Urmărește-ne în Social Media

U2- Atomic City

Orice melodie nouă U2 e motiv de sărbătoare şi cu atât mai mult o piesă însoţită de un videoclip atât de animat ca "Atomic City". Bono şi compania au revenit de această dată cu străzile oraşului Las Vegas în fundal.

U2 are un sound şăgalnic şi animat de percuţie, are ceva de cântec de pub crawl. Videoclipul îl are în centru pe Bono, suprapus peste luminile oraşelor care nu dorm niciodată, metropolele păcatului şi viciilor. Acordurile ritmate ale lui The Edge se împacă la fix cu percuţia sacadată, în ritm de marş jucăuş. E ceva foarte Beatles la acest track, foarte Liverpool şi Abbey Road.

Există şi influente punk gârlă, mai ales când The Edge îşi tunează mai ascuţit chitara. "Atomic City" este o piesă tribut pentru Las Vegas şi nu a sosit întâmplător, deoarece U2 tocmai se pregăteşte să îşi înceapă rezidenţă în Vegas. Muzicienii vor putea fi văzuţi la celebra deja Sphere Venue de la Venetian Resort, pe care o inaugurează. Acea sală de concerte în formă de sferă a costat 2.3 mliarde de dolari.

Rezidenţa U2 are loc între 29 septembrie şi 16 decembrie 2023. "Atomic City" este o poreclă din anii '50 pentru Las Vegas, iar ceea ce a creat aici U2 este un soi dance-rock în stil "Zooropa" şi "Pop". Trebuie spus că formaţia lui Bono a ales aceeaşi stradă din Sin City pentru a filma clipul ca şi cea pe care filmase "I Still Haven't Found What I'm Looking For", cu 36 de ani în urmă.

U2 a numit "Atomic City" un omagiu şi pentru Blondie, Giorgio Moroder şi oraşul Las Vegas. Show-ul grupului din oraşul din Nevada se numeşte "U2: UV Acthung Baby Live at Sphere". Acest single este prima piesă origimală U2 de la "Your Song Saved My Life" în 2021. În acest an vom vedea "Songs of Surrender" lansat oficial, o colecţie de 40 de melodii reimaginate din discografia trupei.

Comentarii

Premii muzicale

Gala Premiilor Grammy 2024 se vede în direct pe VOYO

Premiile Grammy 2024 vor fi decernate pe 5 februarie, iar telespectatorii din România pot afla cine vor fi artiștii care vor face un adevărat spectacol în cea mai importantă noapte a industriei muzicale din lume, dar și cine va pleca acasă cu trofeele Academiei de Înregistrări.

Publicat

pe

Gala Premiilor Grammy 2024 se vede în direct pe VOYO
Gala Premiilor Grammy 2024 se vede în direct pe VOYO │ FOTO: PRO TV

Muzica schimbă lumea, iar Premiile Grammy schimbă lumea muzicii. Cei mai importanți artiști se întâlnesc în cea mai spectaculoasă gală: a 66-a ediție a Premiilor Grammy este luni, 5 februarie, de la ora 3 dimineața, în direct pe VOYO.

National Academy of Recording Arts and Sciences va înmâna și în acest an trofee pentru realizări remarcabile în domeniul muzical, în cea mai importantă noapte a industriei. Abonații VOYO vor putea vedea LIVE și în exclusivitate decernarea râvnitelor premii, din Crypto Arena, Los Angeles, și se vor delecta cu momentele impresionante pregătite de Billie Eilish, Dua Lipa, Travis Scott, Burna Boy, Luke Combs, Billy Joel sau Olivia Rodrigo.

În acest an, printre noutățile pregătite de organizatori se numără și prezența legendarei trupe U2 în cadrul evenimentului. Câștigători a 22 de trofee Grammy, membrii U2 vor avea un show unic, transmis pentru prima dată din Sphere, Las Vegas - locul unde formația este rezidentă.

Lista celor care se luptă să pună mâna pe râvnitul trofeu Grammy a fost făcută publică, iar SZA conduce topul din acest an cu nouă nominalizări. Phoebe Bridgers, Șerban Ghenea și Victoria Monét sunt nominalizați la șapte categorii, iar Jack Antonoff, Jon Batiste, boygenius, Brandy Clark, Miley Cyrus, Billie Eilish, Olivia Rodrigo și Taylor Swift au fiecare câte șase nominalizări.

Citește în continuare