Urmărește-ne în Social Media

Therion - Marijin Min Nar

Therion a lansat un nou single de pe viitorul său album, "Leviathan II", "Marijin Min Nar", împreună cu un videoclip. Ne întoarcem în deşert pentru o poveste de-a dreptul biblică şi un track neobişnuit de scurt pentru grupul suedez. Avem detalii despre noul LP în articol.

Albumul "Leviathan II" va sosi pe 28 octombrie prin Nuclear Blast Records şi vine la un an după primul "Leviathan", lansat în ianuarie 2021. Acel LP a fost de altfel promovat şi printr-un concert în ţara noastră, organizat la Arenele Romane în septembrie 2021, cu Epica în deschidere. Pe atunci Therion a avut un steag al României pe scenă şi declară că ne-a ales pe noi drept prima ţară în care se opreşte după 2 ani de pauză din cauza pandemiei.

Revenind totuşi la noul single, "Marijin Min Nar" vine după single-ul "Litany Of the Fallen", lansat în luna mai a acestui an. Vorbind despre noua piesă, creierul şi liderul formaţiei a spus următoarele:

Atunci când am compus pentru trilogia "Leviathan", eram eu şi Thomas Vikstrom, care am scris totul. Nalle a venit cu o piesă, iar Christian Vidal tot cu una. Dar ei au compensat lipsa în cantitate cu calitatea deosebită, livrând o melodie care am considerat că e potrivită pentru un single.

Single-urile sunt de obicei cele mai comerciale piese de pe un album, iar scopul unui single este nu doar ca teaser pentru fani, dar şi ca un "cârlig" pentru publicul general, astfel încât să prindem noi ascultători. "Marijin Min Nar" este diferit în acest sens, nefiind o piesă comercială. În schimb este o piesă "clasică", pe care noi şi oamenii de la Nuclear Blast, dar şi cei care au ascultat albumul am găsit-o că una dintre melodiile cele mai plăcute de pe album.

Viitorul material discografic al formaţiei include 11 melodii, fix ca şi primul "Leviathan". În acest an am mai ascultat şi single-ul "Pazuzu" de pe noul disc şi ne pregătim acum pentru două super concerte Therion în România. Unul are loc la club Form Space din Cluj-Napoca pe 2 decembrie 2022 şi apoi îi vedem pe suedezi la Quantic pe 3 decembrie 2022.

Trupă este activă din 1987 şi a făcut senzaţie în 2006, cu un concert alături de Orchestra Radio din România la Sala Palatului, care a pus accentul pe latura simfonică a grupului.

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Nume noi la Rockstadt Extreme Fest 2023: Therion, Meshuggah + alţii

Luna martie ne aduce noi confirmări de artişti pentru festivalul Rockstadt Extreme Fest 2023. E vorba despre nume mari, precum Therion, Epica sau Meshuggah, dar şi Architects şi alte nume care vor bucura publicul de la noi.

Publicat

pe

Rockstadt Extreme Fest 2023 lineup nou martie 2023
Rockstadt Extreme Fest 2023 lineup nou martie 2023 │ FOTO: Rockstadt Extreme Fest

Rockstadt Extreme Fest este un festival autohton desfăşurat la Cetatea Râşnov între 2 şi 6 august 2023. Până acum lineup-ul a sunat deja excelent, incluzând trupe ca In Flames şi Anthrax, Trivium şi Sleep Token. Li se adaugă acum alţi câţiva artişti şi formaţii de top. La final de an 2022 aflam că vin la noi Dropkick Murphys, Anthrax şi In Flames, dar şi Architects, plus Soulfly.

IGORR cu super percuţia sa apărea pe afiş, alături de Marduk. Epica vine din nou în ţara noastră, după ce a cântat alături de Soulfly şi Children of Bodom la Arenele Române în 2018. The Ocean soseşte la Rockstadt la doar luni după ce ne-a vizitat în toamna lui 2022 la Quantic, pentru un super concert cu crowdsurfing intens al solistului. Şi Villagers of Ioanina City revin la noi la doar câteva luni după ce au apărut în Quantic (decembrie 2022).

Meshuggah este surpriza plăcută a primăverii, fie că îi apreciezi pentru combinaţia de groove metal cu djent, fie că ai aflat de ei din meme-urile legate de Oscaruri sau Grammy-uri. Suedezii au împlinit 35 de ani de existenţă şi au lansat ultimul album, "Immutable" în aprilie 2022 prin Atomic Fire Records. Structura poliritmică şi matematică a muzicii sale a fascinat atât critici, cât şi fani timp de întregi decenii. Fanii lor sunt asemuiţi cu cei "turbaţi" de la TOOL, iar prin sound-ul lor se poate spune că au creat de unii singuri genul muzical djent.

Alte trupe anunţate recent pentru prezenţa la Rockstadt sunt Therion, Lost In Kiev, The Underground Youth, KADAVAR şi PHIL CAMPBELL AND THE BASTARD SONS, care duce mai departe moştenirea Motorhead. Rockstadt Extreme Fest 2023 este o ediţie specială, deoarece marchează împlinirea a 10 ani de când există acest festival. Din cauza pandemiei a avut doar 8 ediţii, dar a adus nume grele de tot la Cetatea Râşnov, fie că vorbim despre black metal, punk, post rock, metal progresiv.

Citește în continuare