Urmărește-ne în Social Media

U2 - Love Is Bigger Than Anything In Its Way

"Dragostea poate depăşi orice limite" este mesajul U2 în noul clip al piesei "Love Is Bigger Than Anything In Its Way". Devenit instant imn al comunităţii LGBTQ şi o înfăţişare a membrilor unici ai societăţii, acest clip pune accent pe oameni, nu concepte. Vă invităm să vizionaţi noul material vizual în cadrul acestui articol.

Cei marginalizaţi, cei care se îmbracă în unicorni şi şcolăriţe, persoane trans şi membri ai comunităţii LBGTQ se manifestă liber în faţa camerei. "Love Is Bigger Than Anything In Its Way" sărbătoreşte individualitatea, conform regizorului David Mushegain. Acest single este extras de pe albumul U2 de anul trecut, "Songs of Experience". Piesa combină un chorus amplu, bun de o reprezentaţie live la un festival cu chitara electrică vibrantă a lui The Edge.

David Mushegain este şi fotograful oficial al celor de la Red Hot Chili Peppers, având ochiul format pentru imaginile unice, care rămân imprimate pe retină. Ideea acestui clip a venit după un proiect ce a implicat fotografierea de tineri şi adolescenţi în Dublin. Acest proiect se desfăşoară de 7 ani şi a fost extins spre acest clip. Iniţial se dorea o axare pe comunitatea LGBTQ, dar omul din spatele camerei i-a surprins şi pe punkişti, drag queens, cei cu sute de piercing-uri sau cu corpuri acoperite de tatuaje.

Pe lângă imagistica cu persoane unice, videoclipul surprinde şi părţi ale oraşului Dublin, de unde se trage de altfel formaţia U2. Este un pastel de freze colorate, neconformitate cu genuri şi sexe şi respect al sineului unic. Toţi cei filmaţi dansează, se sărută, pozează ca fotomodele şi îşi prezintă hainele, fără inhibiţii. Mushegain a recunoscut că a devenit obsedat de stilul de îmbrăcăminte al irlandezilor urbani şi moderni.

U2 se pregăteşte de pornirea segmentului nord american al turneului "Experience + Innocence". Va debuta în Tulsa, Oklahoma săptămâna viitoare şi va include concerte desfăşurate până în luna iulie a acestui an. Albumul "Songs of Experience" a servit ca o continuare şi un duo cu materialul "Songs of Innocence" din 2014.

Formaţia irlandeză a început acest an prin lansarea single-ului "Get Out of Your Own Way", cu un videoclip animat, cu mesaj politic. Acea piesă s-a putut auzi şi la SNL la final de 2017, iar în noiembrie anul trecut Bono & co au scos o piesă cu Kendrick Lamar, "American Soul".

PUBLICITATE
Comentarii

Albume noi

U2 anunţă albumul "Songs of Surrender": reînregistrări ale hiturilor formaţiei

U2 părea a fi intrat într-un con de umbră în ultima jumătate de deceniu, între probleme cu vocea ale lui Bono şi lipsa de concerte provocată de pandemie. Ce e drept artiştii au donat serios spre cei afectaţi de Covid, iar acum U2 ne anunţă un nou album.

Publicat

pe

Trailer U2 Songs of Surrender
Trailer U2 Songs of Surrender │ FOTO: U2

U2 a anunţat albumul "Songs of Surrender", care include variante reînregistrate ale hiturilor formaţiei irlandeze. Nu mai puţin de 40 de piese din trecut ale grupului vor primi o reinterpretare cu iz de secolul 21. Melodiile au fost "reimaginate şi re-înregistrate", iar teasing-ul pentru acest disc a fost început de ceva vreme. Modalitatea? Chitaristul The Edge a trimis scrisori fanilor.

În scrisorile respectiv muzicianul scria următoarele:

Atunci când o piesă devine populară, este întotdeauna asociată cu o anumită voce. Nu mi-aş putea imagina "Tangled Up In Blue", fără timbrul lui Bob Dylan sau "All The Time In the World" fără vocea unică a lui Louis Armstrong. Ce se întâmplă atunci când o voce se dezvoltă şi experienţa şi maturitatea îi dau extra rezonanţă?

The Edge a explicat şi că majoritatea pieselor U2 au fost scrise şi înregistrate atunci când artiştii erau bărbaţi foarte tineri. Anumite mesaje s-au schimbat şi sensul versurilor a devenit altul. Inclusiv sound-ul melodiilor se va schimba, căpătând o sonoritate modernă, actuală.

Şi acum lucrul pe care îl aştepta cu toţii: data de lansare. "Songs of Surrender" va debuta pe 17 martie 2023. Avem şi un video teaser mai jos care ne prezintă o versiune proaspătă a hitului din anul 2000 "Beautiful Day". Încă nu avem un tracklist, dar sunt şanse mari ca piesele să fie aceleaşi precum cele din cartea lui Bono din 2022, "Surrender: 40 Songs, One Story". Acolo el a explorat originea a 40 de piese din discografia U2.

Bono va începe o rezidenţă la Beacon Theatre în New York, pentru a oferi publicului sesiuni de citit în public din "Surrender", nişte muzică şi "puţin haos". A avut deja un turneu pentru a îşi promova cartea cu opriri în 14 oraşe din Europa. Sunt momente puternice amintite în respectiva carte, precum tributul pentru tatăl său, care a murit de cancer.

Citește în continuare
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< ian. 2023 >>
lmmjvsd
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5