Urmărește-ne în Social Media

Till Lindemann - Ich hasse Kinder

Till Lindemann, solistul trupei Rammstein nu se fereşte să şocheze din nou, odată cu lansarea noului single, "Ich Hasse Kinder". Tradus în "Urăsc copiii", acest track primeşte şi un videoclip plin de sânge şi copii puşi pe bullying. Clipul are un aer cinematic european şi surprinzător de multe simboluri ruseşti. Îl vizionaţi în articol.

Till Lindemann este mereu ocupat cu câte ceva, venind după un 2020 în care a înregistrat cu colegii din Rammstein un nou album. Artistul a dizolvat trupa Lindemann după lansarea celui de-al doilea album al formaţiei pe final de an 2019. După single-urile asociate lui "F&M" şi câteva concerte spectaculoase, cel din Moscova făcând istorie chiar la început de pandemie. Till a început să iubească atât de mult Rusia încât a lansat o piesă în limba rusă în plină primăvara a lui 2021, fix când Rusia ameninţa Ucraina cu tancuri la graniţă.

După ce lucrurile s-au calmat solistul revine la "ale lui", dar "urăsc copiii" nu trebuie luat ca atare. În profunzimea sa "Ich Hasse Kinder" are un puternic mesaj anti bullying. Dacă am înţeles corect povestea videoclipului regizat de Serghey Grey, atunci Till este băiatul care a fost persecutat de colegii săi şi se răzbună pe ei la ani buni distanţă de la terminarea şcolii. Finalul clipului devine ceva diferit, cu un Till torturat în camera de interogatoriu, dus la proces şi colindând străzile Moscovei beat.

Apare şi un bust al lui Lenin care plânge cu sânge, iar Till ni se prezintă cu o căciulă din blană tipic rusească pentru a ne creşte confuzia. 2020 nu a fost blând cu Till, care a ajuns la terapie intensivă în primăvară, din cauza unei pneumonii şi nu a coronavirusului, cum se speculase iniţial.

În 2021 Rammstein a lansat o colecţie de îmbrăcăminte, rucsace şi acceesorii în colaborare cu Balenciaga. Ultimul album Rammstein s-a numit "Rammstein" şi a debutat în luna mai 2019, la 10 ani de la precedentul LP. În general Rammstein lasă mult timp să treacă între albume, dar dacă ne luăm după zvonurile din ultimul an, ne-ar pregăti un disc nou surpriză.

Till Lindemann a împlinit pe 4 ianuarie 2021 58 de ani, dar şi 35 de ani de carieră, având vânzări de peste 45 de milioane de albume cu Rammstein.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

Zaz colaborează cu Till Lindemann pe o piesă romantică, "Le Jardin Des Larmes"

Till Lindemann reuşeşte să ne surprindă cu fiecare piesă pe care o lansează în cariera sa solo. Solistul Rammstein a colaborat cu apreciata cântăreaţă franceză Zaz pe noua sa piesă, "Le Jardin Des Larmes". A primit şi un videoclip cu o poveste complexă specifică creaţiilor lui Till.

Publicat

pe

Videoclip Zaz Till Lindemann Le Jardin Des Larmes
Videoclip Zaz Till Lindemann Le Jardin Des Larmes │ FOTO: Zaz

"Le Jardin Des Larmes" spune povestea a doi trubaduri care au tot ce îşi doresc, dar sfârşeşc prin a se ucide unul pe altul. Ce începe ca un clip cuminte se sfârşeşte în sânge, flăcări şi dramatism. Cei doi par gata să renască din cenuşă, dor că lui Till îi este negat acest moment, Zaz rămânând doar cu amintirea sa în deşert. E şi una dintre puţinele ocazii când îl auzim pe solistul Rammstein, Till Lindemann cântând în limba franceză.

De-a lungul timpului l-am auzit cântând în engleză, germană, spaniolă chiar, iar recent în rusă. Videoclipul pe care îl puteţi admira în acest articol a fost filmat în Uzbekistan şi a fost regizat de către Zoran Bihac, colaborator frecvent al lui Till Lindemann. Melodia se găseşte pe cel mai nou album al lui Zaz, "Isa". Artistul german a scris versurile pentru acest track, descris astfel de Zaz:

Sunt foarte mândră şi foarte atinsă de această întâlnire specială. Este plină de poezie - intensitate într-un înveliş de blândeţe. Este destul de complex pentru mine, se întâmplă multe în piesă şi sunt încă în procesul de a îmi da seama chiar eu ce se întâmplă. E vorba despre dragoste pasională, cu care ne putem identifica, dar şi despre o latură distructivă.

Zaz a lansat albumul "Isa" pe 22 octombrie 2021, iar artista în vârstă de 41 de an va pleca în turneul de promovare pentru LP în 2022. Acesta se va numi "Organique". Lindemann, în vârstă de 58 de ani a mai avut colaborări atipice, precum cea cu rapperul Haftbehefl pe melodia hip-hop "Mathematik" sau cu violonistul David Garrett pe "Alle Tage ist kein Sonntag". Pe 1 iunie 2021 de Ziua Copilului solistul a lansat o piesă care se traduce în "Urăsc copiii", asta după ce la început de an ne oferise o baladă în limba rusă.

Muzicianul a dizolvat trupa Lindemann pe care o avea cu Peter Tagtgren şi a păstrat numele proiectului doar pentru el, urmând a lansa şi alte materiale fără partenerul de pe primele două LP-uri. Cei doi artişti au avut disensiuni din cauza abordării pornografice adoptată în clipurile Lindemann şi aşa s-a oprit colaborarea.

