Urmărește-ne în Social Media

Travis - The Only Thing (feat. Susanna Hoffs de la The Bangles)

Travis aduce în viețile noastre romantismul reaprins al zilelor de demult. Noul duet cu Susanna Hoffs, din trupa The Bangles, are ceva din căldura transmisă de Sonny and Cher, așa că nu ne-am mira ca "The Only Thing" să rămână peste ani una dintrele piesele emblemă ale trupei Travis.

Compusă de solistul Fran Healy și produsă împreună cu Robin Baynton la RAK Studios, "The Only Thing" este piesa de dragoste care l-a apropiat de la distanță pe solistul Travis de Susanna Hoffs, cofondatoarea formației The Bangles. Videoclipul a fost filmat în condiții pandemice, dar a reușit să capteze emoția și pulsul piesei.

"Ăsta este cu siguranță videoclipul meu de COVID. Una dintre principalele premise a fost să fim cumva cu toții pe aceeași scenă și să încercăm să surprindem spontaneitatea unui duet în timp ce interpreții se află în diferite locații. Până la momentul filmării, i-am trimis Susannei diverse exemple de videoclipuri cu duete minunate. Summer Wine, I Got You Babe, Islands In The Stream. Am angajat un mic echipaj de filmări și am convins The Royal Theatre de la Glasgow să își deschidă porțile pentru noi. Am regizat filmarea de la distanță, prin intermediul a trei telefoane. (...) Sunt uimit că am ajuns până aici și că a ieșit ceva grozav", a declarat Fran Healy.

Susanna a fost încântată să colaboreze cu trupa Travis, mărturisind că duetul a pornit de la o apreciere reciprocă existentă între ea și Fran.

"Într-o zi m-a întrebat dacă vreau să cânt cu el și fără ezitare i-am răspuns că da. A venit la ușa mea cu echipamentul de înregistrare și am înregistrat partea vocală la mine în sufragerie", a povestit Susanna.

Noul single "The Only Thing" se regăsește pe albumul "10 Songs". Potrivit comunicatului de presă ce-i anunță lansarea pe 9 octombrie 2020, materialul este "un album care introduce publicul de la început în propriul microclimat emoțional și-l menține captiv acolo. Este, de asemenea, un album al maturizării (...) despre felul în care viața pune în dificultate iubirea și despre felul în care iubirea face față acestor provocări."

Fiecare piesă de pe acest album are o puternică încărcătură, Fran mărturisind că, deși felul în care scrie ar putea fi considerat desuet, îl preferă în locul modalităților moderne, ce presupun colaborarea a 10 oameni pentru o singură piesă.

 "Scriu melodii într-un mod învechit. Șezând în fundul patului și <<vărsându-mi mâhnirea de om simplu într-un gol sonor, pe genunchiul meu>>, după cum spunea Joni Mitchell.

Personal, mai bine ascult 10 piese scrise de un singur om, decât o piesă scrisă de 10 oameni. Iar dacă eu simt asta, sunt sigur că mai sunt și alții care simt la fel".

Noul disc "10 Songs" poate fi deja precomandat de pe site-ul oficial al formației. Fanii au la dispoziție mai multe pachete, cu CD, vinyl și/sau casetă.

Tracklist "10 Songs" - Travis:

  1. Waving At The Window
  2. The Only Thing
  3. Valentine
  4. Butterflies
  5. A Million Hearts
  6. A Ghost
  7. All Fall Down
  8. Kissing In The Wind
  9. Nina's Song
  10. No Love Lost

Scoțienii de la Travis cântă împreună, în aceeași formulă, de 30 de ani. Discografia lor cuprinde 8 albume de studio: "Good Feeling" (1997), "The Man Who" (1999), "The Invisible Band" (2001), "12 Memories" (2003), "The Boy with No Name" (2007), "Ode to J. Smith" (2008), "Where You Stand" (2013) și "Everything at Once" (2016). Cel de-al doilea material discografic, "The Man Who, a adus formației primul Brit Award, în categoria Cel Mai Bun Album.

Publicat

pe

PUBLICITATE
Comentarii