Urmărește-ne în Social Media

Therion - Theme of Antichrist

Therion continuă să îşi aducă la viaţă magistrala rock opera "Beloved Antichrist", prin lansarea unui nou single, "Theme of Antichrist". Noua piesă primeşte un videoclip animat, pe care vă invităm să îl vizionaţi mai jos.

La începutul acestui an putut privi un lyric video pentru piesa "Night Reborn", extrasă de pe acelaşi album. Acum vine în completarea sa "Theme of Antichrist", cu un videoclip realizat de către Carlos Toro, de la Abysmo Filmes. Acest material vizual aminteşte de serialul "Castlevania" lansat de Netflix vara trecută şi cu acţiunea petrecându-se la cetatea lui Vlad Dracul din Târgovişte.

Atmosfera este la fel de sumbră şi întunecată şi personaje diavoleşti populează acest univers. Muzicienii de la Therion apar pe o platformă în mijlocul unui castel gothic, cântându-şi opera complexă. La tobe cântă un demon, iar la un moment dat îşi face apariţia o creatură marină ce pare inspirată din creaţiile lui Guillermo Del Toro. Solistele grupului sunt urcate pe un piedestal, în faţa unei catedrale gothice.

Opera monumentală a lui Cristofer Johnsson va fi lansată pe 2 februarie, o încununare a carierei Therion. Această rock opera este inspirată din creaţia literară a lui Vladimir Soloviov, "A Short Tale of the Antichrist". Întreaga compoziţie ajunge la 3 ore şi este extrem de complexă, cu atât mai mult dacă va fi pusă în scenă de Cristofer şi colegii de trupă.

27 de personaje apar în această poveste epică, toate interpretate de membrii trupei, atât cei permanenţi, cât şi colaboratori. Opera este împărţită în 3 acte, iar Cristofer a luat în calcul realizarea unei animaţii de lung metraj pentru a pune în valoare această poveste. Într-un interviu recent, muzicianul cita ca inspiraţie "Jesus Christ Superstar", dar într-o variantă specifică Therion. Este scrisă şi gândită pentru interpretarea scenică, dramatică şi plină de exuberanţă.

Therion va concerta la Bucureşti pe 11 martie în acest an şi cu puţin noroc vom auzi şi piesele noi. Ne-au mai vizitat în 2012 la Arenele Romane, dar  şi în 2016 la Hard Rock Cafe.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte duminică, 11 martie 2018

Therion

Loc
Quantic Club
PUBLICITATE
Comentarii