Urmărește-ne în Social Media

twenty one pilots - My Blood

Twenty One Pilots s-a întors din incursiunea într-un univers SF pentru a ne prezenta povestea a doi fraţi în noul clip "My Blood". Piesa începe cu aceleaşi ecouri de indie pop cu bas dansabil, dar de această dată cu un mesaj mai sentimental. Urmăreşte noul clip în articol.

În "My Blood" îi vedem pe cei doi fraţi crescând, cu şotiile clasice ale celor mici, cu greşelile şi păcatele adolescenţei. Eternii aliaţi şi buclucaşi, cei doi sunt diferiţi, dar foarte uniţi. Îmbrăcaţi în schelete de Halloween şi victimă de bullying la liceu, fraţii sunt mereu acolo unul pentru altul. Trauma care se tot repetă în fundal este cea a mamei în spital, iar fraţii trebuie să se descurce singuri.

Trupa Twenty One Pilots apare în clip ca act muzical invitat la o petrecere de liceu, de adolescenţi, când părinţii nu sunt acasă. Povestea ia o întorsătură tristă când unul dintre fraţi este bătut cu o bâtă de baseball, iar cel mic îl salvează pe cel mare.

Cine priveşte clipul cu atenţie îl descoperă în rol de tată alcoolic al fraţilor pe Tyler Joseph, solistul trupei. După ce vizionezi acest videoclip de câteva ori vei realiza că aceşti băieţi sunt de fapt faţete ale aceleiaşi persoane. Un caz clasic de "Fight Club", cu o identitate duală a unei persoane.

Băiatul timid a creat un "frate mai mare", mai solid, mai curajos şi o influenţă pozitivă în viaţa sa. A creat un alter ego care îl apere, să îl ajute şi să îl ghideze prin viaţă. Clipul a fost bine primit de public, cu 3.5 milioane de vizualizări în 2 zile.

Acest single a sosit odată cu noul album, "Trench", care ne-a oferit deja o trilogie video în ultimele luni. Începea curajos cu "Jumpsuit", urmat de cripticul "Nico and the Niners" şi totul devenea clar în "Levitate". Acţiunea se petrecea într-un univers distopic, similar cu cel din "The Handmaid's Tale".

Twenty One Pilots va promova noul release în cadrul lui "Bandito Tour", care porneşte în America de Nord pe 16 octombrie, cu un concert în Nashville, Tennessee. Urmează opriri în Australia şi Mexic. Anul viitor băieţii ajung şi în Europa în februarie, cu concerte în Rusia, Finlanda, Polonia şi Italia.

Comentarii

Albume noi

Twenty One Pilots a lansat albumul "Clancy" şi ne aduce înapoi în lumea Trench

La final de lună mai trupa americană Twenty One Pilots a lansat albumul "Clancy", ocazie cu care fanii s-au putut familiariza din nou cu lumea din universul Trench. Despre ce e vorba mai exact aflaţi în articol.

Publicat

pe

Coperta album Twenty One Pilots Clancy
Coperta album Twenty One Pilots Clancy │ FOTO: Twenty One Pilots

"Clancy" este al şaptelea album de studio al duo-ului muzical din Ohio şi a debutat pe 24 mai 2024. Include 47 de minute de muzică şi poartă numele personajului central din epopeea "Trench", album lansat în 2018. Este capitolul final al seriei de un deceniu de albume conceptuale ale Twenty One Pilots. 4 single-uri au precedat acest debut: "Overcompensate", "Next Semester", "Backslide" şi "The Craving".

Pe 24 mai, fix în ziua lansării albumului trupa a lansat nu mai puţin de 10 videoclipouri muzicale pe YouTube. Totul printr-un livestream, care a inclus şi câte un making of pentru fiecare. Singurul videoclip amânat a fost "Paladin Strait", care va sosi în iunie. Pe 29 mai a venit şi o versiune nouă de "Clancy", "Clancy - Digital Remains", care include versiuni bonus ale celor 4 single-uri.

Universul din Trench include control mental, dragoni şi episcopi diabolici. E practic povestea lui Joseph şi lupta sa pentru sănătate mentală. "Blurryface" a adus introducerea protgonistului acum câteva albume, cunoscut şi ca "Nico" în anumite piese. În 2018, pe "Trench" eroul fugea alături de Banditos, grup de rebeli, care evada din Dema, un oraş din Trench.

Twenty One Pilots este o formație americană fondată în 2009 în Columbus, Ohio, și este recunoscută pentru stilul său muzical distinct, care îmbină elemente de alternative rock, rap, electro-pop și indie pop. Trupă este compusă din Tyler Joseph, vocalistul principal, compozitor și multi-instrumentist, și Josh Dun, bateristul energic al formației. Au câștigat notorietate internațională odată cu lansarea celui de-al patrulea album de studio, "Blurryface" (2015), care a inclus hiturile "Stressed Out" și "Râde". Un alt single popular, "Heathens", a apărut pe coloana sonoră a filmului "Suicide Squad" (2016).

Discografia grupului cuprinde albumele: "Twenty One Pilots" (2009), debutul sub label propriu; "Regional at Best" (2011); "Vessel" (2013), primul lor album sub semnătura casei de discuri Fueled by Ramen; "Blurryface" (2015), care i-a propulsat în mainstream; "Trench" (2018), un album conceptual apreciat pentru complexitatea sa tematică; și "Scaled and Icy" (2021), cel mai recent album, lansat în timpul pandemiei de COVID-19. Formația este renumită pentru spectacolele lor live pline de energie și interacțiunea intensă cu publicul. Stilul lor distinctiv și versurile introspective le-au adus o bază de fani loială și diversificată.

Citește în continuare