Urmărește-ne în Social Media

Thom Yorke - Has Ended

Thom Yorke a dezvăluit o nouă compoziție de pe coloana sonoră a filmului ”Suspiria”. Melodia se numește ”Has Ended” și are un sound psihedelic susținut de ecourile vocale prelucrate ale voci lui Yorke.

Deși a avut nevoie de ”câteva luni” pentru a contempla asupra propunerii de a realiza soundtrack-ul noului film ”Suspiria”, solistul Radiohead a acceptat în final, mărturisind că ar fi regretat ratarea acestei oportunități. Filmul original, apărut în 1977, este considerat a fi capodopera regizorului Dario Argento, soundtrack-ul realizat de Goblin fiind, de asemenea, legendar.

“Când producătorii și editorul Walter [Fasano] au venit să ne vedem pentru prima oară, am crezut că sunt nebuni, pentru că nu mai făcusem niciodată un soundtrack. Iar ”Suspiria” este unul dintre acele soundtrack-uri legendare.

A fost unul din acele momente din viață când îți dorești să fugi, dar știi că o să regreți dacă faci asta. Am urmărit filmul de mai multe ori și mi-a plăcut mult pentru că e din acele timpuri, cu un soundtrack extraordinar de intens. Evident, Goblin și regizorul Dario [Argento] au colaborat îndeaproape atunci când l-au realizat,” a detaliat Yorke la Festivalul de Film de la Veneția.

Soundtrack-ul realizat de Thom Yorke conține 25 de compoziții, dintre care o parte sunt piese instrumentale, altele sunt interludii, și câteva dintre ele sunt piese tradiționale, ce includ și vocea solistului Radiohead. Din această ultimă categorie face parte și piesa ”Has Ended”, lansată împreună cu un videoclip abstract, similar vizualului anterior, ”Suspirium”.

Remake-ul filmului "Suspiria", pentru care Thom Yorke a realizat acest nou soundtrack, va avea premiera în cinematografe pe 2 noiembrie 2018. Albumul ”Suspiria (Music For The Luca Guadagnino Film)” va fi lansat pe 26 octombrie, ca dublu LP, în format vinil, și ca CD dublu.

Tracklist ”Suspiria” - Thom Yorke:

 1. “A Storm That Took Everything”
 2. “The Hooks”
 3. “Suspirium”
 4. “Belongings Thrown In A River”
 5. “Has Ended”
 6. “Klemperer Walks”
 7. “Open Again”
 8. “Sabbath Incantation”
 9. “The Inevitable Pull”
 10. “Olga’s Destruction”
 11. “The Conjuring Of Anke”
 12. “A Light Green”
 13. “Unmade”
 14. “The Jumps”
 15. “Volk”
 16. “The Universe Is Indifferent”
 17. “The Balance Of Things”
 18. “A Soft Hand Across Your Face”
 19. “Suspirium Finale”
 20. “A Choir Of One”
 21. “Synthesizer Speaks”
 22. “The Room Of Compartments”
 23. “An Audition”
 24. “Voiceless Terror”
 25. “The Epilogue”

Publicat

pe

PUBLICITATE
Comentarii