mereu în visurile voastre, mis bebebés"

"Videoclipul piesei "Llámame" a fost lansat. Să credeți mereu în visurile voastre, mis bebebés. Până la urmă se vor împlini", a spus Andrei Ursu, dezvăluind, astfel, mesajul din spatele clipului.

Videoclipul "Llámame" este realizat de NGM Creative și regizat de Andra Marta și Cristina Poszet. Melodia este scrisă de artist, pe partea de compoziție lucrând alături de Cezar Gună, Alexandru Turcu și Costel Dominteanu.

wrs va urca pe scena de la Eurovision 2022 în cea de-a doua semifinală, de pe 12 mai. România a fost repartizată în cea de-a doua parte a acestei semifinale, primind numărul de participare 13, același pe care l-a avut anul trecut și Roxen.

Pe 2 mai, wrs va pleca la Torino pentru a începe repetițiile. Potrivit unui live făcut de artist pe Instagram, acesta va fi acompaniat pe sceă de patru dasatori: cele două fete și cei doi băieți, ca în finala națională. Staging-ul va fi diferit, la fel și ținuta, wrs dezvăluind că a creat-o de la 0 cu Antonia Nae.

PUBLICITATE
Comentarii

Emisiuni radio-tv

Eurovision 2022: Dan Negru critică TVR-ul și pe WRS, dar laudă Moldova

Lipsa de transparență în jurizarea de la Eurovision 2022 continuă să fie dezbătută în spațiul public. Situația rămâne în continuarea neclară, EBU schimbând notele juriului din România fără a detalia motivul acestei intervenții. Din perspectiva lui Dan Negru, reacția TVR-ului în acest scandal a fost întârziată, iar show-ul lui wrs a fost slab, în comparație cu cel al reprezentanților Moldovei.

Publicat

pe

Dan Negru
Dan Negru │ FOTO: Dan Negru / Facebook

După explicațiile oferite de Iuliana Marciuc, șefa delegației României la Eurovision 2022, situația intervenției EBU în notele juriului din țara noastră rămâne nerezolvată. Potrivit TVR, EBU nu a răspuns încă solicitării televiziunii române de a detalia motivul pentru care punctajul juriului din România ar prezenta un "tipar de vot incorect".

Pe acest subiect a reacționat, recent, și Dan Negru, fost prezentator al TVR. Din perspectiva sa, televiziunea română a reacționat tardiv în acest scandal.

Dan Negru: "Televiziunea publică trebuia să anunțe în timp real pe toate rețelele social media că le este cenzurat votul"

"TVR a reacționat târziu explicând că Eurovision le-a cenzurat votul. A făcut-o abia după ce toată țara a huiduit faptul că România nu a acordat niciun punct Moldovei. Adică, la ore distanță după ce scandalul era deja pornit!

Lentoarea în reacții e caracteristică instituțiilor de stat din România. Televiziunea publică trebuia să anunțe în timp real pe toate rețelele social media că le este cenzurat votul. Atunci, pe loc, sâmbătă seara ! Au făcut-o târziu, la presiunea publicului!", a scris Dan Negru într-o postare pe Facebook.

Dan Negru: "Chișinăul a avut curajul unui pas mare. Noi am țopăit"

Dan Negru nu s-a oprit la a critica doar TVR-ul. Acesta a etichetat show-ul făcut de wrs drept "țopăială". Pe moldoveni, în schimb, i-a lăudat pentru curajul de a transmite un mesaj politic prin piesa lor de la Eurovision 2022.

"În continuare cred că moldovenii au c***e și ai noștri n-au. Chișinău a spus public, în prime-time european, că București - Chișinău e totuna. Reacția Bucureștiului a fost țopăiala in limba spaniolă. Moldovenii n-au punctat o melodie în limba spaniolă. Asta a cântat România 🤪

"Trenulețul Chișinău-București" va rămâne un act de curaj al mesajului politic in muzică. Chișinăul a avut curajul unui pas mare. Noi am țopăit. Nu poți să sari o prăpastie țopaind ! Trebuie să ai curajul să faci un pas mare...", a mai spus prezentatorul de la Kanal D.

Ultimele informații comunicate de TVR în contextul scandalului jurizării de la Eurovision 2022

În ultimele ore, TVR-ul a continuat să facă dezvăluri pe tema jurizării de la Eurovision 2022. Televiziunea română a publicat componența juriului și notele reale oferite de România.

