Urmărește-ne în Social Media

Therion - Theme of Antichrist

Therion continuă să îşi aducă la viaţă magistrala rock opera "Beloved Antichrist", prin lansarea unui nou single, "Theme of Antichrist". Noua piesă primeşte un videoclip animat, pe care vă invităm să îl vizionaţi mai jos.

La începutul acestui an putut privi un lyric video pentru piesa "Night Reborn", extrasă de pe acelaşi album. Acum vine în completarea sa "Theme of Antichrist", cu un videoclip realizat de către Carlos Toro, de la Abysmo Filmes. Acest material vizual aminteşte de serialul "Castlevania" lansat de Netflix vara trecută şi cu acţiunea petrecându-se la cetatea lui Vlad Dracul din Târgovişte.

Atmosfera este la fel de sumbră şi întunecată şi personaje diavoleşti populează acest univers. Muzicienii de la Therion apar pe o platformă în mijlocul unui castel gothic, cântându-şi opera complexă. La tobe cântă un demon, iar la un moment dat îşi face apariţia o creatură marină ce pare inspirată din creaţiile lui Guillermo Del Toro. Solistele grupului sunt urcate pe un piedestal, în faţa unei catedrale gothice.

Opera monumentală a lui Cristofer Johnsson va fi lansată pe 2 februarie, o încununare a carierei Therion. Această rock opera este inspirată din creaţia literară a lui Vladimir Soloviov, "A Short Tale of the Antichrist". Întreaga compoziţie ajunge la 3 ore şi este extrem de complexă, cu atât mai mult dacă va fi pusă în scenă de Cristofer şi colegii de trupă.

27 de personaje apar în această poveste epică, toate interpretate de membrii trupei, atât cei permanenţi, cât şi colaboratori. Opera este împărţită în 3 acte, iar Cristofer a luat în calcul realizarea unei animaţii de lung metraj pentru a pune în valoare această poveste. Într-un interviu recent, muzicianul cita ca inspiraţie "Jesus Christ Superstar", dar într-o variantă specifică Therion. Este scrisă şi gândită pentru interpretarea scenică, dramatică şi plină de exuberanţă.

Therion va concerta la Bucureşti pe 11 martie în acest an şi cu puţin noroc vom auzi şi piesele noi. Ne-au mai vizitat în 2012 la Arenele Romane, dar  şi în 2016 la Hard Rock Cafe.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte duminică, 11 martie 2018

Therion

Loc
Quantic Club
PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Therion anunţă doua concerte în România în 2022; Află unde vor avea loc

Formaţia suedeză Therion revine în România în anul 2022, de această dată pentru două concerte. Grupul a avut un concert sold out la Bucureşti în 2018 şi un recital în cadrul Maximum Rock Festival 2021, iar acum e gata pentru a include România în turneul "Leviathan II Tour 2022".

Publicat

pe

Fotografie concert Therion Maximum Rock Festival 2021
Fotografie concert Therion Maximum Rock Festival 2021 │ FOTO: Infomusic

Cele două concerte vor avea loc în decembrie 2022. Pe 2 decembrie 2022 Therion cântă la Form Space la Cluj-Napoca, iar pe 3 decembrie îi aşteptăm la Bucureşti la Quantic Club. Aceste evenimente continuă promovarea albumului "Leviathan", care poartă numărul 17 în discografia trupei şi a debutat pe 21 ianuarie 2021 prin Nuclear Blast Records din Germania. Acest LP a fost numit o colecţie de hituri create pentru a le răspunde fanilor exact cu genul de piese dorite.

Liderul trupei, Christofer Johnsson și colaboratorul său Thomas Vikström explică această abordare:

Am făcut singurul lucru care a mai rămas din toate unghiurile diferite de explorat. Am decis să oferim oamenilor ceea ce au tot cerut. Leviathan este primul album pe care îl avem în mod deliberat plin cu piese THERION de succes.

Therion a lansat în anul 2021 single-urile "Nocturnal Light", "Tuonela", "Die Wellen Der Zeit", dar şi piesa titulară "Leviathan". La Arenele Romane la concertul din 2021 ne-au încântat cu "The Rise of Sodom and Gomorrah". Artiştii au mărturisit că sunt emoţionaţi, deoarece era primul loc concert din 2019 încoace şi că au ales România special pentru asta. S-au mai auzit live şi piesele "Eye of Algol", "Tuonela", "Leviathan".

Fanii Therion îşi vor aminti cu siguranţă magistralul concert din 2006, care a avut loc la Sala Palatului. A fost împărţit în două secţiuni: una orchestrală în care s-au interpretat coveruri după Therion şi una a trupei, care a cântat alături de orchestră. Concertul eveniment a fost transmis de Crăciun pe TVR 2 în acel an. Therion a mai fost la Bucureşti şi în 2013, la Arenele Romane, iar pe atunci promova LP-ul "Les Fleurs du Mal", lansat în 2012.

Formaţia este activă din anul 1987 şi a devenit însăşi definiţia symphonic metal-ului. Numele său este inspirat de albumul "To Mega Therion" de la Celtic Frost.

Citește în continuare