Urmărește-ne în Social Media

James Arthur - Empty Space

James Arthur reușește să ducă mesajul piesei ”Empty Space” dincolo de apăsarea și tristețea firească a ruperii unei relații. În videoclipul melodiei, ce-l are în rol principal pe actorul din ”Harry Potter”, Tom Felton, dramatismul atinge cote maxime, finalul clipului apăsând pedala tragicului până la capăt.

Nu se întâmplă de multe ori ca jocul actoricesc dintr-un videoclip să aibă acea intensitate care să reușească să amplifice mesajul piesei promovate. În cazul clipului ”Empty Space” avem de-a face, însă, cu o prestație admirabilă din partea lui Tom Felton. Cunoscut publicului larg grație rolului său din filmele ”Harry Potter”, Felton demonstează că e un actor de luat în seamă și în liga mare, a filmelor văzute cu ochi buni de criticii Academiei. Regia clipului este semnată de Andzej Gavriss, debutant în arta regiei, dar cunoscut deja pentru stilul experimental în care abordează cinematografia.

”Acesta este unul dintre momentele din cariera mea de care mă simt cel mai mândru. Un joc actoricesc emoționant în videoclipul piesei Empty Space. Mulțumiri lui Tom Felton și Andzej Gavriss”, a transmis James Arthur.

Ca mesaj, piesa este o declarație de dragoste înecată de regretul pierderii persoanei iubite.

“Această piesă ("Empty Space") este dedicată oricui a fost vreodată profund îndrăgostit, dar a pierdut afecțiunea acelei persoane, iar acum este nevoit să se lupte pentru a acoperi acest vid. Melodia este despre acceptarea faptului că doar acea persoană specială poate umple acel spațiu gol din viața ta”, a declarat James Arthur pentru Billboard.

Noul single "Empty Space" va fi inclus pe următorul album de studio al artistului britanic, la care încă se lucrează. James Arthur i-a cooptat pe partea de compoziție și producție pe Ryan Tedder, Justin Tranter și Max Martin.

Ultimul album al lui James Arthur, “Back From the Edge“, a fost lansat în 2016 și a debutat pe prima poziție în topul albumelor din UK. În topul american Billboard 200, discul a urcat până pe poziția 39.

James Arthur este, poate, cel mai cunoscut laureat X Factor. Interpretarea coverului "Impossible" a ajuns la fel de populară ca și piesa originală cântată de Shontelle în 2010. Videoclipul realizat cu imagini de la X Factor a fost urmărit de aproximativ 41 milioane de ori pe Youtube, performanță impresionantă dacă amintim că materialul lui Shontelle are aprox. 96 de milioane de redări online. Lansat ca single după finala X Factor 2012 din Marea Britanie,  "Impossible" a ajuns Number One în regat. În prima săptămână de la lansare, coverul lui James Arthur s-a vândut în peste 2,5 milioane de exemplare în întreaga lume. Artistul a debutat discografic în noiembrie 2013 cu un album omonim, care a urcat până pe cea de-a doua poziție în topul oficial al albumelor din Marea Britanie.

Comentarii