Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania 2018-2019 Black Friday 2018: promoții cu bilete la concerte Black Friday 2018: Reduceri la evoMAG Black Friday 2018: Reduceri la Elefant Black Friday 2018: Oferte de Gaming la PC Garage INFO CONCERT:
Duelul Hiturilor
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2019

Videoclip oficial: Thy Veils - In Brightness

Thy Veils, pionieri ai muzicii ambientale în România, au lansat un nou material audio-video, intitulat ”In Brightness”. Dimensiunea videografică este parte integrantă a lungmetrajului sci-fi independent ”Neoradiant”, regizat și produs de fondatorul grupului, Daniel Dorobanțu.

In Brightness” redă o experiență dinamică și completă, ce transcende granița dintre vis și revelație: un sunet curat, cu oscilații electro-acustice, completat de vocea eterică a Alirei Mun, trompeta lui Petre Ionuțescu și percuțiile lui Sergiu Catana, transpus în imagine prin intermediul unei viziuni de producție inedite, fuzionând abordarea cinematografică cu cea de video art.

„Acest videoclip este o introducere în lumea cinematografică a albumului ”Neoradiant”. Atât direcția muzicală, cât și cea vizuală sunt o premieră pentru Thy Veils, iar versurile sunt o reformulare poetică a unor secvențe din scenariul filmului în lucru.” (Daniel Dorobanțu - electronics, producție și fondator Thy Veils)

Ansamblul de artă sincretică Thy Veils este un nume rezonant pentru stilurile electronic, ambient, neoclasic și world fusion, recunoscut internațional pentru cine-concertele spectaculoase și proiecțiile de artă video. Creat din pasiune pentru contemplare și uimire față de legile cosmice, proiectul reprezintă un experiment veritabil, perfecționat în ani de muncă artistică, fără compromis.

Discografia proiectului cuprinde 6 albume de studio și un DVD cu eseuri video-ambient non-narative. De-a lungul timpului Thy Veils a colaborat cu mulți artiști și a compus muzică pentru diferite filme. De asemenea, arta vizuală a lui Daniel Dorobanțu este prezentă în colecția permanentă de la Ars Electronica Center, din Linz (Austria). Acesta este unul dintre cele mai importante centre de expunere a artei electronice din lume şi, totodată, un laborator al artei electronice contemporane, situat la confluenţa dintre artă, tehnologie şi societate.

Anterior piesei ”In Brightness”,  Daniel Dorobanțu a lansat "Pământul Străveziu", o compoziție inspirată de poezia lui Lucian Blaga, ”A Fost Cândva Pământul Străveziu”.

Citește mai multe despre Thy Veils
Videoclipuri cu Thy Veils
Publicat de Raluca Chirilă, Editor, pe .
CLOSE
CLOSE