Urmărește-ne în Social Media

Jack Savoretti, Nile Rodgers - Who's Hurting Who

Jack Savoretti a colaborat cu legendarul Nile Rodgers pentru noua piesă ”Who's Hurting Who”. Single-ul este lansat împreună cu un videoclip în stilul anilor '70, filmat în Londra și Portofino, Italia.

Jack Savoretti a finalizat un nou album în pandemie, iar groove-ul pe care îl aduce ar putea avea exact efectul placebo pe care ni-l doream în tratarea stării de disconfort date de pandemie. Noul LP al artistului englez cu rădăcini italiene se numește "Europiana" și a fost înregistrat în Oxfordshire.

Potrivit șarmantului Savoretti, acest nou LP nu ar fi existat fără Nile Rodgers, colaborarea cu reputatul muzician și producător punându-și puternic amprenta stilistică.

"Nile aduce groove-ul, strălucirea și eleganța, exact elementele care definesc Europiana. Fără Nile Rodgers, Europiana nu ar exista!", susține Jack Savoretti.

Single-ul "Who's Hurting Who", primul extras de pe LP, este o piesă disco funk pe care anticipăm că o vom auzi pe repeat la posturile de radio de nișă autohtone. Pe 25 iunie apare și "Europiana", până atunci discul fiind disponibil pentru precomenzi.

Tracklist Jack Savoretti - "Europiana"

 1. I Remember Us
 2. Secret Life
 3. Who's Hurting Who
 4. When You're Lonely
 5. More Than Ever
 6. Too Much History
 7. Dancing In The Living Room
 8. Each And Every Moment
 9. The Way You Said Goodbye
 10. Calling Me Back To You
 11. War Of Words

Albumul anterior al lui Jack Savoretti, "Singing to Strangers", a apărut în martie 2019 și a urcat pe prima poziție în topul discurilor din UK. Materialul include un duet cu Kylie Minogue - "Music's Too Sad Without You".

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Jack Savoretti vine în România în 2022; Artistul va susține două concerte, la București și Cluj-Napoca

Jack Savoretti va susține toamna aceasta două concerte în România. În luna octombrie, artistul britanic va concerta la Fratelli Studios din București și în FORM Space din Cluj-Napoca.

Publicat

pe

Jack Savoretti - Too Much History
Jack Savoretti - Too Much History │ FOTO: Captură YouTube

Jack Savoretti este un artist britanic a cărui muzică poartă ascultătorul printr-un amalgam de folk, indie și alternativ. A avut de mic o latură artistică. În adolescență singurul lucru care îi trezea interesul era poezia. Asta, însă, până când mama lui i-a cumpărat prima chitară.

"Scriam tot timpul. Era cel mai plăcut lucru pe care îl puteam face: să stau sub un copac cu un carnet de notițe și să mă fac pierdut undeva, în gândurile mele. (...) După ce am început să cânt la chitară am fost surprins să observ cât de mulți oameni devin interesați de ceea ce ai de spus, comparativ cu situația în care ai recita, pur și simplu, o poezie. Apoi nu m-am mai putut opri. Scriam constant, în fiecare zi, a devenit pentru mine o formă de conversație, un mod de a interacționa cu lumea", povestea Jack Savoretti în unul dintre interviurile sale.

Primul album al artisului a apărut pe piață în 2007. "Between the Minds" a debutat pe locul 5 în UK Indie Charts, în 2009 apărând albumul "Harder Than Easy", înregistrat în legendarul studio al lui Jackson Browne împreună cu membri ai trupei lui Tom Waits. Au urmat discurile "Before the Storm" (2012), "Written in Scars" (2014), "Sleep No More" (2016), "Singing to Strangers" (2019) și "Europiana" (2021). Ultimele două materiale au debutat pe prima poziție în topul discurilor din UK, artistul bifând în 2019 și o colaborare cu Kylie Minogue, pentru piesa "Music's Too Sad Without You".

"Europiana", albumul lui Jack Savoretti care a marcat o colaborare cu Nile Rodgers

Cel mai recent album, "Europiana", a inclus un featuring cu Nile Rodgers, colaborarea cu reputatul muzician și producător punându-și puternic amprenta stilistică.

"Nile aduce groove-ul, strălucirea și eleganța, exact elementele care definesc Europiana. Fără Nile Rodgers, Europiana nu ar exista!", a declarat Jack Savoretti.

În luna octombrie, Jack Savoretti va aduce și în România acest album, cu prilejul turneului "Europiana". Artistul va concerta pe 21 octombrie la Fratelli Studios din București și pe 22 octombrie la FORM Space din Cluj-Napoca.

Prețuri bilete la concertele lui Jack Savoretti din București și Cluj-Napoca:

 • Evenimentul va respecta toate normele în vigoare la data desfășurării acestuia. Fiecare bilet include o donatie de o liră pentru War Child (www.warchild.org).
 • Primele 100 de bilete din fiecare categorie au preț earlybird. Biletele se pun în vânzare miercuri, pe 23 februarie, la ora 11:00.

Bilete la concertul din București:

 • earlybird, primele 100 de bilete: 119 lei Acces General (fără loc) și 139 lei VIP (cu loc la masă)
 • presale: 129 lei Acces General (fără loc) și 159 lei VIP (cu loc la masă)
 • la acces: 156 lei Acces General (fără loc) și 206 lei VIP (cu loc la masă)

Bilete la concertul din Cluj-Napoca:

 • earlybird - primele 100 de bilete - 119 lei
 • presale - următoarele 100 de bilete - 129 lei
 • sale - 139 lei
 • la acces - 166 lei
Citește în continuare