Urmărește-ne în Social Media

Till Lindemann - Ich hasse Kinder

Till Lindemann, solistul trupei Rammstein nu se fereşte să şocheze din nou, odată cu lansarea noului single, "Ich Hasse Kinder". Tradus în "Urăsc copiii", acest track primeşte şi un videoclip plin de sânge şi copii puşi pe bullying. Clipul are un aer cinematic european şi surprinzător de multe simboluri ruseşti. Îl vizionaţi în articol.

Till Lindemann este mereu ocupat cu câte ceva, venind după un 2020 în care a înregistrat cu colegii din Rammstein un nou album. Artistul a dizolvat trupa Lindemann după lansarea celui de-al doilea album al formaţiei pe final de an 2019. După single-urile asociate lui "F&M" şi câteva concerte spectaculoase, cel din Moscova făcând istorie chiar la început de pandemie. Till a început să iubească atât de mult Rusia încât a lansat o piesă în limba rusă în plină primăvara a lui 2021, fix când Rusia ameninţa Ucraina cu tancuri la graniţă.

După ce lucrurile s-au calmat solistul revine la "ale lui", dar "urăsc copiii" nu trebuie luat ca atare. În profunzimea sa "Ich Hasse Kinder" are un puternic mesaj anti bullying. Dacă am înţeles corect povestea videoclipului regizat de Serghey Grey, atunci Till este băiatul care a fost persecutat de colegii săi şi se răzbună pe ei la ani buni distanţă de la terminarea şcolii. Finalul clipului devine ceva diferit, cu un Till torturat în camera de interogatoriu, dus la proces şi colindând străzile Moscovei beat.

Apare şi un bust al lui Lenin care plânge cu sânge, iar Till ni se prezintă cu o căciulă din blană tipic rusească pentru a ne creşte confuzia. 2020 nu a fost blând cu Till, care a ajuns la terapie intensivă în primăvară, din cauza unei pneumonii şi nu a coronavirusului, cum se speculase iniţial.

În 2021 Rammstein a lansat o colecţie de îmbrăcăminte, rucsace şi acceesorii în colaborare cu Balenciaga. Ultimul album Rammstein s-a numit "Rammstein" şi a debutat în luna mai 2019, la 10 ani de la precedentul LP. În general Rammstein lasă mult timp să treacă între albume, dar dacă ne luăm după zvonurile din ultimul an, ne-ar pregăti un disc nou surpriză.

Till Lindemann a împlinit pe 4 ianuarie 2021 58 de ani, dar şi 35 de ani de carieră, având vânzări de peste 45 de milioane de albume cu Rammstein.

Comentarii