Urmărește-ne în Social Media

VAMA feat. Omu Gnom - Pandemie

Surpriza muzicală a verii vine de la Tudor Chirilă şi colegii săi de la VAMA, care au lansat piesa "Pandemie", în colaborare cu Omu Gnom. Melodia are şanse să intre în panteonul autohton de colaborări rap-rock, alături de "Loc Lipsă" de la Luna Amară şi Ombladon. Vă invităm să vizionaţi trăznitul clip care însoţeşte noua piesă în articol.

VAMA a lansat la final de săptămână piesa "Pandemie", o neaşteptată colaborare cu Omu Gnom, care spulberă barierele genurilor muzicale. La bază ai spune că este o piesă de metal alternativ, dar influenţele de pe single abundă. Auzim un pic de Rage Against the Machine combinat cu Prodigy, dar şi cu improvizaţii vocale şi aspecte teatrale de Queen sau elemente progresive de la Mars Volta. Videoclipul este o creaţie poate chiar mai trăznită decât piesa şi este regizat de Octav Gheorghe.

Filmat în alb-negru, clipul îi prezintă pe Tudor Chirilă şi colegii de trupă pierzându-şi minţile în faţa camerei şi devenind saltimbancii de colţul blocului. Cu mască sau fără mască, ei consumă bere după bere, cântă la instrumente şi îşi taie măştile anti Covid. Omu Gnom încearcă să le bage minţile în cap şi să facă un comentariu dur asupra societăţii noastre şi a celor care apreciau izolarea şi au transformat-o într-un mod de viaţă.

Practic întregul clip este o scenetă în care vedem ambele tabere vocale în aceste zile: cea care nu respectă regulile şi nu crede în pandemie şi cea care le respectă şi vrea pedepse pentru cei ce îşi asumă riscuri. "Pandemie" este un comentariu social, o piesă şi un clip experimental şi care cu siguranţă va polariza fanii VAMA şi nu numai. Mai important e că Tudor Chirilă ne arată că "ştie şi cu metal-ul" şi piesa ar putea prefaţa o nouă direcţie pentru trupă, una mai heavy.

Luna trecută a avut loc un concert Vama prin care muzicienii au oferit o ceremonie online de absolvire tinerilor care au terminat liceul în acest an. A fost un "Absolvirus Party" de 4 ore şi jumătate, care a adus împreună elevi, profesori, studenţi şi părinţi, dar şi invitaţi surpriză, printre care şi Horia Tecău, Andreea Esca şi Grasu XXL. Tudor Chirilă lansat în luna mai piesa "1 Mai", un single meditativ despre golul lăsat de lipsa întâlnirii cu marea în acest an.

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Red Bull SoundClash: Vama și Killa Fonic - program și reguli de acces

Vama și Killa Fonic se pregătesc pentru bătălia muzicală a anului, la Red Bull SoundClash 2023. Evenimentul are loc pe 11 mai, la Romexpo. Două scene față-n față, 4 runde în forță într-un show senzațional, o singură miză: aplauzele publicului! Află regulile de acces și alte informații utile.

Publicat

pe

Red Bull SoundClash 2023 poster
Red Bull SoundClash 2023 poster │ FOTO: Red Bull SoundClash

Red Bull SoundClash este o experiență unică, un moment de rivalitate artistică ce forțează adversarii să-și depășească cu mult zona de confort și să se arunce cu toată imaginația într-o luptă a ritmurilor și aranjamentelor muzicale. Două scene față-n față, 4 runde total diferite, care-i solicită creativ de fiecare dată altfel, un decibelmetru ce măsoară toate aplauzele: rețeta imbatabilă pentru un show inconfundabil!

Muzica lor poate fi diferită din foarte multe puncte de vedere, la fel și fanii. Ce au totuși în comun trupa Vama și Killa Fonic, două nume emblematice, obișnuite cu succesul și lumina reflectoarelor? Ambiția cu care abordează fiecare provocare, stilul unic, inconfundabil, dar mai ales polivalența.

