Urmărește-ne în Social Media

Within Temptation - The Reckoning feat. Jacoby Shaddix

Within Temptation revine în activitate cu un sound complet nou, prin lansarea piesei "The Reckoning". Melodia este o colaborare cu Jacoby Shaddix, solistul Papa Roach şi combină metalul alternativ cu symphonic metal-ul. Videoclipul este unul SF cu un CGI bine realizat, pe care vă invităm să îl vedeţi în cadrul articolului.

"The Reckoning" este genul de videoclip pe care l-ai fi văzut la început de mileniu pe MTV, pentru o melodie a unei formaţii ca Static X sau Orgy. Pe fundalul acestei piese rock alternativ se aude obsesiv un sample de sintetizator mixat cu mult ecou şi amintind cumva de dubstep. Solista Within Temptation Sharon den Adel este protagonista clipului şi merge în pustiu cu figuri misterioase îmbrăcate în alb.

Dă senzaţia unui personaj din serialele "Star Trek" şi porneşte goana printre o sumedenie de braţe robotice care trag cu lasere. Protagoniştii au steaguri albe şi aleargă prin deşert în vreme ce roboţii pârjolesc totul în jur. Pe la jumătatea clipului când Sharon îşi înalţă vocea clipul devine hipnotic, iar artista şi companionii săi ajung la un fel de nexus de energie roşie. Aduce cu un OZN gigantic, iar forţa emanată de eroi distruge acea structură.

Aminteşte de nava din filmele "Prometheus" şi "Covenant", ba chiar secvenţa de prăbuşire este identică cu cea din acele pelicule. Pe Jacoby Shaddix nu îl vedem, dar îl bănuim drept ascuns în spatele uneia dintre măştile celor care o însoţesc pe Sharon. "The Reckoning" este primul singel de pe albumul cu numărul 7 pe care Within Temptation îl pregăteşte pentru lansare. Într-un interviu recent solista grupului a declarat că muzica pop actuală nu are deloc rebeliune, iar trupa să vrea să îi crească duritatea şi să creeze o nouă lume muzicală.

A vorbit despre futurism, un nou sound, mai "murdar" decât până acum. Va fi un hibrid pop-metal cu multiple elemente electronice, dar păstrându-le şi pe cele simfonice. Noul LP va fi disponibil de pe 14 decembrie prin Spinefarm Records. Pe album se vor mai regăsi colaborări cu Anders Friden de la In Flames şi Jasper Steverlinck de la ARID.

Within Temptation a cântat în România în 2016, în cadrul festivalului ArtMania Bucharest Blast.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Within Temptation a lansat piesa înălţătoare "Don't Pray for Me" - AUDIO

Within Temptation a lansat o nouă piesă înălţătoare intitulată "Don't Pray for Me", care sună de parcă ar fi gata să îşi găsească loc într-un episod din "Stranger Things". Este foarte dramatică şi cinematică şi îmbină vocea unică a lui Sharon den Adel cu un mixaj perfect de rock alternativ şi elemente orchestrale şi electronice.

Publicat

pe

Coperta Single Within Temptation Don't Pray for Me
Coperta Single Within Temptation Don't Pray for Me │ FOTO: Within Temptation

Acesta este al doilea single Within Temptation din 2022, după "Faded Out", colaborare cu Asking Alexandria. E drept că în 2021 am auzit şi hitul "Shed My Skin", care a primit un videoclip cu tentă SF. Cumva se alinia cu precedentul clip, "The Purge". "Don't Pray for Me" este o piesă despre religie şi modul în care o interpretăm, ce idei şi concepte luăm din spiritualism şi cum le asumăm ca decizii de viaţă. Fanii de pe YouTube sunt încântaţi de acest track şi afirmă că le aminteşte de perioada "Heart of Everything" a formaţiei.

Corul, vocea lui Sharon şi instrumentalul metal alternativ au fost apreciate în mod deosebit. Acesta este al patrulea single din release-urile independente ale trupei, care a promis că va aborda muzica axându-se pe single-uri mai mult decât pe albume. Ultimele single-uri au intrat în top 20 al US Billboard Mainstream Rock Indicator şi au fost şi în topuri în Germania.

Solista Sharon Den Adel afirma că suntem într-un moment al existenţei umane în care credinţele şi culturile se îmbină, iar intoleranţa şi nedreptatea domină lumea. Noul single doreşte să lupte cu cei care îşi impun credinţele şi fricile asupra altora, un imn despre faptul că o credinţă şi o convingere poate fi fluidă. Within Temptation a fost ocupată în ultimii ani în studio, înregistrând piese pe un nou album şi pregătindu-se de turnee.

În restul anului 2022 îi aşteptăm într-un turneu european de vară, care îi va aduce şi la Bistriţa la festivalul WTF. Festivalul are loc între 26 şi 28 august şi include în lineup şi Katatonia, Alternosfera, Dirty Shirt, Implant pentru Refuz şi mulţi alţii. Grupul va susţine şi un turneu în SUA alături de Iron Maiden, plus va relua mult amânatul turneu cu Evanescence în Europa, din postura de co-headliner.

Ultimul album Within Temptation a fost "Resist" şi a debutat în februarie 2019 prin Spinefarm Records. Pe acel LP au fost incluse colaborări cu solistul Papa Roach, Jacoby Shaddix, Anders Friden de la In Flames şi Jasper Steverlinck de la ARID.

Citește în continuare
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2022 >>
lmmjvsd
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1