Urmărește-ne în Social Media

U2- Atomic City

Orice melodie nouă U2 e motiv de sărbătoare şi cu atât mai mult o piesă însoţită de un videoclip atât de animat ca "Atomic City". Bono şi compania au revenit de această dată cu străzile oraşului Las Vegas în fundal.

U2 are un sound şăgalnic şi animat de percuţie, are ceva de cântec de pub crawl. Videoclipul îl are în centru pe Bono, suprapus peste luminile oraşelor care nu dorm niciodată, metropolele păcatului şi viciilor. Acordurile ritmate ale lui The Edge se împacă la fix cu percuţia sacadată, în ritm de marş jucăuş. E ceva foarte Beatles la acest track, foarte Liverpool şi Abbey Road.

Există şi influente punk gârlă, mai ales când The Edge îşi tunează mai ascuţit chitara. "Atomic City" este o piesă tribut pentru Las Vegas şi nu a sosit întâmplător, deoarece U2 tocmai se pregăteşte să îşi înceapă rezidenţă în Vegas. Muzicienii vor putea fi văzuţi la celebra deja Sphere Venue de la Venetian Resort, pe care o inaugurează. Acea sală de concerte în formă de sferă a costat 2.3 mliarde de dolari.

Rezidenţa U2 are loc între 29 septembrie şi 16 decembrie 2023. "Atomic City" este o poreclă din anii '50 pentru Las Vegas, iar ceea ce a creat aici U2 este un soi dance-rock în stil "Zooropa" şi "Pop". Trebuie spus că formaţia lui Bono a ales aceeaşi stradă din Sin City pentru a filma clipul ca şi cea pe care filmase "I Still Haven't Found What I'm Looking For", cu 36 de ani în urmă.

U2 a numit "Atomic City" un omagiu şi pentru Blondie, Giorgio Moroder şi oraşul Las Vegas. Show-ul grupului din oraşul din Nevada se numeşte "U2: UV Acthung Baby Live at Sphere". Acest single este prima piesă origimală U2 de la "Your Song Saved My Life" în 2021. În acest an vom vedea "Songs of Surrender" lansat oficial, o colecţie de 40 de melodii reimaginate din discografia trupei.

PUBLICITATE
Comentarii