"Componența juriului României a fost următoarea: Sanda Ladoși, Luminița Anghel, Ovi Jacobsen, Liviu Elekeș și Mihai Pocorschi.

Punctajul acordat de juriul României concurenților din finala Eurovision 2022:

 • Moldova - 12 puncte
 • Grecia - 10 puncte
 • Polonia - 8 puncte
 • Olanda - 7 puncte
 • Azerbaidjan - 6 puncte
 • Australia - 5 puncte
 • Italia - 4 puncte
 • Spania - 3 puncte
 • Finlanda - 2 puncte
 • Lituania - 1 punct", a dezvăluit TVR.

Care a fost punctajul acordat de juriul și publicul din Moldova

Juriul din Moldova nu a fost la fel de generos cu reprezentantul României. WRS nu a primit niciun punct din partea juriului din Moldova, primind, totuși 10 puncte din partea publicului. Juriul din Moldova a fost alcătuit din: Ilona Stepan, Adriano Marian, Cristina Scarlat, Eugen Doibani și Radmila Popovici.

Notele publicului și ale juriului din Moldova la Eurovision 2022

Notele publicului și ale juriului din Moldova la Eurovision 2022

Ce țări au mai fost penalizate de EBU

Organizatorul Eurovision 2022 a eliminat notele oferite de juriile din şase ţări din cauza unor nereguli. Alături de România, printre juriile descalificate se număra şi juriile din Georgia, Azerbaidjan, Polonia, San Marino şi Muntenegru.

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Jurizarea de la Eurovision 2022 e ambiguă; Iuliana Marciuc cere explicații

Ediția din 2022 a Eurovision Song Contest a fost perturbată de anumite suspiciuni de nereguli în procesul de jurizare al mai multor țări, inclusiv România. Șefa delegației României la Eurovision, Iuliana Marciuc, a oferit detalii duminică seara, dezvăluind că decizia EBU de a modifica notele juriului de specialitate din țara noastră a fost comunicată chiar în seara finalei, după ce Eda Marcus nu a putut intra în direct.

Publicat

pe

Romania nu a transmis în direct votul juriului
Romania nu a transmis în direct votul juriului

Notele oferite de juriul de specialitate din România și din alte 5 țări au fost modificate de EBU, organizatorul concursului, după ce au fost constatate "anumite modele de vot neregulamentare". În timpul transmisiunii directe a finalei Eurovision 2022, the Executive Supervisor Martin Österdahl a preluat cuvântul în momentul în care Eda Marcus ar fi trebuit să anunțe notele juriului din România, comunicând un punctaj diferit. Potrivit Iulianei Marciuc, cei din platou nu au știut nimic despre problemele legate de jurizare, la repetiții totul decurgând normal. Delegația României și producătoarea TVR responsabilă cu jurizarea au aflat chiar în direct că punctajul a fost modificat.

Iuliana Marciuc despre jurizarea de la Eurovision 2022: "Împreună am aflat de modificarea notelor juriului Selecției Naționale de la Executive Supervisor, cel pe care l-ați văzut"

"Aseară (în noaptea finalei Eurovision, pe 14 mai) noi am constatat că rezultatele juriului de specialiști aflat în studioul de la București nu au fost preluate. În momentul în care producătorul de televiziune Liana Damian, responsabilă cu juriul, a sesizat neconcordanțe față de procesul verbal trimis cu o zi înainte către EBU, EBU a continuat cu această atitudine în așa fel încât, împreună, noi aflați în arenă, cu Eda Marcus aflată în studio, pregătită din punct de vedere tehnic și, atenție, cu trei repetiții făcute, inclusiv cu anunțarea punctelor noastre, și nici în timpul acelor repetiții EBU nu a dat niciun semn că ceva ar fi în neregulă cu votul nostru, în așa fel încât împreună am aflat de modificarea notelor juriului Selecției Naționale de la Executive Supervisor, cel pe care l-ați văzut", a detaliat duminică seară Iuliana Marciuc, Șefa delegației României la Eurovision, într-o intervenție la Telejurnal.

Neregulile legate de jurizare invocate de EBU sunt un mister pentru membrii delegației României, întrucât nu au fost oferite detalii, iar Iuliana Marciuc susține că procedura de jurizare a fost respectată.