Citește în continuare

Muzică nouă

Solistul şi chitaristul Rammstein lansează coverul "Always on My Mind"

Nu doar solistul Till Lindemann de la Rammstein are proiecte secundare, ci şi chitaristul trupei, care se află la cârmă unei trupe numite Emigrate. Grupul pregăteşte un nou LP, care va sosi pe 5 noiembrie şi în avanpremiera sa ne oferă single-ul "Always On My Mind". Pe el se aud atât Richard Kruspe, chitarist Rammstein, cât şi solstul Till.

Publicat

pe

Coperta album Emigrate The Persistence of Memory
Coperta album Emigrate The Persistence of Memory │ FOTO: Emigrate

"Always On My Mind" este la bază piesa lui Willie Nelson, o melodie americană hit şi una dintre cele mai apreciate balade din lume. Acest single se regăseşte pe albumul cel nou Emigrate, "The Persistence of Memory", numit astfel după o pictură a lui Salvador Dali. Emigrate, proiectul chitaristului Rammstein Richard Kruspe a ajuns deja la 3 albume de studio, după primul, cel din 2007, care purta chiar numele formaţiei şi al doileam "Silent So Long", sosit în 2014, plus "A Million Degrees" din 2018.

În noiembrie 2021 soseşte albumul cu numărul 4, care include 9 piese. De-a lungul anilor Emigrate a colaborat cu Jonathan Davis, solistul Korn, cu Lemmy şi Peaches. Richard Kruspe s-a dedicat acestui proiect muzical pentru a putea colabora cu multiple nume şi a explora şi alte segmente muzicale faţă de Rammstein. A declarat că prin Emigrate se exprimă mai bine drept compozitor şi solist, fără deadline-uri şi restricţii.

Rammstein a lansat albumul cu numărul 7 în mai 2019 prin UME şi Spinefarm în Europa şi Caroline Records în SUA. În ultimul an nu a mai putut promova acel material din cauza pandemiei, dar în 2022 îşi va aduce show-urile pirotehnice în America de Nord. În 2021 solistul Till Lindemann a avut probleme cu legea în Rusia, asta după ce lansase o piesă în limba rusă dedicată Moscovei.

Tot în 2021 Rammstein a colaborat cu Balenciaga pentru o colecţie de haine. În plus, trupa a profitat de pandemie pentru a înregistra un nou album în Franţa, lucru confirmat de la începutul anului de Flake, omul de la clape. Între timp Till Lindemann a dizolvat trupa Lindemann, compusă din el şi Peter Tagtgren, de la Hypocrisy şi cu care a rămas în relaţii rele, cei doi bârfindu-se în media în ultimele luni.

Lindemann a păstrat totuşi numele proiectului şi va colabora cu alţi artişti.

Citește în continuare

Lifestyle

Solistul Rammstein, Till Lindemann a fost reţinut în Rusia

Solistul Rammstein, Till Lindemann are din nou probleme cu autorităţile din Rusia, fiind reţinut alături de managerul său. Sputnik News, publicaţie deţinută de statul rus scrie că Lindemann trebuia să cânte la un festival în oraşul Tver pe 29 august şi a fost avertizat că acel concert încalcă regulile anti Covid-19. Ce s-a întâmplat aflaţi în articol.

Publicat

pe

Videoclip Lindemann Steh Auf
Videoclip Lindemann Steh Auf │ FOTO: Lindemann

Deutsche Welle scrie că solistul Rammstein, Till Lindemann a fost interogat de poliţia din Rusia, înainte de apariţia la un festival organizat în weekendul 28-29 august 2021. Festivalul trebuia să aibă loc pe 29 august în oraşul Tver, la 180 de kilometri nord-vest de Moscova şi a fost până la urma anulat la presiunea autorităţilor. Problema e că unele publicaţii scriu că Lindemann a fost arestat încă de vineri seara, în urma unei descinderi a poliţiei la hotelul său. Bild scrie pe de altă parte că artistul a primit doar o avertizare de la autorităţi.

Motivul pentru care solistul Rammstein a avut probleme cu legea e că respectivul festival încălca regulile legate de Covid-19. În Rusia sunt permise doar întâlnirile şi evenimentele cu 500 de participanţi maxim. Festivalul urma să atragă o mulţime de 6000 de persoane. Scrisoarea trimisă de primăria locală îi solicita lui Lindemann să cânte într-o arenă mai mică.

Interfax scrie că managerul lui Lindemann, Anar Reiband ar putea fi pus sub acuzare că a încălcat legile de imigraţie, pentru că a intrat în Rusia cu viză de turist, deşi era acolo pentru lucru. Lindemann avea în program o apariţie şi la un concert în Piaţa Rosie din Moscova pe 4-5 septembrie 2021 la Spasskaya Tower International Military Music Festival. Nu e clar dacă se va mai ţine.

Acelaşi Till a avut probleme la început de august 2021, când un muzeu din Rusia a ameninţat că îl dă în judecată pentru că a creat un NFT folosind imagini din muzeu. Primul NFT al solistului trebuia să includă imagini de la State Hermitage Museum din Sankt Petersburg. Acestea au fost integrate în videoclipul "Beloved Town" al lui Lindemann. Problema e că şi muzeul a început să emită NFT-uri ale operelor sale de artă celebre, deci de aici a apărut conflictul.

Citește în continuare