Urmărește-ne în Social Media

Till Lindemann - Ich hasse Kinder

Till Lindemann, solistul trupei Rammstein nu se fereşte să şocheze din nou, odată cu lansarea noului single, "Ich Hasse Kinder". Tradus în "Urăsc copiii", acest track primeşte şi un videoclip plin de sânge şi copii puşi pe bullying. Clipul are un aer cinematic european şi surprinzător de multe simboluri ruseşti. Îl vizionaţi în articol.

Till Lindemann este mereu ocupat cu câte ceva, venind după un 2020 în care a înregistrat cu colegii din Rammstein un nou album. Artistul a dizolvat trupa Lindemann după lansarea celui de-al doilea album al formaţiei pe final de an 2019. După single-urile asociate lui "F&M" şi câteva concerte spectaculoase, cel din Moscova făcând istorie chiar la început de pandemie. Till a început să iubească atât de mult Rusia încât a lansat o piesă în limba rusă în plină primăvara a lui 2021, fix când Rusia ameninţa Ucraina cu tancuri la graniţă.

După ce lucrurile s-au calmat solistul revine la "ale lui", dar "urăsc copiii" nu trebuie luat ca atare. În profunzimea sa "Ich Hasse Kinder" are un puternic mesaj anti bullying. Dacă am înţeles corect povestea videoclipului regizat de Serghey Grey, atunci Till este băiatul care a fost persecutat de colegii săi şi se răzbună pe ei la ani buni distanţă de la terminarea şcolii. Finalul clipului devine ceva diferit, cu un Till torturat în camera de interogatoriu, dus la proces şi colindând străzile Moscovei beat.

Apare şi un bust al lui Lenin care plânge cu sânge, iar Till ni se prezintă cu o căciulă din blană tipic rusească pentru a ne creşte confuzia. 2020 nu a fost blând cu Till, care a ajuns la terapie intensivă în primăvară, din cauza unei pneumonii şi nu a coronavirusului, cum se speculase iniţial.

În 2021 Rammstein a lansat o colecţie de îmbrăcăminte, rucsace şi acceesorii în colaborare cu Balenciaga. Ultimul album Rammstein s-a numit "Rammstein" şi a debutat în luna mai 2019, la 10 ani de la precedentul LP. În general Rammstein lasă mult timp să treacă între albume, dar dacă ne luăm după zvonurile din ultimul an, ne-ar pregăti un disc nou surpriză.

Till Lindemann a împlinit pe 4 ianuarie 2021 58 de ani, dar şi 35 de ani de carieră, având vânzări de peste 45 de milioane de albume cu Rammstein.

PUBLICITATE
Comentarii

Lifestyle

Solistul Rammstein, Till Lindemann a fost reţinut în Rusia

Solistul Rammstein, Till Lindemann are din nou probleme cu autorităţile din Rusia, fiind reţinut alături de managerul său. Sputnik News, publicaţie deţinută de statul rus scrie că Lindemann trebuia să cânte la un festival în oraşul Tver pe 29 august şi a fost avertizat că acel concert încalcă regulile anti Covid-19. Ce s-a întâmplat aflaţi în articol.

Publicat

pe

Videoclip Lindemann Steh Auf
Videoclip Lindemann Steh Auf │ FOTO: Lindemann

Deutsche Welle scrie că solistul Rammstein, Till Lindemann a fost interogat de poliţia din Rusia, înainte de apariţia la un festival organizat în weekendul 28-29 august 2021. Festivalul trebuia să aibă loc pe 29 august în oraşul Tver, la 180 de kilometri nord-vest de Moscova şi a fost până la urma anulat la presiunea autorităţilor. Problema e că unele publicaţii scriu că Lindemann a fost arestat încă de vineri seara, în urma unei descinderi a poliţiei la hotelul său. Bild scrie pe de altă parte că artistul a primit doar o avertizare de la autorităţi.

Motivul pentru care solistul Rammstein a avut probleme cu legea e că respectivul festival încălca regulile legate de Covid-19. În Rusia sunt permise doar întâlnirile şi evenimentele cu 500 de participanţi maxim. Festivalul urma să atragă o mulţime de 6000 de persoane. Scrisoarea trimisă de primăria locală îi solicita lui Lindemann să cânte într-o arenă mai mică.

