Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Eurovision ajunge în America, într-un format similar - TRAILER VIDEO Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019"Smoke on the Water" în 2020, prin ochii lui Ian Gillan (Deep Purple) Paul McCartneyPaul McCartney a dat în judecată The Beatles pentru a salva muzica trupei Elissa, cântăreață libaneză a cărei casă a fost distrusă de explozia din BeirutExplozia din Beirut declanșează reacții puternice printre artiști: "Nu-mi pot stăpâni furia" Neil Young live în Ziggodome Amsterdam, 2019Neil Young îl dă în judecată pe Donald Trump Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019Deep Purple nu are de gând să iasă prea curând la pensie

Videoclip oficial: VAMA - Prăbușire (Necenzurat)

Vama pune în cuvinte necruțătoare un adevăr tranșant al relațiilor ce se sfârșesc înainte de a începe. Noul single al formației se numește "Prăbușire", are versurile semnate de Tudor Chirilă, și este acompaniat de un videoclip regizat de Octav Gheorghe după un scenariu al lui Tudor.

"Prăbușire" este un single compus de VAMA și înregistrat, mixat și produs la Londra de Matt Lawrence, producător muzical ale cărui credite îi includ pe Amy Whinehouse, Adele și Black Eyed Peas. Acesta deține și un premiu Grammy pentru albumul "Babel" al Mumford and Sons.

"Noi, oamenii, avem acest dar de a putea să ascundem chestii (sentimente, stări, idei) pe sub cuvinte"

"Cel mai nasol e când trebuie să explici un cântec. Sau versurile lui. Prefer să n-o fac, dar pentru că știu că va fi un pic de controversă legat de partea explicită a refrenului zic doar atât: nu plecați după fentă.

Orice poveste are un substrat. Noi, oamenii, avem acest dar de a putea să ascundem chestii (sentimente, stări, idei) pe sub cuvinte. De multe ori cuvintele sunt soldații din prima linie a imperiului nostru de idei. Câteodată suntem vizitați de curaj și, dacă cineva se uită la armata noastră uriașă, nemișcată, aliniată pe un câmp fără sfârșit, poate observa cum din ultimele rânduri se produce o mișcare imperceptibilă. Un soldat rupe rândurile și își face loc cu greu, spre uimirea și indignarea celorlalți, până în față. Vine și se așează în fața armatei cuvintelor și spune: eu sunt, eu am fost, despre mine e vorba în tot războiul ăsta", spune Tudor.

"Da, există și durere în viață, nu doar Instagram"

Videoclipul piesei "Prăbușire" a fost regizat de Octav Gheorghe, aflat la a doua colaborare cu Vama, după clipul piesei "Pe de rost" din 2019. Protagonistul videoclipului este actorul și solistul Vama, Tudor Chirilă

"Am vrut un cântec brutal de onest. Am sacrificat posibilitatea de a fi o baladă <pe gustul tuturor> cum se face azi. Azi muzica nu deranjează, pentru că oamenii trebuie să fie atenți la volan. Nu ne-am propus să deranjăm pe nimeni, ci să spunem o poveste dureroasă. Da, există și durere în viață, nu doar Instagram", mai spune Tudor Chirilă.

Una dintre cele mai cunoscute trupe pop-rock din România, VAMA își surprinde mereu fanii, jucându-se cu multe curente, fie că e vorba de music-hall, indie rock, electro sau blues. Totodată, VAMA abordează o multitudine de teme într-un spectru larg, de la universul individual la cel social, formația aflându-se într-o continuă căutare.

Din componența trupei VAMA fac parte: Tudor Chirilă, Eugen Caminschi, Lucian Cioargă, Gelu Ionescu, Dan Opriș.

Citește mai multe despre Vama
Videoclipuri cu Vama
Publicat de Raluca Chirilă, Editor, pe .
CLOSE
CLOSE