Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Chitariști veniți la Sibiu Guitar Meeting 2020Peste 300 de chitariști au cântat la Sibiu Guitar Meeting 2020 - VIDEO Shakira și Jennifer Lopez la Super Bowl 2020 (Screenshot)Emmy 2020: Show-ul de la Super Bowl, pe lista câștigătorilor Damian Drăghici la Masked Singer România 2020 - captură ecranMasked Singer 2020: Damian Drăghici a fost Vampirul ce a interpretat piesa "Vals" Tavi Clonda în rolul lui Adam Lambert la "Te cunosc de undeva!" pe 19 septembrie 2020Tavi Clonda (Adam Lambert) n-a putut fi oprit de Putin & Obama la "Te cunosc de undeva!" Concurenții care au trecut de cel de-al doilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor 2020: Ce concurenți au trecut mai departe după cel de-al doilea episod Trupa Super 4 la X Factor 2020 - captură ecranSuper 4 sunt italienii care au venit să cucerească X Factor România 2020 - VIDEO

Videoclip oficial: Thom Yorke - Suspirium

Thom Yorke își face debutul în muzica de film cu piesa ”Suspirium”. Compoziția se regăsește pe coloana sonoră a peliculei horror "Suspiria", regizată de Luca Guadagnino.

Deși a avut nevoie de ”câteva luni” pentru a contempla asupra propunerii de a realiza soundtrack-ul noului film ”Suspiria”, solistul Radiohead a acceptat în final, mărturisind că ar fi regretat ratarea acestei oportunități. Filmul original, apărut în 1977, este considerat a fi capodopera regizorului Dario Argento, soundtrack-ul realizat de Goblin fiind, de asemenea, legendar.

“Când producătorii și editorul Walter [Fasano] au venit să ne vedem pentru prima oară, am crezut că sunt nebuni, pentru că nu mai făcusem niciodată un soundtrack. Iar ”Suspiria” este unul dintre acele soundtrack-uri legendare.

A fost unul din acele momente din viață când îți dorești să fugi, dar știi că o să regreți dacă faci asta. Am urmărit filmul de mai multe ori și mi-a plăcut mult pentru că e din acele timpuri, cu un soundtrack extraordinar de intens. Evident, Goblin și regizorul Dario [Argento] au colaborat îndeaproape atunci când l-au realizat,” a detaliat Yorke la Festivalul de Film de la Veneția.

Soundtrack-ul realizat de Thom Yorke conține 25 de compoziții, dintre care o parte sunt piese instrumentale, altele sunt interludii, și câteva dintre ele sunt piese tradiționale, ce includ și vocea solistului Radiohead. Din această ultimă categorie face parte piesa ”Suspirium”, lansată împreună cu un videoclip ce redă cu fidelitate vibe-ul filmului din '77.

Remake-ul filmului "Suspiria", pentru care Thom Yorke a realizat acest nou soundtrack, va avea premiera în cinematografe pe 2 noiembrie 2018. Albumul ”Suspiria (Music For The Luca Guadagnino Film)” va fi lansat pe 26 octombrie, ca dublu LP. în format vinil, și ca CD dublu.

Tracklist ”Suspiria” - Thom Yorke:

 1. “A Storm That Took Everything”
 2. “The Hooks”
 3. “Suspirium”
 4. “Belongings Thrown In A River”
 5. “Has Ended”
 6. “Klemperer Walks”
 7. “Open Again”
 8. “Sabbath Incantation”
 9. “The Inevitable Pull”
 10. “Olga’s Destruction”
 11. “The Conjuring Of Anke”
 12. “A Light Green”
 13. “Unmade”
 14. “The Jumps”
 15. “Volk”
 16. “The Universe Is Indifferent”
 17. “The Balance Of Things”
 18. “A Soft Hand Across Your Face”
 19. “Suspirium Finale”
 20. “A Choir Of One”
 21. “Synthesizer Speaks”
 22. “The Room Of Compartments”
 23. “An Audition”
 24. “Voiceless Terror”
 25. “The Epilogue”

Citește mai multe despre Thom Yorke
Videoclipuri cu Thom Yorke
Publicat de Raluca Chirilă, Editor, pe .
CLOSE
CLOSE