Urmărește-ne în Social Media

Till Lindemann - Entre dos tierras

Till Lindemann a lansat prima sa piesă din anul 2024, care sună ca Rammstein-ul vechi, "Entre Dos Tierras". Surprinde prin faptul că e un track în limba spaniolă şi vine la pachet cu un videoclip exotic.

De această dată solistul Till Lindemann a realizat un cover după hitul formaţiei Heroes Del Silencio, "Entre Dos Tierras". Melodia originală era lansată în 1990 şi a fost cel mai de succes release al spaniolilor. Till a scos coverul pe 25 decembrie 2023, sub formă de single, apoi ne-a oferit un videoclip pe 12 ianuarie 2024.

Videoclipul pare filmat în jungla amazoniană, cel puţin asta vrea să ne inducă artistul. Îl vedem în America de Sud cu siguranţă, în rolul de cuceritor al unui tărâm nou, sau mai degrabă naufragiat care se lupta cu băştinaşii. Clipul a fost produs de Felix Barra, iar DOP a fost Juan Bonilla. Ce mă amuză e că pe lista de credits apare şi Raul Sanchez la secţiunea "Experienţă ancestrală". Posibil să fi fost nevoie şi de un şaman în această experienţă.

Videoclipul pare a oscila între mai multe perioade temporale, deoarece îl vedem şi pe Till mângâind scaunele unei arene de concerte sau poate ale unui stadion părăsit. E bizar să îl vedem cu dread-uri pe muzician, iar el apare în rol dublu, pedepsit pentru aroganţă şi abuzul asupra băştinaşilor printr-un înec. Până la urmă totul pare a fi fost un vis de naufragiat pe o plută.

La final de an 2023 artistul ne-a oferit şi single-ul "Sport Frei", cu un videoclip despre abuzul de steroizi şi chinurile prin care trec sportivii şi gimnaştii. De altfel şi Till a fost înotător de performanţă, unul care a făcut chiar parte din lotul olimpic. Muzicianul a lansat în 2023 şi un album nou, "Zunge", cu 11 piese care păreau a se îndepărta un pic de sunetul Rammstein şi simplificau tot, prin includerea de extra elemente electronice.

În vârstă de 61 de ani, împliniţi pe 4 ianuarie 2024, solistul Rammstein a avut probleme cu imaginea în ultimii ani, fiind acuzat de abuz de către fane, dar cazul deschis de poliţie s-a închis din lipsă de dovezi.

Comentarii