Reguli de acces Red Bull SoundClash 2023:

 • Accesul în cadrul evenimentului Red Bull SoundClash 2023 se va face începând cu ora 18:00, iar spectacolul va începe la ora 20:00.
 • Pentru a evita aglomerația, organizatorii îndeamnă toți participanții să ajungă la eveniment cât mai devreme și să acceseze Poarta A sau Poarta B, din spațiul Romexpo.
 • Accesul va fi permis exclusiv în baza biletului de eveniment, atribuit unei singure persoane, și a unui act de identitate valid.
 • Pentru a preîntâmpina anumite situații neplăcute, organizatorii recomandă ca fiecare persoană să păstreze biletul validat pe toată durata evenimentului.
 • Biletul nu poate fi înlocuit dacă este pierdut, furat sau distrus și este valabil pentru o singură intrare.
 • Biletul validat nu poate fi transferat către o altă persoană sau revândut. Reproducerea biletelor este ilegală.

Acces minori:

 • Evenimentul nu este recomandat copiilor sub 16 ani. Toți cei care aleg să vină la eveniment, indiferent de vârstă, o vor face pe propria răspundere. Accesul în zona de concert se va face doar în baza unui bilet valid, indiferent de vârstă.
 • Copii sub 14 ani trebuie să fie însoțiți de un adult (părinte, tutore, rudă de gradul I).
 • Participanții cu vârstă între 14 și 18 ani trebuie să prezinte o Declarație de Acord Parental, semnată de unul dintre părinți/tutore legal. Va fi refuzat accesul participanților cu vârste sub 18 ani care nu respectă regulile menționate, fără a returna contravaloarea biletului de acces.
 • Minorii vor primi brățări roz, care nu le va permite cumpărarea băuturilor alcoolice. Minorilor le este interzis consumul de băuturi alcoolice.
 • Din cauza sunetului puternic, recomandăm părinților să le asigure copiilor căști de protecție auditivă.

În zona de concert NU VA FI PERMIS accesul cu: băuturi și produse alimentare cumpărate din afara perimetrului locației, sticle, bidoane de plastic, cutii de băutură, conserve, artificii, bannere susținute de bețe, spray-uri, lasere, scaune, arme de orice tip, obiecte contondente, lanțuri, umbrele, bagaje voluminoase, selfie stick-uri, trotinete, biciclete sau animale de companie. Participanților nu li se va permite accesul în incinta evenimentului cu astfel de obiecte și Red Bull România nu va fi sub nicio formă responsabilă de supravegherea acestor obiecte lăsate la intrarea în incintă.

În zona de concert VA FI PERMIS accesul cu: aparate de fotografiat compacte, aparate foto profesionale sau aparate de înregistrare audio-video de orice fel, laptopuri, căști de motociclist, brichete, medicamente (dacă sunt însoțite de rețeta, scrisoare medicală), spray inhalator pentru astm.

Alte informații utile:

 • Pentru siguranța publicului și bună desfășurare a evenimentului, participanții sunt de asemenea rugați să se supună controlului corporal amănunțit la cererea agenților de securitate.
 • Organizatorul își rezervă dreptul de a nu permite accesul în eveniment celor care refuză controlul de securitate sau persoanelor care sunt suspecte de punerea în pericol a celorlalți participanți sau a bunei desfășurări a evenimentului.
 • Organizatorul recomandă spectatorilor ca, odată intrați în spațiul de concert, să localizeze cea mai apropiată ieșire de urgență.
 • În timpul spectacolului este posibil să se folosească lumini stroboscop care pot dăuna persoanelor ce suferă de epilepsie fotosensibilă.
 • Red Bull România își rezervă dreptul de a folosi fotografii și înregistrări video cu participanții la eveniment în scop promoțional. Spectatorii își cedează - prin participarea la eveniment - toate drepturile pentru fotografii și înregistrări audio-video realizate în timpul concertului.
 • Înregistrarea în întregime a evenimentului, fără acordul prealabil al organizatorului, inclusiv fotografierea, înregistrarea video și audio nu este permisă.
 • Publicul este încurajat să vină la concert folosind mijloacele de transport în comun. Pentru cei care aleg transportul cu bicicleta sau trotineta, parcarea destinată acestora este în zona porții de acces A, Romexpo. Dacă spectatorii aleg totuși să vină cu mașina personală, există un număr limitat de locuri de parcare în spațiul Romexpo, contra-cost.
Citește în continuare

Concerte & turnee

Red Bull SoundClash aduce cele mai neașteptate colaborări din industrie, cu Vama și Killa Fonic

Vama și Killa Fonic se vor dezlănțui muzical pe scenele Red Bull SoundClash, pe 11 mai 2023, la Romexpo.

