Urmărește-ne în Social Media

Therion - Marijin Min Nar

Therion a lansat un nou single de pe viitorul său album, "Leviathan II", "Marijin Min Nar", împreună cu un videoclip. Ne întoarcem în deşert pentru o poveste de-a dreptul biblică şi un track neobişnuit de scurt pentru grupul suedez. Avem detalii despre noul LP în articol.

Albumul "Leviathan II" va sosi pe 28 octombrie prin Nuclear Blast Records şi vine la un an după primul "Leviathan", lansat în ianuarie 2021. Acel LP a fost de altfel promovat şi printr-un concert în ţara noastră, organizat la Arenele Romane în septembrie 2021, cu Epica în deschidere. Pe atunci Therion a avut un steag al României pe scenă şi declară că ne-a ales pe noi drept prima ţară în care se opreşte după 2 ani de pauză din cauza pandemiei.

Revenind totuşi la noul single, "Marijin Min Nar" vine după single-ul "Litany Of the Fallen", lansat în luna mai a acestui an. Vorbind despre noua piesă, creierul şi liderul formaţiei a spus următoarele:

Atunci când am compus pentru trilogia "Leviathan", eram eu şi Thomas Vikstrom, care am scris totul. Nalle a venit cu o piesă, iar Christian Vidal tot cu una. Dar ei au compensat lipsa în cantitate cu calitatea deosebită, livrând o melodie care am considerat că e potrivită pentru un single.

Single-urile sunt de obicei cele mai comerciale piese de pe un album, iar scopul unui single este nu doar ca teaser pentru fani, dar şi ca un "cârlig" pentru publicul general, astfel încât să prindem noi ascultători. "Marijin Min Nar" este diferit în acest sens, nefiind o piesă comercială. În schimb este o piesă "clasică", pe care noi şi oamenii de la Nuclear Blast, dar şi cei care au ascultat albumul am găsit-o că una dintre melodiile cele mai plăcute de pe album.

Viitorul material discografic al formaţiei include 11 melodii, fix ca şi primul "Leviathan". În acest an am mai ascultat şi single-ul "Pazuzu" de pe noul disc şi ne pregătim acum pentru două super concerte Therion în România. Unul are loc la club Form Space din Cluj-Napoca pe 2 decembrie 2022 şi apoi îi vedem pe suedezi la Quantic pe 3 decembrie 2022.

Trupă este activă din 1987 şi a făcut senzaţie în 2006, cu un concert alături de Orchestra Radio din România la Sala Palatului, care a pus accentul pe latura simfonică a grupului.

Comentarii