Urmărește-ne în Social Media

Vama - Îmi pare rău

Vama pune emoția în scenă și lansează ”Îmi pare rău”. Repetând fără oprire un singur vers și alăturând imagini ce conturează sensuri diferite, formația merge până în adâncul cuvintelor rostite.

"Este cântecul care a rămas suspendat când a venit pandemia. Cred că e unul dintre puținele, dacă nu chiar singurul, cel puțin din ultimii ani, cu un singur vers.(...) Mulțumim Iustin Șerpănelu și întreaga echipă care ne-a ajutat să facem un super videoclip. Noi așa considerăm, că și clipul și piesa de-abia s-au întâlnit împreună să facă un pachet. Adică ele nu mai pot una fără alta. (...) Nu ne așteptăm ca clipul să fie considerat comercial, dar mizăm pe forța voastră de a distribui muzica noastră, care acum există și pe rețelele de streaming", a detaliat Tudor Chirilă într-un live pe Facebook.

Într-o altă postare, de pe Instagram, artistul mărturisea că acest "Îmi pare rău", repetat obsesiv pe parcursul piesei, a căpătat, pentru el, noi semnificații.

"Mă obsedează, bănuiesc, ideea paradisului pierdut și ulterior sentimentul ăsta de rătăcire prin viață, căutând ceea ce știi că nu vei mai găsi niciodată. Tot căutând…Cu toate astea cântecul nostru nu e despre asta. Doar că mintea-mi joacă feste și "Îmi pare rău" este despre mult mai multe lucruri."

Piesa "Îmi pare rău" este compusă de formație și produsă de Matt Lawrence și Eddie Birco. Singurul vers al piesei a fost scris de Tudor, tot el având ideea scenariului pentru clipul regizat și montat de Iustin Șurpănelu. Personajele vârstnice din clip sunt interpretate de Petre Moraru și Nelu Serghei, în rolurile copiilor fiind Anghel Filip Marinescu și Ilie Bratianu.

Vama a fost fondată de Tudor Chirilă și Eugen Caminschi, care au decis în 2006, după 10 ani de activitate alături de Vama Veche, să se reinventeze și să ducă mai departe ideea de spirit mereu tânăr. Trupa are la activ trei albume, cel mai recent fiind "Better" (2017). Materialul discografic este rezultatul colaborării dintre Vama și producătorul muzical englez James Lewis.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică și film

Urmărește "Regii Pandemiei", documentarul VAMA filmat în 2020 - VIDEO

La aproape doi ani de la filmarea concertului care a născut filmul documentar "Regii Pandemiei", Vama lansează în online producția regizată de Mihai Dragolea. Cele 30 de minute documentate în acest film prezintă imagini de la concertul susținut de VAMA la Arenele Romane în iulie 2020, în plină pandemie.

Publicat

pe

Vama - "Regii Pandemiei" (imagine din documentar)
Vama - "Regii Pandemiei" (imagine din documentar) │ FOTO: Captură YouTube

"Pe 29 iulie 2020 Vama a cântat la Arenele Romane în ceea ce avea să fie singurul concert din acea vară. Au fost admiși 350 de oameni care au purtat măști și au stat la distanță de 2 metri unii de alții, în afara cazului când reprezentau un cuplu. A fost un concert foarte special pe care nu-l vom uita prea ușor. Și credem că nici cei 350 de oameni care au fost în seara aia acolo cu noi. Am încercat și am reușit să ne apropiem cât mai mult de normalitate, dar imaginea Arenelor aproape goale populate cu 350 de chipuri cu mască n-o să ne părăsească prea ușor.

Lăsăm mai jos documentarul "Regii Pandemiei" făcut după concertul din 2020. Hai că o să râdeți." - Vama

Povestea acestui concert a fost surprinsă în imagini de către Mihai Dragolea, regizorul filmului documentar "Regii pandemiei". Producția a putut fi urmărită în exclusivitate pe VOYO, recent fiind lansată și pe YouTube.

"Așa cum privim noi documentarul sunt multe momente emoționante în cele treizeci de minute și cred că filmul mai vorbește despre ceva: indiferent de condiții raportul artistului cu publicul său nu se va schimba. Poate ăsta este cel mai mare câștig imortalizat în Regii Pandemiei", declara Tudor Chirilă anul trecut, la momentul lansării filmului pe Voyo.

VIDEO: VAMA - "Regii Pandemiei" (Film documentar)

Vama a fost fondată de Tudor Chirilă și Eugen Caminschi, care au decis în 2006, după 10 ani de activitate alături de Vama Veche, să se reinventeze și să ducă mai departe ideea de spirit mereu tânăr. Trupa are la activ trei albume, cel mai recent fiind "Better" (2017). Materialul discografic este rezultatul colaborării dintre Vama și producătorul muzical englez James Lewis.

Vara aceasta, Vama revine la Arenele Romane, pentru a concerta fără restricții. Evenimentul va avea loc pe 29 iulie 2022, la exact doi ani de la filmarea documentarului "Regii Pandemiei".

Citește în continuare