Urmărește-ne în Social Media

Uriah Heep - Save Me Tonight

La nici 2 săptămâni de la concertul Uriah Heep din România ne bucurăm de vestea unui nou album al trupei britanice. În plus, grupul ne oferă şi un nou single, la pachet cu un videoclip proaspăt. Uriah Heep pregăteşte un album numit "Chaos & Colour", care va sosi pe 27 ianuarie 2023 prin casa de discuri Silver Lining Music.

Primul single de pe "Chaos & Colour" este "Save Me Tonight", care primeşte un videoclip regizat de Natalia Jonderko Śmiechowicz. E vorba despre un videoclip compus din animaţii, care spun povestea unor demoni, a unor persoane cu măşti care sunt izolate şi nu pot lua contact cu cei dragi. E clar că pandemia şi lockdown-ul au fost inspiraţie pentru animaţie, poate şi pentru piesă. Atunci când lumea se învârte în jurul protagonistului suntem serviţi cu o mostre de virtuozitate la chitară, precedată de clape psihedelice.

Chitaristul Uriah Heep, Mick Box a descris astfel noul track:

"Save Me Tonight" este încă un track rock melodic puternic, pe care l-am ales ca prim single de pe album. Este gândit pentru un post de radio rock şi cu siguranţă va fi inclus pentru setlist-ul nou din 2023.

Basistul Dave Rimmer a completat:

Piesă dintr-un sentiment frustrare şi neajutorare, trăind în această perioadă a ultimilor ani, dar agăţându-ne de speranţa că ne vom vedea cu toţii din nou. Colaborarea cu Jeff Scott Soto a fost o experienţă naturală şi foarte creativă şi platforma perfectă pentru mine, pentru a exprima acele sentimente şi a duce mai departe moştenirea HEEP.

"Chaos & Colour" este albumul cu numărul 25 din discografia trupei Uriah Heep şi a fost inspirat de pandemia Covid-19 şi de haosul care a însoţit-o. Trupa a intrat în studio, mai precis în Chapel Studios în Londra în vara lui 2021, când se ridicaseră primele restricţii. A colaborat cu Jay Ruston, producător pentru Anthrax, Corey Taylor şi Black Star Riders.

LP-ul e disponibil la precomandă de pe 8 noiembrie, sub formă de vinil negru sau color, CD digipak, o versiune deluxe cu CD şi o carte despre travaliul artistic din spatele albumului. Pe disc veţi găsi 11 piese de bază, plus un demo, "Save Me Tonight".

Uriah Heep pornea la drum în 1969, în Londra. Actualul lineup îi include pe Mick Box la chitară, Phil Lanzon la clape, Bernie Shaw la voce, Russell Gilbrook la tobe şi Dave Rimmer la bas.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Uriah Heep a lansat o nouă piesă, "Hurricane" - AUDIO

Uriah Heep, legenda britanică cu o carieră de peste 50 de ani în spate a lansat o nouă piesă intitulată "Hurricane". Grupul pregăteşte albumul cu numărul 25 în discografia sa, "Chaos & Colour". Aflaţi detalii despre LP în următoarele rânduri.

Publicat

pe

Videoclip Uriah Heep Hurricane
Videoclip Uriah Heep Hurricane │ FOTO: Uriah Heep

"Hurricane" este doar al doilea single de pe noul album Uriah Heep, "Chaos & Colour", care se va lansa pe 27 ianuarie 2023, prin Silver Living Music. Toboşarul şi compozitorul Russell Gillbrook se declară inspirat de istoria de acum multe mii de ani pentru acest track. Şi-a imaginat modul în care strămoşii noştri priveau la furtuni şi cum ele puteau fi interpretate ca mesaje de la zei.

Chitaristul şi fondatorul grupului, Mick Box a explicat la rândul său aceasta creaţie. El a spus că muzica şi versurile contează cel mai mult pentru el şi că a urât mereu videoclipurile de milioane de dolari de la MTV din anii '80, pentru că nu lăsau imaginaţia să zburde. "Hurricane" începe cu un riff classic rock şi versuri ameninţătoare, urmat de o porţiune ritmată şi de un refren tipic de "rock radio" şi o voce neobosită după 5 decenii de cântat.

Nu lipsesc secţiunile psihedelice de clape la mijlocul şi spre finalul acestui single. "Chaos & Colour" este un album descris drept "classic rock exploziv cu chitări, armonii supreme" şi fundaţia reprezentată de clapele tipice Heep. Şi-a găsit inspiraţia în timpul pandemiei Covid-19, pe care muzicienii au resimţit-o la fel de intens ca toată umanitatea. Titlul acestui LP reflectă vremurile haotice pe care le-am trăit, cu lockdown-uri, turnee anulate, afaceri care au dat faliment şi haosul global.

De producţie s-au ocupat Jay Ruston, responsabil cu discuri Anthrax, Corey Taylor şi Black Star Riders. Iată tracklist-ul acestui album Uriah Heep:

01. Save Me Tonight
02. Silver Sunlight
03. Hail The Sunrise
04. Age Of Changes
05. Hurricane
06. One Nation, One Sun
07. Golden Light
08. You'll Never Be Alone
09. Fly Like An Eagle
10. Freedom To Be Free
11. Closer To Your Dreams
12. Save Me Tonight (Demo)

Toate se vor auzi începând cu data de 27 ianuarie 2023 pe reţelele de streaming.

Citește în continuare
Show Lord of the Dance 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< mart. 2023 >>
lmmjvsd
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2