Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 "Grijile s-au dus", ne spun Holograf și K-Gula - VIDEO TEASER Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020 Tudor Chirilă - E și treaba meaTudor Chirilă îndeamnă tinerii să voteze: "Viitorul este mult mai aproape decât ți se pare acum" - VIDEO Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară Magia Untold și Neversea ajunge la Timișoara, va fi creat un nou festival

Videoclip oficial: Leonard Cohen - Leaving the Table

Un nou videoclip Leonard Cohen a fost lansat în cadrul ceremoniei Polaris Prize, cea mai prestigioasă gală cu premii muzicale din Canada. Regretatul muzician era nominalizat pentru clipul ”You Want It Darker”, cu acest prilej fiind lansat un videoclip animat pentru piesa ”Leaving the Table”.

Leonard Cohen ar fi împlinit astăzi 83 de ani. Cu două zile înainte de aniversarea muzicianului, casa de discuri Sony Music a lansat un videoclip animat pentru piesa ”Leaving the Table”. Vizualul a avut premiera în cadrul galei Polaris Prize, cel mai prestigios eveniment muzical din Canada.

Leaving the Table” este o piesă extrasă de pe ultimul album al lui Leonard Cohen, ”You Want It Darker”. Discul a fost lansat pe 21 octombrie 2016, cu 3 luni înainte de moartea sa, fiind produs chiar de către fiul muzicianului, Adam. Discul a părut a fi modul prin care Cohen și-a luat rămas-bun, artistul anticipând parcă apropierea inevitabilului. Piesele de pe acest album exprimă viziunea unui muzician cu o vastă experiență, ce a trăit o viață onestă și s-a exprimat artistic într-un mod autentic.

"Pe măsură ce am înaintat în vârstă, am înțeles că vocea mea a venit cu niște instrucțiuni. Și care erau aceste instrucțiuni? Niciodată să nu mă lamentez la întâmplare. Și dacă va fi să vorbesc despre inevitabila înfrângere ce ne așteaptă pe toți, să o fac în limitele stricte ale demnității și frumuseții", scria Leonard Cohen la momentul lansării albumului.

Leonard Cohen s-a stins din viață pe 7 noiembrie 2016, la vârsta de 82 de ani. De-a lungul unei cariere ce se extinde pe 6 decenii, muzicianul şi-a dezvăluit lumea secretă în cântece care alină inima și seduc intelectul. Cele mai multe dintre albumele sale au devenit clasice, piesele lui fiind reinterpretate în peste 1.300 de variante, de artiști și trupe ca U2, REM, Nick Cave sau Johnny Cash. În 2010, Leonard Cohen a fost inclus oficial în Rock and Roll Hall of Fame.

Citește mai multe despre Leonard Cohen
Videoclipuri cu Leonard Cohen
Publicat de Raluca Chirilă, Editor, pe .
CLOSE
CLOSE