Urmărește-ne în Social Media

Oigăn + Jurjak - Sociologie

Oigăn dezvăluie o nouă piesă de pe albumul "Antimaterie", intitulată "Sociologie". Înregistrată în colaborare cu Jurjak, melodia este acompaniată de un videoclip regizat de același George Petroșel.

"Nu vă mai plictisesc cu pomelnice astăzi. Cel mai rock cântec de pe "Antimaterie". Al doilea invitat care și-a regizat imaginile = Mr. Jurjak", a anunțat Oigăn.

"Sociologie" este o nouă piesă de pe albumul "Antimaterie", la care Oigăn lucrează din 2020. Toate piesele de pe acest material poartă numele unei materii de școală și sunt cântate (la voce) de "profesorul" materiei respective. Alături de Jurjak, albumul îi are invitați pe George Gâdei (Travka), Adrian Despot (Vița de Vie), Ami Crișan (Moon Museum), Lucia, Ana Ularu.

Tracklist "Antimaterie":

Side A - Luni

 1. zoologie
 2. sociologie
 3. meteorologie
 4. matematică
 5. limba și literatura română
 6. anatomie

Side B - Vineri

 1. desen
 2. teologie
 3. limba engleză
 4. ora de muzică
 5. filozofie

Oigăn cântă în trei trupe - Robin and the Backstabbers, Kumm și Moon Museum - la 5 instrumente, în 2 limbi europene. A fost membru fondator în Talitha Qumi iar mai apoi Kumm, alături de care a lansat 6 albume de studio si un boxset aniversar de 10 ani. În 2009 a lansat "Sex With Onions", primul său album solo. A încercat să omagieze și pe alocuri să re-costumeze muzica timpurie a lui Bob Dylan cu o chitară și-un loop-station într-un proiect live numit "Oigăn plays Dylan".

În timpul lockdown-ului, petrecut la Brașov, a înregistrat 16 episoade din "Quarantunes", colaborări virtuale cu prieteni muzicieni din țară și din lume; cântece proprii și de la cele trei trupe în care activează și piese care-i plac și care-l reprezintă.

Muzician, regizor, artist vizual și licențiat în dreptul proprietății intelectuale, Jurjak (George Petroșel) a devenit rapid unul dintre cei mai apreciați artiști de alternativ din Romania. A lansat până acum două albume de studio: "Lemon Blues" (2016) și "Blues Berry" (2018), pe care se regăsește și piesa "Imnul Minerilor", nominalizată la premiile Gopo pentru soundtrack-ul filmului "Planeta Petrila".

PUBLICITATE
Comentarii

Albume noi

Jurjak a lansat albumul "Hoţii de vise" - TRACKLIST

Jurjak a lansat cel de-al treilea album din carieră - "Hoţii de vise" - o bună parte dintre gândurile artistului din perioada pandemică puse pe foaie şi transformate în 12 piese, cu influențe rock și blues. Te invităm să afli mai multe detalii.

Publicat

pe

Jurjak
Jurjak

"Hoţii de vise" este cel de-al treilea material discografic lansat de Jurjak, după "Lemon Blues" (2016) şi "Blues Berry" (2018), pe care s-a regăsit și piesa "Imnul Minerilor", nominalizată la premiile Gopo pentru soundtrack-ul filmului "Planeta Petrila".

"În perioada pandemică am făcut piesa <<Fiecare>>, o piesă cu influențe hip hop, făcută în dormitor, videoclipul filmat într-un club închis atunci, eu la toate instrumentele printre scaune goale, piesa încheindu-se cu versurile <<Mi-e dor de voi și pace, stăm acasă că n-avem ce face>>. Toate piesele sunt compuse şi înregistrate de mine singur acasă, cu o placă de sunet, o chitară, laptop și un microfon, mixate şi masterizate de Daniel Olteanu şi Vlad Stoicescu, Bogdan Dragomiroiu şi Cotin Dumitrache", a declarat Jurjak.

În acelaşi timp, Jurjak recunoaşte că toate melodiile sunt inspirate de tot ceea ce îl înconjoară şi i se întâmplă, inclusiv experienţele amoroase şi că perioada recentă a fost una foarte creativă, menţionând că a compus deja albumul cu numărul patru, care va fi promovat începând cu primăvara anului 2023.

Cu o zi înainte de lansarea albumului, Jurjak a prezentat publicului şi videoclipul piesei "Hoţii de vise", regizat de el şi realizat împreună cu Dorel Gnatiuc (DOP), Diana Radulescu (Edit), Ruxandra Stanciu (Color), Narcis Axinte (Productie).

Odată cu lansarea albumului, Jurjak pornește și într-un turneu de promovare. Concertele vor avea loc în Cluj, Pitesti, Iași, Bacău, Galaţi, București și Constanța.

