Urmărește-ne în Social Media

Therion - Pazuzu

În vreme ce ne apropiem de aniversarea de un an a concertului Therion de la Arenele Romane, trupa tocmai a lansat un single neaşteptat, "Pazuzu". Videoclipul său ne duce departe de peisaje nordice şi păduri sau oceane şi ne aruncă în plin deşert. Aflăm ce planuri are Therion în rândurile de mai jos.

Therion ne pregăteşte un nou album pentru aceasta toamnă, intitulat "Leviathan II". Va sosi pe 28 octombrie şi este prefaţat de acest single proaspăt, "Pazuzu". Chitaristul Christofer Johnsson a dezvăluit că melodia a fost iniţial compusă pentru un alt artist, dar până la urmă a devenit cântec Therion. Nu a fost precizat totuşi artistul, dar ştim că el nu a răspuns pozitiv acestei creaţii. Ulterior compoziţia avea să fie rescrisă pentru Therion.

Astfel la prima ascultare ai tendinţa să crezi că nu e o piesă a formaţiei, ci mai degrabă sună ca un cover după alt muzician. Există şi o colaborare aici, cu solistul trupei Eclipse, Erik Martensson. Am aflat şi că "Leviathan" va fi o trilogie, începută în 2021 şi promovată cu un turneu ce a adus grupul şi la noi şi continuată în 2022 cu "Leviathan II". Dacă totul merge bine partea a treia apare în 2023. Îmi amintesc şi acum că atunci când a apărut primul disc, Johnsson (creierul trupei) a declarat că el sună ca un "best of Therion", pentru că fiecare track sună ca un hit şi că o piesă din istoria formaţiei.

Iată tracklist-ul lui "Leviathan II":

01. Aeon Of Maat
02. Litany Of The Fallen
03. Alchemy Of The Soul
04. Lunar Coloured Fields
05. Lucifuge Rofocale
06. Marijin Min Nar
07. Hades And Elysium
08. Midnight Star
09. Cavern Cold Aş Ice
10. Codex Gigas
11. Pazuzu

Grupul cu origini suedeze are o carieră de 35 de ani şi peste 100 de milioane de stream-uri. Îşi începea activitatea în 1987, sub numele de Blitzkrieg şi o perioadă a fost cunoscut că Megatherion. Formaţia e cunoscută pentru abordare temelor istorice, oculte, mistice, dar şi transpunerea scrierilor antice în melodii symphonic metal şi death metal complexe. Unul dintre cele mai apreciate concerte ale sale a fost cel din 2006 de la Sala Palatului, alături de Orchestra Radio din Bucureşti.

Atunci am auzit atât piese interpretate de Therion, cât şi coveruri ale orchestrei.

Comentarii