Iuliana Marciuc: "Nu știm unde este problema acestei jurizări"

"Sigur că am sunat la București, am cerut să mi se dea și mie punctajul, pentru că până în acel moment nu îl știam, și am cerut amănunte cu privire la felul în care a fost organizat juriul în studio. Am aflat că a fost organizat cu toate regulile impuse de EBU, prezența unui notar obligatoriu, un notar care să sosească în studio înaintea membrilor juriului. Membrii juriului nu au putut colabora între ei, nu au putut vorbi, au semnat fiecare fișa lor de jurizare, nu au văzut nici la final rezultatul total al juriului, și nu știm unde este problema acestei jurizări."

Întrebată dacă s-a știut de aceste presupuse nereguli înainte de finala Eurovision 2022, Iuliana Marciuc a declarat că delegația României nu a fost informată cu privire la aceste suspiciuni. Pentru a clarifica situația, s-au cerut explicații celor de la EBU cu privire la faptul că Eda Marcus nu a putut intra în direct pentru a anunța punctajul juriului din România și la recurgerea inopinată a modificării notelor inițiale.

Iuliana Marciuc: "Am solicitat, încă de dimineață, un răspuns oficial la EBU cu privire la această situație"

"Nu am primit niciun comunicat oficial privind suspiciuni legate de a doua semifinală, suspiciuni ce sunt prevăzute în acest newsletter primit de abia noaptea târziu, în timpul procesului de jurizare. În timpul jocului, cum se spune. Acest mail a fost primit cam la 30 de minute după ce producătoarea noastră a solicitat prin convorbire telefonică cu operatorul de vot amănunte cu privire la această neconcordanță. În acest fel, noi am aflat că cele 12 puncte acordate Moldovei au fost acordate de către noi Ucrainei. (...)

Am solicitat, încă de dimineață, un răspuns oficial la EBU cu privire la această situație, nu am primit încă niciun răspuns."

VIDEO: Iuliana Marciuc, șefa delegației României la Eurovision, oferă detalii despre jurizarea de la Eurovision 2022

Cele 12 puncte acordate de România Moldovei au mers în final către Ucraina. Trofeul Eurovision 2022 a fost câștigat de reprezentanții Ucrainei.

România a încheiat competiția pe locul 18. WRS a obținut calificarea în finala competiției după 3 ediții în care țara noastră nu a reușit să treacă de semifinale.

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Ucraina a câștigat trofeul Eurovision 2022

Ucraina a câștigat trofeul Eurovision 2022 în urma finalei de la Torino de pe 14 mai. Moldova s-a clasat pe locul al 7-lea, iar România pe 18. Vezi clasamentul final.

Publicat

pe

Kalush Orchestra (Ucraina) a câștigat Eurovision Song Contest 2022
Kalush Orchestra (Ucraina) a câștigat Eurovision Song Contest 2022 │ FOTO: EBU / CORINNE CUMMING

Kalush Orchestra a reprezentat Ucraina la Eurovision cu piesa 'Stefania', o combinație de rap cu elemente folclorice. Orchestra a primit cel mai mare punctaj din partea publicului internațional, dând peste cap ordinea intermediară stabilită în urma punctajului juriilor de specialitate. Fiecare tip de notare a avut o pondere de 50% în stabilirea clasamentului final. Inițial, podiumul dat de specialiști era ocupat de Marea Britanie (283 puncte), Suedia (258 puncte) și Spania (231 puncte).

Ucraina a primit 439 de puncte din partea publicului votant din Europa și Australia, totalul țării vecine urcând la 631 de puncte. Astfel, Ucraina își trece în palmares cea de-a treia victorie de la Eurovision, după precedentele din 2004 și 2016.

Urmărește piesa Ucrainei: Kalush Orchestra - Stefania

Publicul din 28 din cele 40 țări votante au acordat maximum de 12 puncte, inclusiv cel din Moldova. Telespectatorii români au transmis 10 puncte, iar juriul de specialitate - 12 puncte.