Tracklist "Hoții de vise":

 1. La început de drum
 2. Alba Neagra
 3. Inimă de piatră
 4. Jocuri de noroc
 5. Un tip norocos
 6. Orașul nostru feat Bucharest Jazz Orchestra
 7. Poate că
 8. Fiecare
 9. Hoții de vise
 10. Calul de luptă
 11. Nu a mai rămas nimic
 12. Un răspuns neterminat
Citește în continuare

rock

Oigăn: "Apreciez când lumea încearcă să evite locurile cumplit de comune… dacă e să fiu fițos, aș zice că mă încântă găselnițele armonice" - INTERVIU

Oigăn ne invită într-o călătorie muzicală prin "Antimaterie", noul său album de studio. Materialul discografic beneficiază de un concert de lansare programat pentru 13 noiembrie în Expirat, iar cu această ocazie, muzicianul ne-a oferit mai multe detalii despre proiect și nu numai.

Publicat

pe

Oigăn
Oigăn │ FOTO: Adi Molnar

Oigăn a mai scris un capitol în povestea sa muzicală, deja cunoscută, citită și recitită de fanii genului. Eugen Nuțescu, pe numele său din buletin, s-a născut și a crescut în capitala claxoanelor, cu o absență de 2-3 ani în țara în care Elvis a făcut armata și de 15 ani în orașul cu plăcuță trilingvă. Acolo a co-nășit Kumm, alături de care a bătut Europa (cu blândețe) și podgoria neaoșă de festivaluri proaspăt înmugurite din anii 2000 până încoace. Drum cu o, apoi două-trei benzi, ilustrat de șase albume de studio.

A urmat o carieră solo care a condus la lansarea albumului "Sex with Onions". În 2013, muzicianul a pus bazele unui nou proiect muzical, Moon Museum, apoi s-a alăturat trupei Robin and the Backstabbers.

A omagiat muzica timpurie a lui Bob Dylan cu o chitară și un loop-station în cadrul unui proiect live numit "Oigăn plays Dylan", apoi "Oigăn plays Dylan again" (alături de Ami Crișan, vocea feminină din Moon Musem). În timpul izolării pe care a petrecut-o la Brașov, Oigăn a înregistrat 16 episoade din "Quarantunes", colaborări virtuale cu prieteni muzicieni din țară, dar și din afară.

Acum, Oigăn aduce la urechile ascultătorilor un album proaspăt, cel de-al doilea din cariera solo. "Antimaterie" înglobează un tracklist în care toate cântecele au numele unor materii de școală și fiecare e cântat de altcineva, de la Lucia la Adrian Despot, de la Ana Ularu la Jurjak.

"NUmele meu de buletin începe cu NU, iar toată viața am fost un gică contra. N-aveam cum să scot un album numit Materie. Lucrul serios la material a început aproape concomitent cu primul an de școală al fiicei mele. Eu am avut o învățătoare îngrozitor de severă, care n-a zâmbit nici măcar o singură dată pe parcursul a patru ani. Când am intrat într-a cincea și au apărut o grămadă de fețe noi, a fost ca democrația după decenii de despotism. În amintirea acestei eliberări, odată ce am stabilit că toate cântecele albumului vor avea numele de materii de școală, mi-a venit natural legătura voce = profesor, deci hai să încerc fiecare materie cântată de altcineva",  a declarat Oigăn.

Materialul urmează să fie ascultat live în cadrul unui concert ce va avea loc pe 13 noiembrie, în Expirat. Acolo, Oigăn va fi acompaniat de gașca sa, Nord-Vestul, formată din muzicieni din Cluj: Ami Crișan (Moon Museum) la clape & voce; cu Csergö Domi (ex Urma & Kumm) la tobe, Dávid Dáne (unul dintre producătorii albumului) la chitară și Sorin Moraru (Luna Amară) la bas.

INTERVIU OIGĂN:

InfoMusic: "Antimaterie" este un album foarte interesant, ușor atipic, în contextul în care ai alături un invitat pentru fiecare piesă. Vorbește-mi puțin despre procedeul de creație, a fost diferit față de un album “clasic”, în care colaborările muzicale sunt foarte puține sau chiar deloc?

Oigăn: Hello. A fost destul de clasic. Adică a existat un schelet de cântec făcut de mine, apoi Dávid Dàné și Dan Georgescu (cei doi producători ai albumului) au adăugat mușchi, nervi și încheieturi. La o coastă ne-a ajutat și Alexei Țurcan. De-abia atunci, în această formă prezentabilă, am trimis cântecul invitaților ca să-și dea, întâi cu părerea, apoi cu vocea.

InfoMusic: Tracklistul materialului înglobează nume ca Adrian Despot, Lucia, Jurjak sau Nick Făgădar. Cum s-a realizat selecția pentru ca tocmai acești artiști să apară pe "Antimaterie"?

