Urmărește-ne în Social Media

Wolf Alice - Space & Time

Wolf Alice ne prezintă al doilea single din 2018, "Space & Time", cu un videoclip punk-rock. Totul începe cu o mireasă ce aleargă pe străzi şi pe fundal se aud chitare ce răsună triumfal. Urmăreşte clipul în cadrul articolului.

Protagonista videoclipului este chiar solista grupului Wolf Alice, Ellie Rowsell. Piesa "Space & Time" este extrasă de pe albumul "Visions of a Life", lansat anul trecut. Acel LP ne-a oferit single-uri pline de energie precum "Yuk Foo" sau balade precum "Don't Delete the Kisses". Acest track nou pare genul de melodie pe care o auzi pe coloana sonoră a unui joc video de curse cu maşini sau sport.

Goana din clip se reflectă şi în frenetismul tobelor şi al chitării. Genul abordat de Wolf Alice poartă numele de pop-grunge, un melanj care se ţine departe de indie-ul modern şi încearcă să combine angoasa şi melancolia pop cu rămăşiţele punk-ului britanic. Videoclipul mai aduce o premieră, fiind chiar regizat de solista Ellie. Fuga de responsabilitate, căsnicie, obligaţii pare a fi tema aici.

Formaţia britanică a fost pe buzele tuturor în social media în ultimele zile. Motivul? A cântat în SUA, la New York's Governor Ball pe 1 iunie.

A fost bizar să îi vedem pe scenă într-un concert american de după amiază, Wolf Alice fiind mai degrabă o trupă nocturnă, pe scenele europene din aer liber. Reprezentaţia din SUA a fost influenţată şi de ceva probleme cu chitara şi aparent şi de letargia publicului. Basistul Theo Ellis a tot făcut gesturi spre public pentru a le creşte entuziasmul şi îi îndemna să simtă muzica mai mult.

Concertul s-a încheiat cu piesa "Giant Peach", care la rândul său se termină cu versuri ţipate vajnic de Ellie în microfon. Muzicienii nu s-au ferit de controverse, implicându-se în conflictul Israel-Palestina şi solicitând boicotul produselor din Israel. Nu sunt singuri în această iniţiativă, luând poziţie şi Portishead, Shame sau Circa Waves.

Wolf Alice este o formaţie din Londra, activă din anul 2010. A lansat primul single, "Fluffy" în februarie 2013 şi a primit o nominalizare la Grammy în 2016. Piesele grupului au ajuns în seriale precum "The Leftovers" de la HBO sau "Arrow", plus pelicula "T2: Trainspotting"

Comentarii