Interfax scrie că managerul lui Lindemann, Anar Reiband ar putea fi pus sub acuzare că a încălcat legile de imigraţie, pentru că a intrat în Rusia cu viză de turist, deşi era acolo pentru lucru. Lindemann avea în program o apariţie şi la un concert în Piaţa Rosie din Moscova pe 4-5 septembrie 2021 la Spasskaya Tower International Military Music Festival. Nu e clar dacă se va mai ţine.

Acelaşi Till a avut probleme la început de august 2021, când un muzeu din Rusia a ameninţat că îl dă în judecată pentru că a creat un NFT folosind imagini din muzeu. Primul NFT al solistului trebuia să includă imagini de la State Hermitage Museum din Sankt Petersburg. Acestea au fost integrate în videoclipul "Beloved Town" al lui Lindemann. Problema e că şi muzeul a început să emită NFT-uri ale operelor sale de artă celebre, deci de aici a apărut conflictul.

Citește în continuare

Muzică nouă

Solistul Rammstein, Till Lindemann a lansat o baladă în limba rusă - AUDIO

În vreme ce toată planeta are ochii aţintiţi spre Rusia şi mişcările sale militare, solistul Rammstein, Till Lindemann a ales fix acest moment pentru a lansa o piesă... în limba rusă. Este o baladă la pian, are doar 2 minute şi 32 de secunde, iar Till pare să aibă o pronunţie bunicică în rusă. Single-ul se ascultă în articol.

Publicat

pe

Coperta single TillLindemann Favorite City
Coperta single TillLindemann Favorite City │ FOTO: Lindemann

Till Lindemann şi-a extins spectrul de activitate muzicală în ultimii ani. Pe de o parte este liderul Rammstein, care a scos un album nou în 2019, după un deceniu de pauză. Apoi a apărut pe o piesă hip-hop a unui artist german şi a alcătuit şi o formaţie numită Lindemann, alături de Peter Tägtgren de la Hypocrisy, pe care a dizolvat-o apoi după 2 albume. În noiembrie 2020 duo-ul a anunţat că nu va mai compune muzică în această formulă. Pentru a pecetlui dizolvarea sa, trupa a postat un film-concert al show-ului legendar din Moscova din 2020.

Till pare să aibă o dragoste profundă pentru Moscova, Rusia şi aparent şi limba rusă. Artistul a promis că va mai înregistra pe viitor sub numele Lindemann, dar cu un alt lineup de muzicieni. Acesta ar fi primul său release în această formulă.

Numele piesei ar fi "Beloved Town"/"Oraşul preferat", iar single-ul este unul scurt şi la obiect, pian şi vocea lui Till unduindu-se fără a epata prea mult. Şi Rammstein a abordat pasiunea pentru Rusia pe piesa "Moskau", colaborare cu fetele de la Tatu, cu mai bine de 10 ani în urmă. Versurile noii piese sunt preluate de la poeţii sovietici Yevgeniy Dolmatovsky şi Nikita Bogoslovsky, care nu mai sunt în viaţă. E bizar să vedem cum fix atunci când Rusia ar fi în prag de război, Till vine cu o piesă în limba rusă. Niciodată străin de controversă, artistul are la activ videoclipuri cu fetiş religios filmate în România, jucării sexuale cu mulaje ale membrilor formaţiei Rammstein şi un clip XXX pentru albumul din 2009 ca exhibări artistice.

Rammstein a mai fost subiect de ştiri în ultima vreme din 2 cauze: pe de o parte a lansat o colecţie de haine, genţi, şepci alături de Balenciaga şi apoi şi-a amânat turneul european pentru anul 2022. Cel nord-american e încă în cărţi pentru desfăşurarea în 2021, pe final de an.

Între timp omul de la clape, Flake a confirmat că Rammstein a înregistrat un album nou în perioada pandemiei în legendarul studio La Fabrique din sudul Franţei.

Citește în continuare