Urmărește-ne în Social Media

Tricky feat. Martina Topley-Bird - When We Die

La 20 de zile de la lansarea single-ului "When We Die", Tricky ne propune un videoclip pentru această piesă. E genul de melodie care te bântuie, prin sample-urile sale şi acum te poate bântui şi prin vizualul puternic.

Artistul trip-hop a colaborat cu febleţea sa, Martina Topley-Bird, cu care a avut piese de excepţie în anii 90. Regia acestei hipnoze de aproape 4 minute îi aparţine lui Jenny Marie Baldoz, aflată la prima ispravă de genul şi cunoscută mai degrabă ca actriţă decât ca regizoare. Practic ceea ce vedem aici este un periplu prin străzile din New York, cu încetinitorul.

Vedem personaje insolite, oameni de rând şi efemeritatea e aproape tangibilă. Citim tristeţe pe feţele celor prezentaţi, visare şi desprinderea din societate pe cei care nu se integrează. Tricky a inclus "When We Die" pe noul său album, LP-ul "Ununiform". Este discul cu numărul 13 al legendei trip-hop, cunoscută şi pentru colaborările cu Massive Attack sau apariţiile fantastice din videoclipurile formaţiei TOOL.

"Ununiform" va sosi în data de 22 septembrie şi a fost înregistrat în Moscova şi finalizat în Berlin. Tricky locuieşte de altfel în oraşul german de 3 ani, dar a ţinut să sublinieze într-un comunicat de presă că nu trăieşte în lux şi că nu cunoaşte pe nimeni, doar "mănâncă mâncare bună şi se plimbă".

Martina Topley-Bird este muza absolută a artistului, apărând pe albumul său de debut din 1995, "Maxinquaye". Cei doi au un copil împreună şi nu au mai colaborat muzical de 15 ani.

Comentarii