Urmărește-ne în Social Media

twenty one pilots - Levitate

Twenty One Pilots îşi încheie trilogia de clipuri lansate în ultima lună prin "Levitate". Povestea rebeliunii este acum completă, iar figurile misterioase cu mantii roşii par să fi fost învinse. Vă invităm să vizionaţi videoclipul în articol.

"Levitate" a fost lansat ieri drept cel mai nou single de pe viitorul album Twenty One Pilots, "Trench". Noul clip încheie povestea începută cu video-ul "Jumpsuit" şi continuată pe "Nico and the Niners". Sunt elemente de distopie aici, cu influenţe de "The Handmaid's Tale" şi filmări ce au avut loc în Islanda. Rebelii evadaţi în munţi în clipul "Nico" îşi continuă drumul prin sălbăticie şi fac o tabără nocturnă.

Acolo se dezlănţuie dansuri frenetice şi un beat de tobă obsesiv. Toate sunt completate de un sample tribal care aminteşte de ţipătul unui şoim. De altfel această pasăre este simbolul clipului cel nou, apărând în cadre intermitente. Twenty One Pilots a experimentat cu multiple genuri muzicale pe parcursul acestor 3 single-uri. Trilogia ne-a dus chiar spre post rock şi progresiv la un moment, virând înapoi la hip-hop şi alternative pop pe ultimele release-uri.

Flowul solistului este perfect, rapid, sacadat peste tobe, dar pare imposibil de redat live şi sunt tare curios cum o să cânte Twenty One Pilots această melodie în concert. Cât despre clip, chiar dacă rebelii îmbrăcaţi în negru şi cu dungi galbene par să fi învins mantiile roşii, solistul Tyler Joseph este răpit de un răufăcător la final de videoclip, lăsând iarăşi loc de o continuare.

Toboşarul Josh Dun este frenetic în percuţie, însoţit fiind de un grup de "Banditos" care amplifică sound-ul său. Pe lângă lansarea noului clip şi single, trupa a făcut public şi tracklistul lui "Trench":

 1. Jumpsuit
 2. Levitate
 3. Morph
 4. My Blood
 5. Chlorine
 6. Smithereens
 7. Neon Gravestones
 8. The Hype
 9. Nico and the Niners
 10. Cut My Lip
 11. Bandito
 12. Pet Cheetah
 13. Legend
 14. Leave the City

Noul LP va debuta pe 5 octombrie, prin casa de discuri "Fueled by Ramen". Urmează turneul "Bandito" în această toamnă, dominat de hanoracele negre cu galben, bandane peste gură şi un aer de Mad Max îmbrăcat de la skate shop pe care îl imprimă muzicienii.

Comentarii