Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
Summer Well 2020
INFO CONCERT:
Celine Dion
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
Slipknot

Videoclip oficial: Trooper - Maturizare (360°)

Trooper a lansat propria variantă a piesei “Maturizare”, interpretate în original de maestrul Tudor Gheorghe. Lansarea este însoțită de un videoclip filmat în format 360°, o premieră în lumea metal autohtonă.

“Nu vreau să văd bariere în muzică”, spune Alin Dincă (Coiotu’), vocalul Trooper, despre întâlnirea cu impresionanta piesă a lui Tudor Gheorghe și momentul în care au decis că vor face un cover după ea. “Înţeleg că ne separă religia, politica, sportul, culoarea pielii, zidurile construite de minţi bolnave... însă în muzică nu trebuie să existe bariere. Când am ascultat prima oară ”Maturizare”, am rămas blocat! Căror cruci și căror Dumnezei / Mieii-și varsă sângele-n cuțite?.... un mesaj teribil pe un suport muzical perfect!”

Absolvent de Conservator și pasionat de folclorul românesc (și-a susținut lucrarea de licență pe acest subiect și ascultă folclor în mod constant, alături de multe alte genuri), Alin spune că ”Maturizare” este un semnal de alarmă, care se leagă într-un fel de povestea din ”În ziua a opta”, piesă lansată de Trooper în urmă cu doi ani.

“Ambele deplâng starea umanității. Ambele vorbesc despre răutatea crescândă a oamenilor. Tudor Gheorghe surprinde asta în versurile lui mai bine ca oricine – este unul dintre artiștii care ne fac viața mai frumoasă”.

Când o piesă este perfectă în forma sa iniţială, este foarte dificil să inventezi alte lucruri, astfel că Trooper a decis păstrarea liniei melodice iniţiale, adăugând pasiunea și forţa rock cu care și-au câștigat aprecierea scenei metal românești. Înainte de a porni la drum, cei șase Trooper (Alin Dincă, Aurelian "Balaurul" Dincă – chitară, Cristian Oftez – chitară, Laurențiu Popa – chitară, Ionuț "Oscar" Rădulescu – bas) i-au cerut permisiunea lui Tudor Gheorghe pentru preluarea melodiei.

“A fost încântat de idee. Puțini stiu asta, dar este un mare iubitor de rock. Cât despre noi, de la jumătatea anilor '80 îi ascultam muzica, iar eu, când eram copil, îi cântam piesele. Sperăm ca într-o zi să putem cânta piesa asta împreună pe o scenă”, mărturisește Alin Dincă.

Videoclipul filmat în format 360°, o premieră pentru muzica metal românească, a fost realizat de Ion Andrei Puican şi echipa myStage Video.

Pe viitor, membrii Trooper privesc spre colaborări cu alți uriaşi ai muzicii româneşti, precum Dan Andrei Aldea, Grigore Leșe, Gheorghe Zamfir sau Adi Igrișan.

Citește mai multe despre TrooperTudor Gheorghe
Videoclipuri cu TrooperTudor Gheorghe
Publicat de Raluca Chirilă, Editor, pe .
CLOSE
CLOSE