Urmărește-ne în Social Media

Till Lindemann - Sport Frei

Till Lindemann pare a recicla piesa "Feuer Frei" de la Rammstein în nou sau single "Sport Frei". Percuţia şi sample-urile electronice sunt cam la fel, dar videoclipul este ceva mai... sportiv.

Artistul ne-a oferit un scurt metraj sângeros şi NSFW în septembrie, iar acum revine cu un videoclip "Sport Frei" axat pe travaliul sportiv. Pare un tribut mai mult sau mai puţin ironic pentru cei care îşi dedică viaţa sportului. De la culturism la box şi gimnastică ritmică. Till Lindemann însuşi apare făcând sport, ridicând greutăți şi purtând medal la gât.

Artistul nu e străin de domeniu, fiind campion la nataţie când era tânăr. În 1978 a participat la Campionatul de Înot Pentru Juniori din Florenţa, terminând pe locul 11 în probă de 1500 de metri freestyle şi pe locul 7 la cea de 400 de metri. A ajuns pe listă scurtă pentru Olimpiadă din 1980 de la Moscova, dar a părăsit acest sport din cauza unei accidentari.

Şi iată-l în 2023 revenind ironic la sporturile olimpice, cu ironie şi apărând ca o torţă umană în videoclipul alb-negru. Aceste lansări de single-uri nu sunt o coincidenţă, deoarece precede un album complet nou, intitulat "Zunge" şi care va sosi pe 3 noiembrie 2023. Solistul a avut un ultim an cu probleme, după ce a fost acuzat de abuz de natură sexuală şi că a drogat o fană în culisele unui show. Până la urmă autorităţile germane au închis cazul, negăsind suficiente dovezi în favoarea victimei.

Lindemann şi-a şters contul Instagram în timpul scandalului, dar apoi a revenit. În această perioadă tulbure a redus şi numărul de decoruri NSFW de la concerte, printre care şi tunul cu formă falica şi a tăiat şi piesa "P*ssy" din setlist.

Între timp Rammstein se pregăteşte de o serie de show-uri sold out în Europa în 2024, cel mai aproape de noi fiind cel din Zagreb. Lindemann a fost o perioadă un proiect duo, care îi includea pe Till şi Peter Tagtgren. Acesta din urmă a plecat din grup în 2020, iar el a devenit proiect solo. În formula duet au lansat două albume împreună, "Skills in Pills" şi "F & M".

Comentarii