Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Neil Young live în Ziggodome Amsterdam, 2019Neil Young îl dă în judecată pe Donald Trump Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019Deep Purple nu are de gând să iasă prea curând la pensie Adrian Despot: "Vița de Vie - În corzi e cea mai bună producție a unui concert live în România" Serj Tankian (System Of A Down) Live (screenshot)Lineup-ul Download Festival 2021 - Nume mari din muzica rock, metal și alternative Alexandru AndrieșAlexandru Andrieș revine pe scenă, în septembrie va susține un concert în aer liber Stevie NicksStevie Nicks ne roagă să purtăm măști: "Vă rog, nu abandonați lumea asta"

Videoclip oficial: Valeria Stoica - Be My Friend

Valeria Stoica, artista indie neconvențională din Republica Moldova, a lansat “Be my friend”, o invitație pe note muzicale la prietenie, frumos și libertate. Piesa este compusă de Valeria, videoclipul fiind filmat și montat de Nicu Drăgan.

"Am început să scriu piesa în timp ce îmi imaginam cum ar arăta o lume în care toți am fi prieteni", mărturisește Valeria. "Pare o naivitate acest scenariu imaginar, însă este atât de frumos să crezi asta. Chiar dacă am conștientizat că sunt naivă, am dus mai departe gândul și dorința și asta mi-a dat o stare de bine și cumva am realizat că dacă tu crezi că ești într-o lume mai bună, la un moment dat ea chiar devine mai bună."

"Ne opream, filmam, dansam, eram fericită și porneam iar la drum"

Valeria, a cărei muzică indie a cucerit deja radiourile online din Europa și SUA, a filmat videoclipul piesei "Be my friend" spontan, inspirată doar de frumusețea naturii și de fericirea pe care o simțea în timpul unei vacanțe alături de câțiva prieteni dragi:

"Nu e un clip oficial, cu un scenariu prestabilit, eram într-o vacanță si era atât de frumos acolo încât am transformat brusc vacanța în lucru. M-au impresionat natura, oceanul, munții, vulcanul, lumina. Am început să filmăm la un apus și am continuat în fiecare zi care a urmat și în care găseam ceva copleșitor de frumos. Ne opream, filmam, dansam, eram fericită și porneam iar la drum".

RECOMANDARE: Află povestea Valeriei Stoica din articolul de la JOINewArtist

Valeria a început să cânte la chitară de la 8 ani, vârstă la care tatăl ei a înscris-o la Școala de Muzică. Vocea și-a descoperit-o la 16 ani, după ce a ascultat artiști indie internaționali pe YouTube și a făcut primul cover după Damien Rice. Cea mai mare pasiune a Valeriei Stoica este muzica, iar acest lucru se vede în munca sa.

Valeria face parte din comunitatea de artiști independenți Uninvited Artists, care acoperă o nișă muzicală de la electro și pop punk până la jazz și indie folk. Printre artiștii Uninvited se numara Nopame, Petra Acher, Tobi Ibitoye, Groovy Bastards (Trupa Ioanei Visinescu), Are You Anywhere, Bad July (Iuliana Dobre), Deja Who (Ana Bancescu), August Day.

Vara aceasta, Valeria va concerta la Festivalul Electric Castle și în Dortmund, Germania, în deschiderea concertului susținut de cântăreața americană Lucy Dacus.

Citește mai multe despre Valeria Stoica
Videoclipuri cu Valeria Stoica
Publicat de Raluca Chirilă, Editor, pe .
CLOSE
CLOSE