Urmărește-ne în Social Media

Tom Odell - Real Love

Tom Odell a realizat un cover după o piesă de colecție din repertoriul The Beatles, ”Real Love”. Noua versiune a melodiei este acompaniată de un videoclip filmat în studio, fiind totodată inclusă pe coloana sonoră a noului spot publicitar John Lewis Christmas 2014.

Dacă unii dintre noi am uitat poate de magia Crăciunului, așa cum se vede ea prin ochii unui copil, Tom Odell reușește să ne retrezească amintiri pierdute involuntar în rutina zilnică. Coverul artistului britanic, realizat după piesa ”Real Love” compusă de John Lennon, te poartă în trecut, în anii copilăriei, redeschizând capitolul poveștilor și al personajelor imaginare.

Piesa a fost înregistrată special pentru noul spot publicitar John Lewis Christmas 2014, asocierea cu Monty, pinguinul, reușind să transforme o poveste desprinsă din lumea imaginară a copilăriei într-un scenariu real, aproape palpabil. Redevenim, astfel ,copii, cel puțin vreme de 2 minute și 10 secunde, atât cât durează clipul publicitar.

John Lewis Christmas Advert 2014 - #MontyThePenguin

Tom Odell, pe care vi l-am prezentat și la JoinNewArtist, este un muzician britanic în vârstă de 23 de ani, care a impresionat prin baladele sale indie pop. Albumul de debut “Long Way Down” a fost lansat pe 24 iunie, intrând pe prima poziție în topul discurilor din Regatul Unit. Materialul a fost bine primit și la nivel internațional, plasându-se pe primele locuri în mai multe topuri din Europa și Asia. Pentru acest disc, Tom Odell a lucrat cu producătorul Dan Grech-Marguerat. Într-un interviu pentru Hungertv.com, artistul a mărturisit că inspirația pentru versuri vine din inabilitatea sa de a avea o relație mai mult de 6 luni. Toate cântecele lui sunt inspirate din propriile experiențe și reflectă trăirile și sentimentele sale față de prieteni sau iubite.

Pur și simplu scriu despre lucruri pe care le simt. Am descoperit că scriu piese mult mai bune dacă sunt onest, astfel că scriu despre ceea ce trăiesc. Poate deveni un pic ciudat atunci când prietenii sau fostele iubite se regăsesc în piese. Dar este incredibil cum poți să faci asta. Cred că se numește “licență artistică” – Tom Odell.

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Lost Frenquencies, JP Cooper, Tom Odell cântă la festivitatea de închidere a Campionatului Mondial de Esports - Digital Throne

În cadrul festivităților Campionatului Mondial de Esports - Digital Throne, programate pentru 1-3 septembrie la Iași, participanții se vor putea bucura de concerte marca Lost Frenquencies, JP Cooper și Tom Odell. Lineup-ul este completat de artiști români. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

JP Cooper și Tom Odell
JP Cooper și Tom Odell │ FOTO: InfoMusic

Digital Throne, festivalul de 10 zile ce transformă Iașiul în capitala globală a sportului digital, artei, educației și divertismentului, va avea loc între 24 august și 3 septembrie și va găzdui, printre multe alte evenimente conexe, finalele Campionatului Mondial de Eports și festivalul Comic Con. În cadrul festivității de închidere ce se va desfășura în zona Palas, în perioada 1-3 septembrie, pe scena Digital Throne vor urca Lost Frequencies, JP Cooper și Tom Odell.

Lineup-ul este completat de Delia, The Motans, Connect-R & Johny Romano, Deliric x Silent Strike și mulți alți artiști care vor fi anunțați în curând.

Felix De Laet, cunoscut ca Lost Frequencies, este un DJ și producător belgian. În 2014, la începutul carierei sale, a lansat piesa "Are You With Me" ce a ajuns pe locul 1 în 18 țări și l-a ajutat pe acesta să devină primul artist belgian ce a atins vreodată primul loc în topurile muzicale din Marea Britanie. De-a lungul carierei, acesta a remixat melodii cunoscute ale unor artiști precum Justin Bieber, Miley Cyrus, Major Lazer. Conform Spotify, Lost Frequencies are peste 24 de milioane de ascultători lunari.

Cântărețul și compozitorul englez Tom Odell este unul din cei mai importanți artiști britanici contemporani. La 10 ani după ce cântărețul britanic a obținut succes cu hitul său "Another Love", melodia sa a reintrat în topuri în Europa și Marea Britanie, reprezentând un simbol al celor care protestează pașnic pentru pace.

JP Cooper este un cântăreț și compozitor englez în vârstă de 39 de ani, cunoscut pentru colaborarea pe piesa "Perfect Strangers" alături de Jonas Blue în 2016.

