Urmărește-ne în Social Media

Thom Yorke - Has Ended

Thom Yorke a dezvăluit o nouă compoziție de pe coloana sonoră a filmului ”Suspiria”. Melodia se numește ”Has Ended” și are un sound psihedelic susținut de ecourile vocale prelucrate ale voci lui Yorke.

Deși a avut nevoie de ”câteva luni” pentru a contempla asupra propunerii de a realiza soundtrack-ul noului film ”Suspiria”, solistul Radiohead a acceptat în final, mărturisind că ar fi regretat ratarea acestei oportunități. Filmul original, apărut în 1977, este considerat a fi capodopera regizorului Dario Argento, soundtrack-ul realizat de Goblin fiind, de asemenea, legendar.

“Când producătorii și editorul Walter [Fasano] au venit să ne vedem pentru prima oară, am crezut că sunt nebuni, pentru că nu mai făcusem niciodată un soundtrack. Iar ”Suspiria” este unul dintre acele soundtrack-uri legendare.

A fost unul din acele momente din viață când îți dorești să fugi, dar știi că o să regreți dacă faci asta. Am urmărit filmul de mai multe ori și mi-a plăcut mult pentru că e din acele timpuri, cu un soundtrack extraordinar de intens. Evident, Goblin și regizorul Dario [Argento] au colaborat îndeaproape atunci când l-au realizat,” a detaliat Yorke la Festivalul de Film de la Veneția.

Soundtrack-ul realizat de Thom Yorke conține 25 de compoziții, dintre care o parte sunt piese instrumentale, altele sunt interludii, și câteva dintre ele sunt piese tradiționale, ce includ și vocea solistului Radiohead. Din această ultimă categorie face parte și piesa ”Has Ended”, lansată împreună cu un videoclip abstract, similar vizualului anterior, ”Suspirium”.

Remake-ul filmului "Suspiria", pentru care Thom Yorke a realizat acest nou soundtrack, va avea premiera în cinematografe pe 2 noiembrie 2018. Albumul ”Suspiria (Music For The Luca Guadagnino Film)” va fi lansat pe 26 octombrie, ca dublu LP, în format vinil, și ca CD dublu.

Tracklist ”Suspiria” - Thom Yorke:

 1. “A Storm That Took Everything”
 2. “The Hooks”
 3. “Suspirium”
 4. “Belongings Thrown In A River”
 5. “Has Ended”
 6. “Klemperer Walks”
 7. “Open Again”
 8. “Sabbath Incantation”
 9. “The Inevitable Pull”
 10. “Olga’s Destruction”
 11. “The Conjuring Of Anke”
 12. “A Light Green”
 13. “Unmade”
 14. “The Jumps”
 15. “Volk”
 16. “The Universe Is Indifferent”
 17. “The Balance Of Things”
 18. “A Soft Hand Across Your Face”
 19. “Suspirium Finale”
 20. “A Choir Of One”
 21. “Synthesizer Speaks”
 22. “The Room Of Compartments”
 23. “An Audition”
 24. “Voiceless Terror”
 25. “The Epilogue”

Publicat

pe

Comentarii

Concerte & turnee

Thom Yorke vine în România! The Smile, proiectul său muzical include încă un membru Radiohead

Fanii Radiohead jubilează azi, la aflarea veştii că Thom Yorke vine în România. Nu vine cu Radiohead totuşi, ci cu celălalt proiect muzical al său, The Smile. E drept că acolo se află alt coleg din trupa legendară, Johnny Greenwood.

Publicat

pe

Poster concert The Smile Thom Yorke 2024
Poster concert The Smile Thom Yorke 2024 │ FOTO: Metalhead www.facebook.com

The Smile, trupa lui Thom Yorke, solist Radiohead şi Johnny Greenwood va concerta în România pe 17 iunie 2024. Evenimentul se desfăşoară la Arenele Romane din Bucureşti, iar în deschidere cântă britanicul James Holden. Biletele se vor pune în vânzare de pe 12 ianuarie, de la ora 11:00. The Smile e greu de încadrat într-un gen muzical, de vreme ce include influenţe foarte variate, de la Afrobeat la muzică electronică, rock progresiv şi chiar punk.

"Art rock" ar fi cea mai reuşită definiţie a sa. Până acum, trupa secundară a lui Yorke are la activ un album lansat, "A Light for Attracting Attention", care a urcat în top 5 în Marea Britanie şi în top 20 în Statele Unite. Vestea bună e că în puţin timp va apărea un nou album, "Wall of Eyes", care debutează pe 26 ianuarie 2024.

Vestea şi mai bună e că pe 9 ianuarie, fix în ziua când s-a anunţat concertul de la noi, trupa a lansat un single, "Wall of Eyes". Este un single extras de pe noul album din 2024, "Wall of Eyes". Videoclipul acestei piese este regizat de nimeni altul decât Paul Thomas Anderson şi va fi proiectat în 16 cinematografe între 18 şi 25 ianuarie, acoperind zone variate de pe glob, de la Sydney la Buenos Aires.

Acest proiect se va numi "Wall of Eyes on Film" şi va fi însoţită de o audiţie în surround a noului LP. Nici nu a trecut prea multă vreme de la ultimul material discografic, "A Light for Attracting Attention" fiind lansat în 2022. Pe lângă Yorke şi Greenwood, proiectul îl include şi pe Tom Skinner, care cânta la tobe.

Single-ul cel nou s-a auzit deja live în concertele din 2022 şi 2023 ale formaţiei, iar versiunea de studio include şi viorile de la London Contemporary Orchestră şi un saxofon de la Robert Stillman.

Citește în continuare