Oigăn: Ca atunci când te duci la film. Alegi regizorii și actorii preferați. :)

InfoMusic: Cu toții am avut un învățător sau un profesor pe care ni-l vom aminti mereu, fie că este vorba despre o imagine pozitivă, fie că a făcut în așa fel încât să ne lase un gust amar. Dacă ai putea să te reîntâlnești cu un profesor, ce melodie i-ai sugera să asculte și care ar fi mesajul pe care ți-ai dori să îl rețină?

Oigăn: Nu cred foarte tare în muzica cu mesaj. Avem destule pe sms/whatsapp/messenger/mail etc. Dar uite, cântecul "Ora de muzică", de exemplu, eu îl văd ca pe-un reminder de a asculta (și) muzică fără text, pentru că vorbele au cotropit mai toate artele.

Eu am avut o învățătoare în ciclul primar care semăna cu un lord Sith ca nivel de drăgălășenie așa că am renăscut într-a cincea când au apărut multe fețe noi la toate materiile. Freud sigur ar zice că de aici vine ideea cu invitații. :)

InfoMusic: "Antimaterie" creează un tablou în care muzica se îmbină cu școala. Amintirile unui mediu academic devin mai ușor de navigat pe un fundal muzical. Ce rol a jucat muzica în viața ta de elev sau student?

Oigăn: Ca elev (mă refer la liceu, nu la anii de mașinuțe & fotbal când băieții sunt oricum insuportabili 😇) ascultam muzică non stop, chiuleam ca să cântăm Beatles într-un salcâm, iar seara făceam afaceri cu mine însumi, de genul: termini tema la mate ca să-ți câștigi dreptul de a zdrăngăni trei cântece.

InfoMusic: Continuând incursiunea în trecut, ce sfat primit de la alți muzicieni ai urmat? Și, la rândul tău, ce sfat ai pentru cei care doresc să urmeze o carieră muzicală?

Oigăn: De obicei încerc să nu intru prea mult în detalii tehnice, riscăm să plictisim lumea. Facem o excepție pentru "music" din "infomusic" 😎.
Când învățam eu să cânt, solo-ul de chitară era cireașa de pe tort, sau "The Shit", cu majusculă. Aveam un soi de mentor, un pictor, prieten cu ai mei, care atunci când venea în vizită era bătaie pe el. Tata voia să-l confiște în bucătărie să vorbească politică și să bea vin, iar eu să vină la mine-n cameră la pian și chitară. Mă bătea mereu la cap să nu las mâna să cânte automat; fără cap și fără feeling. Mi-a intrat pe-o ureche și nu mi-a ieșit pe cealaltă.

Nu sunt fan de dat sfaturi. Sunt foarte bune când vrei să schimbi siguranța sau să faci supă franțuzească de ceapă. În rock’n roll nu cred că strică un pic de: "mă f¥! în sfaturile tale, boșorogule!" Mă rog, cel puțin Ramones așa ar fi zis.

InfoMusic: Care au fost cele mai mari provocări muzicale pe care le-ai întâmpinat până acum?

Oigăn: Să învăț să cânt singur pe scenă, poate? Când ai tobe nu te lupți cu expresorul de cafea. Iar când ai distors ți se rupe că Diana trebuie să-i urle în ureche Mădălinei că Dragoș s-a cuplat cu Raluca.

InfoMusic: Ce îți atrage atenția când asculți o melodie pentru prima dată?

Oigăn: N-am o schemă. Apreciez când lumea încearcă să evite locurile cumplit de comune… dacă e să fiu fițos aș zice că mă încântă găselnițele armonice.
Când aud cântecul din spatele producției e de bine. Sau, ca să fac o analogie cu cinematografia, mă enervez cumplit când aud: "da, știu, filmul a fost prost, dar imaginile demențiale…" adică de ce ar mai trebui să mă entuziasmez când la o producție de jde milioane de dolari primesc câteva imagini mișto peste o ciorbă reîncălzită.

InfoMusic: Albumul "Antimaterie" se bucură de un concert de lansare ce are loc pe 13 noiembrie în Expirat. Cum ai descrie relația cu ascultătorii tăi?

Oigăn: Sunt "atât" de celebru încât îi cunosc aproape pe toți 😎. Și-mi place de ei.

InfoMusic: Cum te-ai descrie pe tine înainte să urci pe scenă?

Oigăn: Sunt aproape nesimțit de lejer cânt urc pe scenă ca basist sau chitarist. Mai emoționat ca frontman, ori pentru că o fac mai rar, ori pentru că sunt cu jumate din laba piciorului stâng afară din legendara zonă de comfort.

InfoMusic: Ce urmează pentru Oigăn, muzical vorbind?

Oigăn: "difficult to see, the future is", vorba unui înțelept verde de-un metru ș-umpic. Muzical vorbind prefer drumurile forestiere. Autostrăzile sunt foarte practice când ai concert la Oradea, dar pentru muzica mișto e fain să nu fie atâtea tiruri. :)

Citește în continuare
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2022 >>
lmmjvsd
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1