Comic Con în cadrul Digital Throne

Digital Throne va aduce la Iași Comic Con, eveniment dedicat fanilor benzilor desenate, animațiilor, jocurilor video, și serialelor TV. La Comic Con vor fi prezenți artiști și actori cunoscuți din filme și pop culture, printre care Henry Ian Cusick (Lost, The 100,  Scandal), Sebastian Roche (Supernatural), Luka Peroš (La Casa de Papel), Naomi Grossman (American Horror Story) și Nikola Djuricko (Stranger Things).

Fanii vor avea șansa de a-și cunoaște actorii favoriți, de a se fotografia individual cu ei, de a obține autograful lor personalizat și de a purta discuții live în cadrul panel-urilor de Q&A, de unde pot afla și amănunte neștiute de pe platourile de filmare.

Finalele Campionatului Mondial de Esports

Digital Throne găzduiește cea de-a 15-a ediție a Campionatelor Mondiale de Esports. Competiția, organizată de Federația Internațională de Esports, va reuni cei mai mulți jucători pe care i-a avut vreodată la start orice eveniment de profil organizat până acum în lume. Peste 700 de jucători din 120 de țări se vor înfrunta la șase dintre jocurile competitive de top ale momentului - Counter Strike: Global-Offensive, Dota 2, eFootball, Tekken, Mobile Legends și PUBG Mobile.

Valoarea premiilor puse la bătaie este de 500.000 dolari, cel mai mare prize pool pe care un Campionat Mondial l-a avut vreodată. Premiile vor fi adjudecate în urma celor aproape 500 de meciuri pe care turneul final de la Iași le va găzdui timp de o săptămână.

Bilete și acces

Prețul abonamentelor la festivitatea de închidere a Digital Throne (1-3 septembrie) este următorul: până pe data de 20 iulie, prețul abonamentului pentru cele 3 zile este de 150 Lei. Până în ziua evenimentului acesta va fi de 220 Lei. Abonamentul achiziționat direct la festival va avea un preț de 250 Lei.

Accesul la finalele Campionatului Mondial de Esports este gratuit. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Tehnologie

The Beatles va lansa o melodie finală cu John Lennon, refăcută cu ajutorul AI-ului

Oricât de ciudat ar suna, The Beatles a finalizat o înregistrare cu John Lennon, la ani buni de la dispariţia sa. Totul s-a petrecut prin intermediul AI-ului, care a izolat vocea lui Lennon pe o înregistrare demo.

Publicat

pe

John Lennon și Yoko Ono
John Lennon și Yoko Ono

Paul McCartney a contribuit la acest proiect, la care s-a tot lucrat în ultimii ani, doar că tehnologia abia acum e la nivelul dorit. Aflăm şi că piesa se va lansa în acest an, aşa cum Sir Paul a declarat în cadrul programului Today de pe BBC Radio 4. Ar urma să fie ultima înregistrare Beatles în formula completă.

Din trupă au rămas doar doi membri în viaţă, Paul McCartney şi Ringo Starr. Nu vă imaginaţi că AI în cazul de faţă înseamnă ChatGPT generând o voce ca a lui John Lennon, ci mai degrabă de utilizarea materialului sursă dintr-o înregistrare pe care Lennon o făcuse înainte de moartea sa în 1980. Vocea lui John a fost izolată şi purificată, aşa încât mixajul final al piesei s-a făcut mai uşor.

McCartney şi-a dat seama de potenţialul tehnologiei când vine vorba de piese noi, după ce a văzut că Peter Jackson a readus la viaţă materiale Beatles pentru a crea pelicula "Get Back", documentarul despre realizarea albumului "Let It Be". Vocea lui John a fost extrasă dintr-o casetă veche, pe care era redată distorsionat şi zgomotos, alături de un pian.

Scriitorul Keith Badman a publicat într-o carte despre Beatles un pasaj care amintea că în 1994 văduva lui Lennon, Yoko Ono i-a dat lui McCartney câteva dintre înregistrările sale demo de acasă. Printre ele se numără şi "Now and Then", piesa refăcută acum de AI, la care foştii colegi din Beatles renunţaseră din cauza calității slabe a înregistrării. O versiune parţial restaurată a noii melodii a apărut pe Internet în 2009, după ce cineva a furat-o din apartamentul lui Lennon cu ani în urmă. Încă nu era totuşi la calitate maximă.

În acelaşi interviu recent McCartney s-a declarat îngrijorat totuși că AI-ul va putea să facă şi lucruri neplăcute, precum înlocuirea vocii unui solist cu cea a altei persoane.

Citește în continuare

PROMO

Descoperă laptopul pentru creatori ASUS Zenbook Pro 14 OLED