Clasamentul final Eurovision 2022

 1. Ucraina - Kalush Orchestra - 'Stefania' (631 puncte)
 2. Marea Britanie - Sam Ryder - 'SPACE MAN' (466 puncte)
 3. Spania - Chanel - 'SloMo' (459 puncte)
 4. Suedia - Cornelia Jakobs - 'Hold Me Closer' (438 puncte)
 5. Serbia - Konstrakta - 'In Corpore Sano' (312 puncte)
 6. Italia - Mahmood & BLANCO - 'Brividi' (268 puncte)
 7. Moldova - Zdob şi Zdub & Advahov Brothers - 'Trenulețul' (253 puncte)
 8. Grecia - Amanda Georgiadi Tenfjord - 'Die Together' (215 puncte)
 9. Portugalia - MARO - 'Saudade, Saudade' (207 puncte)
 10. Norvegia - Subwoolfer - 'Give That Wolf A Banana' (182 puncte)
 11. Olanda / Țările de Jos - S10 - 'De Diepte' (171 puncte)
 12. Polonia - Ochman - 'River' (151 puncte)
 13. Estonia - Stefan - 'Hope' (141 puncte)
 14. Lituania - Monika Liu - 'Sentimentai' (128 puncte)
 15. Australia - Sheldon Riley - 'Not The Same' (125 puncte)
 16. Azerbaidjan - Nadir Rustamli - 'Fade To Black' (106 puncte)
 17. Elveția - Marius Bear - 'Boys Do Cry' (78 puncte)
 18. Romania - WRS - 'Llámame' (65 puncte)
 19. Belgia - Jérémie Makiese - 'Miss You' (64 puncte)
 20. Armenia - Rosa Linn - 'Snap' (61 puncte)
 21. Finlanda - The Rasmus - 'Jezebel' (38 puncte)
 22. Cehia - We Are Domi - 'Lights Off' (38 puncte)
 23. Islanda - Systur - 'Með Hækkandi Sól' (20 puncte)
 24. Franța - Alvan & Ahez - 'Fulenn' (17 puncte)
 25. Germania - Malik Harris - 'Rockstars' (6 puncte)

Republica Moldova a oferit cea mai spectaculoasă schimbare a locului în clasament, după anunțarea votului publicului. Reprezentanții din acest an ai moldovenilor, Zdob şi Zdub & Fraţii Advahov au fost primiți cu multă căldură la Torino. Chiar și Mika - artist ce a prezentat gala - a apreciat melodia dinamică devenită hit, "Trenuleţul". Piesa a ocupat a șaptea poziție în ierarhia finală.

Câte puncte a primit România la Eurovision 2022

Piesa României s-a clasat pe locul al 18-lea în clasamentul Eurovision 2022. wrs (Andrei Ursu) a fost al doilea concurent care a urcat pe scenă în finală. Piesa "Llámame" a fost apreciată mai mult de telescpectatori decât de jurații de specialitate.

Mai exact, melodia a fost punctată doar de 3 jurii de specialitate:

 • Grecia - 7 puncte,
 • Spania - 4 puncte
 • Germania - 1 punct.

Acestora li s-au adăugat 53 de puncte din partea publicului:

 • Spania - 10 puncte
 • Italia - 8 puncte
 • Serbia - 5 puncte
 • Bulgaria - 4 puncte
 • Malta - 3 puncte
 • Grecia - 2 puncte
 • Franța - 1 punct

Principala realizare a delegației noastre a fost calificarea în marea finală după mai mulți ani. Ultima oară când reprezentanții României s-au calificat în marea finală a fost în 2017, la Kiev. Ilinca și Alex Florea au terminat atunci pe locul al șaptelea cu "Yodel It!".

Cum au votat românii la Eurovision 2022

Votul publicului:

 • 12 Moldova
 • 10 Ucraina
 • 8 Spain
 • 7 Serbia
 • 6 Suedia
 • 5  Estonia
 • 4 Italia
 • 3 Marea Britanie
 • 2 Norvegia
 • 1 Franța

Punctajul juriului transmis de observatorul oficial EBU:

 • 12 Ucraina
 • 10 Suedia
 • 8 Marea Britanie
 • 7 Portugalia
 • 6 Australia
 • 5 Elveția
 • 4 Italia
 • 3 Olanda / Țările de Jos
 • 2 Grecia
 • 1 Spania

UPDATE: TVR reacționează după anularea rezultatului votului juriului României de către EBU

Votul României la Eurovision 2022

Votul României la Eurovision 2022 (captura de pe site-ul oficial)

În timpul transmisiunii live, prezentatorii Eurovision și observatorul oficial Martin Österdahl au declarat că nu pot realiza legătura cu Televiziunea Română.  TVR a transmis însă că "prezentatoarei Eda Marcus nu i s-a permis intrarea în transmisiunea oficială pentru a comunica rezultatele, așa cum TVR agrease în prealabil cu organizatorii". Votul juriului României a fost modificat de EBU, află detalii aici.

Ediția Eurovision din acest an a fost a 66-a din istorie, Marea Finală fiind organizată la Arena Pala Olimpico din Torino. Prezentatorii show-ului au fost Alessandro Cattelan, Laura Pausini și Mika. Cele 25 de piese finaliste au fost votate de juriul și publicul din 40 de țări.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iul. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31