Urmărește-ne în Social Media

Till Lindemann - Ich hasse Kinder

Till Lindemann, solistul trupei Rammstein nu se fereşte să şocheze din nou, odată cu lansarea noului single, "Ich Hasse Kinder". Tradus în "Urăsc copiii", acest track primeşte şi un videoclip plin de sânge şi copii puşi pe bullying. Clipul are un aer cinematic european şi surprinzător de multe simboluri ruseşti. Îl vizionaţi în articol.

Till Lindemann este mereu ocupat cu câte ceva, venind după un 2020 în care a înregistrat cu colegii din Rammstein un nou album. Artistul a dizolvat trupa Lindemann după lansarea celui de-al doilea album al formaţiei pe final de an 2019. După single-urile asociate lui "F&M" şi câteva concerte spectaculoase, cel din Moscova făcând istorie chiar la început de pandemie. Till a început să iubească atât de mult Rusia încât a lansat o piesă în limba rusă în plină primăvara a lui 2021, fix când Rusia ameninţa Ucraina cu tancuri la graniţă.

După ce lucrurile s-au calmat solistul revine la "ale lui", dar "urăsc copiii" nu trebuie luat ca atare. În profunzimea sa "Ich Hasse Kinder" are un puternic mesaj anti bullying. Dacă am înţeles corect povestea videoclipului regizat de Serghey Grey, atunci Till este băiatul care a fost persecutat de colegii săi şi se răzbună pe ei la ani buni distanţă de la terminarea şcolii. Finalul clipului devine ceva diferit, cu un Till torturat în camera de interogatoriu, dus la proces şi colindând străzile Moscovei beat.

Apare şi un bust al lui Lenin care plânge cu sânge, iar Till ni se prezintă cu o căciulă din blană tipic rusească pentru a ne creşte confuzia. 2020 nu a fost blând cu Till, care a ajuns la terapie intensivă în primăvară, din cauza unei pneumonii şi nu a coronavirusului, cum se speculase iniţial.

În 2021 Rammstein a lansat o colecţie de îmbrăcăminte, rucsace şi acceesorii în colaborare cu Balenciaga. Ultimul album Rammstein s-a numit "Rammstein" şi a debutat în luna mai 2019, la 10 ani de la precedentul LP. În general Rammstein lasă mult timp să treacă între albume, dar dacă ne luăm după zvonurile din ultimul an, ne-ar pregăti un disc nou surpriză.

Till Lindemann a împlinit pe 4 ianuarie 2021 58 de ani, dar şi 35 de ani de carieră, având vânzări de peste 45 de milioane de albume cu Rammstein.

Comentarii

Lifestyle

Investigaţiile împotriva solistului Rammstein privind posibile agresiuni sexuale au fost oprite

La început de vară venea vestea că Till Lindemann, solistul Rammstein este investigat cu privire la cazuri de agresiune sexuală. Poliţia germană începea investigaţia după acuzaţii ale unor femei, dar acum cazul a fost oprit. Aflaţi mai jos de ce.

Publicat

pe

Videoclip Till Lindemann Ich Hasse Kinder
Videoclip Till Lindemann Ich Hasse Kinder │ FOTO: Till Lindemann

Pe 15 iunie venea vestea că poliţia germană a deschis o investigaţie cu privire la acuzaţii de agresiune sexuală contra lui Till Lindemann, solist al trupei Rammstein. Principala acuză venea de la Shelby Lynn, o fană din Irlanda de Nord. Ea a declarat pentru BBC că i s-a părut că i s-a pus ceva în băutură şi a fost "recrutată" pentru sex cu artiştii.

Lindemann a negat toate acuzaţiile şi a apelat la avocaţi. Lynn, în vârstă de 24 de ani a povestit pe Twitter că Rammstein are un rând special la concerte unde se află fane recrutate pentru a merge la petreceri speciale de după show. Asta s-a întâmplat la concertul din Lituania din mai 2023, iar Lynn a plecat de acolo, părându-i-se dubios mediul. În puţinul timp petrecut acolo consideră că i s-a pus ceva în băutură. Aceeaşi sursă a declarat şi că solistul Rammstein a reacţionat agresiv când a fost refuzat de către fană.

Pe final de luna iunie autorităţile din Lituania au renunţat la propria investigaţie locală cu privire la concert. Între timp apăruseră în Germania două petiţii semnate de 100.000 de persoane care solicitau anularea de concerte Rammstein.

Acum, în august 2023 aflăm că autorităţile germane au oprit la rândul lor investigaţiile împotriva solistului. Anchetatorii au descoperit că nu pot fi aduse dovezi clare cu privire la abuz şi agresiune. Procurorii de la Parchetul din Berlin afirmă că nu există dovezi în această privinţă şi nici mărturii reale de la victime.

DW are mai multe detalii.

În ce priveşte evoluţia trupei Rammstein, aceasta a anunţat în 2023 ediţia aniversară a albumului "Sehnsucht". În 2022 lansat albumul "Zeit", iar între timp Lindemann ne-a mai oferit şi piese solo sau în cadrul proiectului care îi purta numele şi îl includea şi pe Peter Tagtgren.

Citește în continuare