Urmărește-ne în Social Media

Within Temptation - The Reckoning feat. Jacoby Shaddix

Within Temptation revine în activitate cu un sound complet nou, prin lansarea piesei "The Reckoning". Melodia este o colaborare cu Jacoby Shaddix, solistul Papa Roach şi combină metalul alternativ cu symphonic metal-ul. Videoclipul este unul SF cu un CGI bine realizat, pe care vă invităm să îl vedeţi în cadrul articolului.

"The Reckoning" este genul de videoclip pe care l-ai fi văzut la început de mileniu pe MTV, pentru o melodie a unei formaţii ca Static X sau Orgy. Pe fundalul acestei piese rock alternativ se aude obsesiv un sample de sintetizator mixat cu mult ecou şi amintind cumva de dubstep. Solista Within Temptation Sharon den Adel este protagonista clipului şi merge în pustiu cu figuri misterioase îmbrăcate în alb.

Dă senzaţia unui personaj din serialele "Star Trek" şi porneşte goana printre o sumedenie de braţe robotice care trag cu lasere. Protagoniştii au steaguri albe şi aleargă prin deşert în vreme ce roboţii pârjolesc totul în jur. Pe la jumătatea clipului când Sharon îşi înalţă vocea clipul devine hipnotic, iar artista şi companionii săi ajung la un fel de nexus de energie roşie. Aduce cu un OZN gigantic, iar forţa emanată de eroi distruge acea structură.

Aminteşte de nava din filmele "Prometheus" şi "Covenant", ba chiar secvenţa de prăbuşire este identică cu cea din acele pelicule. Pe Jacoby Shaddix nu îl vedem, dar îl bănuim drept ascuns în spatele uneia dintre măştile celor care o însoţesc pe Sharon. "The Reckoning" este primul singel de pe albumul cu numărul 7 pe care Within Temptation îl pregăteşte pentru lansare. Într-un interviu recent solista grupului a declarat că muzica pop actuală nu are deloc rebeliune, iar trupa să vrea să îi crească duritatea şi să creeze o nouă lume muzicală.

A vorbit despre futurism, un nou sound, mai "murdar" decât până acum. Va fi un hibrid pop-metal cu multiple elemente electronice, dar păstrându-le şi pe cele simfonice. Noul LP va fi disponibil de pe 14 decembrie prin Spinefarm Records. Pe album se vor mai regăsi colaborări cu Anders Friden de la In Flames şi Jasper Steverlinck de la ARID.

Within Temptation a cântat în România în 2016, în cadrul festivalului ArtMania Bucharest Blast.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Within Temptation a lansat piesa "The Fire Within", cu influenţe electronice

Within Temptation îşi continuă modus operandi-ul pe bază de single-uri şi mai puţin de albume, odată cu lansarea unui nou track. Pe 9 decembrie 2022 a debutat piesa "The Fire Within", una mai prietenoasă cu radio-ul parcă.

Publicat

pe

Coperta single Within Temptation The Fire Within
Coperta single Within Temptation The Fire Within │ FOTO: Within Temptation

"The Fire Within" are ceva de baladă şi ceva de single pentru radio-uri. E ceva mai blând, instrumentalul e "ascuns" în spatele vocii lui Sharon Den Adel, dar avem refrenul catchy şi o sincronizare plăcută de voci. Se simte mixaj puternic şi utilizarea de sample-uri ceva mai abundentă decât de obicei. Combinaţia de chitară şi tobe aminteşte de hiturile anilor '80 şi '90 parcă, iar Sharon are în voce atât energie şi foc, cât şi melancolie.

E un interludiu plăcut pe la minutul 2:30 care aminteşte de perioada când solista colabora cu mari creatori de muzică electronică. Ce urmează după este excelent mixat, la nivel vocal şi de sampling. Se pare că piesa a fost compusă în 2019, dar nu a mai ajuns pe LP-ul de atunci. Sharon and co au dorit să facă luna decembrie 2022 ceva mai festivă şi astfel s-a produs acest debut.

Single-ul are şi alt scop decât doar o lansare muzicală: va fi inclus în jocul pentru mobil al celor de la Iron Maiden, Legacy of the Beast. "The Fire Within" se va găsi şi sub formă de vinil şi instrumental din 20 ianuarie 2023. 666 de unităţi pe vinil portocaliu se vor găsi în magazinul oficial al trupei. Printre single-urile pe care le-a lansat Within Temptation în ultimii ani se numără "Entertain You", "The Purge" şi "Shed My Skin".

Toate au intrat în Top 20 US Billboard Mainstream Rock, iar în iulie am primit şi un videoclip pentru single-ul "Don't Pray for Me".

Within Temptation a cântat în România în vara lui 2022, în cadrul festivalului WTF de la Bistriţa. Pe scenă au urcat şi cei de la Katatonia. Trupa a lansat ultimul său album în februarie 2019, "Resist", prin Spinefarm Records. Pe acel LP au apărut colaborări cu Jacoby Shaddix de la Papa Roach şi Anders Friden de la In Flames.

Citește în continuare
Show Lord of the Dance 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< mart. 2023 >>
lmmjvsd
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2