Cele mai așteptate concerte în România și recomandări2018: Cele mai importante concerte în România Mariza: "Concertele nu sunt ale mele, vin de la publicul meu" INFO CONCERT:
Caro Emerald
INFO CONCERT:
Cargo - concert aniversar
INFO CONCERT:
Lord of the Dance
INFO CONCERT:
Star Wars live in concert - A New Hope
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2018
ANUNȚAT RECENT: Concert Massive Attack în România pe 21 iunie - Află detalii și cumpără bilete promoționale!

Videoclip oficial: Thy Veils - In Brightness

Thy Veils, pionieri ai muzicii ambientale în România, au lansat un nou material audio-video, intitulat ”In Brightness”. Dimensiunea videografică este parte integrantă a lungmetrajului sci-fi independent ”Neoradiant”, regizat și produs de fondatorul grupului, Daniel Dorobanțu.

In Brightness” redă o experiență dinamică și completă, ce transcende granița dintre vis și revelație: un sunet curat, cu oscilații electro-acustice, completat de vocea eterică a Alirei Mun, trompeta lui Petre Ionuțescu și percuțiile lui Sergiu Catana, transpus în imagine prin intermediul unei viziuni de producție inedite, fuzionând abordarea cinematografică cu cea de video art.

„Acest videoclip este o introducere în lumea cinematografică a albumului ”Neoradiant”. Atât direcția muzicală, cât și cea vizuală sunt o premieră pentru Thy Veils, iar versurile sunt o reformulare poetică a unor secvențe din scenariul filmului în lucru.” (Daniel Dorobanțu - electronics, producție și fondator Thy Veils)

Ansamblul de artă sincretică Thy Veils este un nume rezonant pentru stilurile electronic, ambient, neoclasic și world fusion, recunoscut internațional pentru cine-concertele spectaculoase și proiecțiile de artă video. Creat din pasiune pentru contemplare și uimire față de legile cosmice, proiectul reprezintă un experiment veritabil, perfecționat în ani de muncă artistică, fără compromis.

Discografia proiectului cuprinde 6 albume de studio și un DVD cu eseuri video-ambient non-narative. De-a lungul timpului Thy Veils a colaborat cu mulți artiști și a compus muzică pentru diferite filme. De asemenea, arta vizuală a lui Daniel Dorobanțu este prezentă în colecția permanentă de la Ars Electronica Center, din Linz (Austria). Acesta este unul dintre cele mai importante centre de expunere a artei electronice din lume şi, totodată, un laborator al artei electronice contemporane, situat la confluenţa dintre artă, tehnologie şi societate.

Anterior piesei ”In Brightness”,  Daniel Dorobanțu a lansat "Pământul Străveziu", o compoziție inspirată de poezia lui Lucian Blaga, ”A Fost Cândva Pământul Străveziu”.

Citește mai multe despre Thy Veils
Videoclipuri cu Thy Veils
Publicat de Raluca Chirilă, Editor, pe .
CLOSE
CLOSE