Publicat

pe

Killa Fonic / VAMA
Killa Fonic / VAMA

Noua ediție Red Bull SoundClash va fi o confruntare cu totul inedită, 1 la 1, în care misiunea e să cucerești iremediabil publicul. Vor fi combinații neașteptate, după cum e chiar asocierea Vama și Killa Fonic. Am stat de vorbă cu artiștii și i-am întrebat care-au fost până acum, în opinia lor, cele mai tari colaborări din industria muzicală românească.

Dintre colaborările din industria muzicală românească, membrii Vama le-au ales pe primele 5 în topul preferințelor lor. Sunt piese care reprezintă stiluri și perioade diferite, dar care se regăsesc, cu siguranță, în memoria iubitorilor de muzică:

„Să începem cu B.U.G. Mafia feat. Loredana - „Lumea e a mea”, primul mix între muzica pop și hip hop de la noi și totodată prima piesă din lumea hip-hop-ului din România lansată cu videoclip. Mircea Vintilă feat. Barac - „Dramă de cartier” (2005) este fără îndoială o piesă care-a rămas cu noi. În esență, o piesă surprinzătoare, de la versuri, la interpretare și până la ideea colaborării în sine. O altă colaborare care ne-a rămas în minte este „Vița de Vie feat. Paraziții - „Beat mort”, o piesă de spirit. Ar mai fi Cristi Minculescu feat. Dan Bittman - „S-Aprindem Torțele” (2016)., dar cu siguranță și Taxi feat Ana OdagiuImplacabil ”.

Killa Fonic este de părere că în muzică este loc de experimentat în ceea ce privește colaborările dintre artiști și stilurile pe care le abordează.

„Eu tind să cred că ar trebui să se întâmple mai multe colaborări decât se întâmplă deja. Când vine vorba de genurile muzicale, noi, artiștii, știm foarte bine granițele genului muzical pe care il practicăm. Și cred că e plictisitor. Sunt de părere că ar trebui să dezlănțuim acele granițe și să experimentăm mai mult. În ceea ce mă privește, de la noi, sincer, eu mi-am bifat toți artiștii care-mi sunt mie în suflet (n.r. De la Smiley, la Delia, la Carla’s Dreams și Damian Drăghici, lista colaborărilor lui Killa Fonic numără nu mai puțin de 53 de artiști). Din afară, sunt o sumedenie, mai ales dacă ne referim la artiștii vechi. Dintre artiștii noi, sunt câțiva care mă stimulează, însă mi-e foarte greu să dau un nume. Mă raportez la forme diverse, iar acum aș putea enumera câțiva artiști, dar după, cu siguranță, o să vreau să-mi aleg din jazz sau din rock, care îmi place foarte mult. Apoi îmi aduc aminte și că-n hip-hop sunt câțva tătici cu care aș vrea să colaborez înainte să se ducă, și așa mai departe. E foarte greu, spune Killa.

La Romexpo, pe 11 mai 2023, pe Killa Fonic și Vama îi așteaptă un meci intens, cu reguli bine definite: două scene diametral opuse, câte una pentru fiecare armată de suporteri, și 4 runde distincte, care solicită fiecare, în mod diferit, creativitatea artiștilor.

Vom avea „THE WARM UP” - rundă de încălzire, „THE COVER” - rivalii abordează un hit celebru în dulcele stil propriu, “THE TAKE OVER” - Vama începe o piesă, Killa Fonic o preia din mers pe cealaltă scenă şi o continuă în stilul propriu și invers, „THE CLASH” - artiștii reinterpretează 3 piese proprii în 3 stiluri muzicale diferite, și, nu în ultimul rând, „THE WILD CARD” - pe fiecare dintre scenele adversare își face apariția un invitat surpriză.

