Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Pepe - Marina Voica la "Te cunosc de undeva!"Pepe a câștigat o nouă ediție "Te cunosc de undeva!", transformat în Marina Voica - VIDEO Antoine Dupre la "Românii au talent" 2021"Românii au talent": Antoine Dupre a oferit o experiență imersivă cu ajutorul luminilor laser Ștefan Știucă & The Mob la "Românii au talent" 2021Ștefan Știucă și trupa The Mob i-au electrizat pe jurații de la "Românii au talent" cu o interpretare muzicală Horia Brenciu, la "Rețeaua de idoli": "Îmi e frică de penibil" Cum plănuiește Vama să deschidă Vama. Tudor Chirilă: "Ce facem și-am făcut tot anul ăsta din studiourile noastre, putem să facem și de pe plajă" Chris Martin în concertul ”Coldplay: Everyday Life Live in Jordan”Coldplay pregătește lansarea unui album ce s-ar putea intitula "Music Of The Spheres"

Videoclip oficial: VAMA feat. Omu Gnom - Pandemie

Surpriza muzicală a verii vine de la Tudor Chirilă şi colegii săi de la VAMA, care au lansat piesa "Pandemie", în colaborare cu Omu Gnom. Melodia are şanse să intre în panteonul autohton de colaborări rap-rock, alături de "Loc Lipsă" de la Luna Amară şi Ombladon. Vă invităm să vizionaţi trăznitul clip care însoţeşte noua piesă în articol.

VAMA a lansat la final de săptămână piesa "Pandemie", o neaşteptată colaborare cu Omu Gnom, care spulberă barierele genurilor muzicale. La bază ai spune că este o piesă de metal alternativ, dar influenţele de pe single abundă. Auzim un pic de Rage Against the Machine combinat cu Prodigy, dar şi cu improvizaţii vocale şi aspecte teatrale de Queen sau elemente progresive de la Mars Volta. Videoclipul este o creaţie poate chiar mai trăznită decât piesa şi este regizat de Octav Gheorghe.

Filmat în alb-negru, clipul îi prezintă pe Tudor Chirilă şi colegii de trupă pierzându-şi minţile în faţa camerei şi devenind saltimbancii de colţul blocului. Cu mască sau fără mască, ei consumă bere după bere, cântă la instrumente şi îşi taie măştile anti Covid. Omu Gnom încearcă să le bage minţile în cap şi să facă un comentariu dur asupra societăţii noastre şi a celor care apreciau izolarea şi au transformat-o într-un mod de viaţă.

Practic întregul clip este o scenetă în care vedem ambele tabere vocale în aceste zile: cea care nu respectă regulile şi nu crede în pandemie şi cea care le respectă şi vrea pedepse pentru cei ce îşi asumă riscuri. "Pandemie" este un comentariu social, o piesă şi un clip experimental şi care cu siguranţă va polariza fanii VAMA şi nu numai. Mai important e că Tudor Chirilă ne arată că "ştie şi cu metal-ul" şi piesa ar putea prefaţa o nouă direcţie pentru trupă, una mai heavy.

Luna trecută a avut loc un concert Vama prin care muzicienii au oferit o ceremonie online de absolvire tinerilor care au terminat liceul în acest an. A fost un "Absolvirus Party" de 4 ore şi jumătate, care a adus împreună elevi, profesori, studenţi şi părinţi, dar şi invitaţi surpriză, printre care şi Horia Tecău, Andreea Esca şi Grasu XXL. Tudor Chirilă lansat în luna mai piesa "1 Mai", un single meditativ despre golul lăsat de lipsa întâlnirii cu marea în acest an.

Citește mai multe despre Omu GnomTudor ChirilaVama
Videoclipuri cu Omu GnomTudor ChirilaVama
Publicat de Alex Stănescu, redactor, pe .
CLOSE
CLOSE