Urmărește-ne în Social Media

Uriah Heep - Save Me Tonight

La nici 2 săptămâni de la concertul Uriah Heep din România ne bucurăm de vestea unui nou album al trupei britanice. În plus, grupul ne oferă şi un nou single, la pachet cu un videoclip proaspăt. Uriah Heep pregăteşte un album numit "Chaos & Colour", care va sosi pe 27 ianuarie 2023 prin casa de discuri Silver Lining Music.

Primul single de pe "Chaos & Colour" este "Save Me Tonight", care primeşte un videoclip regizat de Natalia Jonderko Śmiechowicz. E vorba despre un videoclip compus din animaţii, care spun povestea unor demoni, a unor persoane cu măşti care sunt izolate şi nu pot lua contact cu cei dragi. E clar că pandemia şi lockdown-ul au fost inspiraţie pentru animaţie, poate şi pentru piesă. Atunci când lumea se învârte în jurul protagonistului suntem serviţi cu o mostre de virtuozitate la chitară, precedată de clape psihedelice.

Chitaristul Uriah Heep, Mick Box a descris astfel noul track:

"Save Me Tonight" este încă un track rock melodic puternic, pe care l-am ales ca prim single de pe album. Este gândit pentru un post de radio rock şi cu siguranţă va fi inclus pentru setlist-ul nou din 2023.

Basistul Dave Rimmer a completat:

Piesă dintr-un sentiment frustrare şi neajutorare, trăind în această perioadă a ultimilor ani, dar agăţându-ne de speranţa că ne vom vedea cu toţii din nou. Colaborarea cu Jeff Scott Soto a fost o experienţă naturală şi foarte creativă şi platforma perfectă pentru mine, pentru a exprima acele sentimente şi a duce mai departe moştenirea HEEP.

"Chaos & Colour" este albumul cu numărul 25 din discografia trupei Uriah Heep şi a fost inspirat de pandemia Covid-19 şi de haosul care a însoţit-o. Trupa a intrat în studio, mai precis în Chapel Studios în Londra în vara lui 2021, când se ridicaseră primele restricţii. A colaborat cu Jay Ruston, producător pentru Anthrax, Corey Taylor şi Black Star Riders.

LP-ul e disponibil la precomandă de pe 8 noiembrie, sub formă de vinil negru sau color, CD digipak, o versiune deluxe cu CD şi o carte despre travaliul artistic din spatele albumului. Pe disc veţi găsi 11 piese de bază, plus un demo, "Save Me Tonight".

Uriah Heep pornea la drum în 1969, în Londra. Actualul lineup îi include pe Mick Box la chitară, Phil Lanzon la clape, Bernie Shaw la voce, Russell Gilbrook la tobe şi Dave Rimmer la bas.

Comentarii