Red Bull SoundClash e, cu siguranță, locul colaborărilor neașteptate: una care va rămâne mult timp de-acum încolo în memoria colectivă este cea dintre Spike și Adrian Minune, de la Red Bull SoundClash 2022. Publicul pur și simplu a explodat când Spike l-a adus pe Adi Minune pe scenă în calitate de invitat special - vezi video aici. A fost o clipă de inspirație care-a jucat, probabil, un rol hotărâtor în ecuația victoriei lui Spike, care și-a adjudecat trofeul în fața Irinei Rimes la un scor foarte strâns.

Biletele pentru evenimentul de pe 11 mai sunt disponibile via agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Vama se duelează cu Killa Fonic în Red Bull SoundClash 2023

Începutul de primăvară ne aduce veşti despre următorul Red Bull SoundClash şi se pare că în ediţia 2023 vom avea două nume mai mari ca niciodată pe scenă. E vorba despre Vama şi Killa Fonic, iar detalii despre eveniment aveţi în articol.

Publicat

pe

Red Bull SoundClash 2023 poster
Red Bull SoundClash 2023 poster │ FOTO: Red Bull SoundClash

La ediţia 2022 am avut un mega battle între Irina Rimes şi Spike, câştigat de acesta din urmă, dar cu câteva surprize plăcute din partea Irinei, care a ieşit din zona de confort. Spike l-a adus şi pe Adi Minune pe scenă pentru un moment surprinzător. În 2017 am avut un SoundClash între CTC şi Carla's Dreams, la care s-au încins spiritele şi am avut câteva diss-uri neaşteptate. În 2018 Grasu XXL s-a duelat cu Loredana, iar în 2019 Viţa de Vie a făcut egal cu Subcarpaţi.

Revenind în 2023, acum Vama şi Killa Fonic vor sta faţă în faţă la bătălia muzicală a unui, Red Bull SoundClash 2023. Vor fi riff versus beats, iar pe 11 mai, la Romexpo doua scene faţă în faţă vor găzdui acest eveniment. Sunt 4 runde de battle, iar miza e una singură: cine strânge aplauze mai multe şi mai puternice câştigat. Killa Fonic e un artist foarte versatil, care transcende trap-ul şi l-am văzut virând şi spre rock şi cu chitara în mâna la un moment dat.

Vama are de asemenea versatilitate, alunecând spre reggae, rock progresiv, funk, jazz şi multe altele. Personalitatea puternică a lui Tudor Chirilă va fi greu de învins de Killa, dar swag-ul său va cântări greu. Vama are 17 ani de carieră în spate, iar componenţa este următoarea: Tudor Chirilă, Eugen Caminschi, Gelu Ionescu, Lucian Cioargă și Dan Opriș. Ei umplu sălile de spectacole şi au hituri care au cucerit radiourile precum "Perfect fără tine", "Copilul care aleargă către mare" sau "Post Iubire". Au şi single-uri iconice ca "Pandemie" sau "Prăbuşire".

Iată şi rundele din cadrul Red Bull SoundClash 2023:

 • THE WARM UP – Rivalii își încălzesc fanii cu 3 piese din repertoriul lor.
 • RUNDA 1: 'THE COVER' – Artiştii abordează un hit celebru în dulcele stil propriu.
 • RUNDA 2: 'THE TAKE OVER' – Vama începe o piesă, Killa Fonic o preia din mers pe cealaltă scenă şi o continuă în stilul propriu, apoi începe Killa și preia Vamă și tot așa între cele 2 scene... timp de 4 piese.
 • RUNDA 3: 'THE CLASH' – Artiștii reinterpretează 3 piese proprii în 3 stiluri muzicale diferite.
 • RUNDA 4: 'THE WILDCARD' – Pe fiecare dintre scene își face apariția un invitat surpriză.

Bilete

Biletele sunt disponibile pe RedBull.ro/soundclash la preţul de 69 lei până pe 9 aprilie.

Citește în continuare