Urmărește-ne în Social Media

Therion - Die Wellen Der Zeit

Therion a lansat un nou single de pe viitorul său album, "Die Wellen Der Zeit". De această dată creaţia symphonic metal cu aer de baladă medievală primeşte şi un videoclip pe măsură. Par scene desprinse din seriale ca "Barbarians" sau "Last Kingdom" şi pot fi urmărite în articol.

"Die Wellen Der Zeit" este al doilea single de pe noul album al trupei Therion, "Leviathan". Acesta va sosi pe 22 ianuarie prin casa de discuri Nuclear Blast şi a fost deja prefaţat de un single numit "Leviathan". În ciuda faptului că are doar 3 minute şi 50 de secunde, noua melodie reuşeşte să înghesuie câteva sub-melodii interesante în această compoziţie. Se axează mult pe secţiuni corale cântate de copii şi coruri feminine. În videoclip vedem o serie de ritualuri păgâne realizate după o bătălie feroce.

Spirite ale pădurii şi bătrâni în togă aurie par a fi ales războinici pentru mântuirea prin botez în apă sau foc. O zeiţă cu masca aurie încheie videoclipul, având în spate flăcările războiului. Noul video a fost realizat de Therion alături de Carlos Toro şi Abyss Production în Chile. Acelaşi Toro s-a ocupat şi de ultimele 7 clipuri ale formaţiei în ultimii 10 ani. Versurile abordează venerarea zeităţilor germanice precum Nerthus şi a vremurilor sălbatice de acum mai bine de 1000 de ani.

Therion ajunge în ianuarie 2021 la 17 albume de studio, iar Christofer Johnsson şi colaboratorul său frecvent Thomas Vikstrom au creat "o colecţie de hituri Therion", singura latura muzicală rămasă neexplorată de trupă în deceniile de existenţă. Therion a luat naştere în 1988, abordând genul death metal şi ajutând chiar la cimentarea sa în mentalul colectiv. Ulterior avea să treacă la o abordare simfonică, să implice voci feminine, după modelul Celtic Frost şi să implice orchestre de zeci de muzicieni în proiectele sale.

Ultimul album lansat de trupă a fost o veritabilă rock opera, "Beloved Antichrist", care a venit în 2018. Implică o poveste cu 27 de personaje, interpretate de 15 solişti. Include 3 acte şi un total de 46 de piese. Publicul din România a fost cu siguranţă marcat de reprezentaţia Therion din 2006, de la Sala Palatului, atunci când alături de o orchestră şi de unele dintre cele mai talentate soprane din Europa au fost intrepretate piese ale trupei şi în a doua parte a concertului piese clasice în varianta rock.

Therion ar fi trebuit să cânte la Bucureşti în 2020 în cadrul Maximum Rock Festival, ţinut în iunie la Arenele Romane. Din păcate evenimentul a fost reprogramat din cauza pandemiei.

PUBLICITATE
Comentarii

Concerte & turnee

Therion anunţă doua concerte în România în 2022; Află unde vor avea loc

Formaţia suedeză Therion revine în România în anul 2022, de această dată pentru două concerte. Grupul a avut un concert sold out la Bucureşti în 2018 şi un recital în cadrul Maximum Rock Festival 2021, iar acum e gata pentru a include România în turneul "Leviathan II Tour 2022".

Publicat

pe

Fotografie concert Therion Maximum Rock Festival 2021
Fotografie concert Therion Maximum Rock Festival 2021 │ FOTO: Infomusic

Cele două concerte vor avea loc în decembrie 2022. Pe 2 decembrie 2022 Therion cântă la Form Space la Cluj-Napoca, iar pe 3 decembrie îi aşteptăm la Bucureşti la Quantic Club. Aceste evenimente continuă promovarea albumului "Leviathan", care poartă numărul 17 în discografia trupei şi a debutat pe 21 ianuarie 2021 prin Nuclear Blast Records din Germania. Acest LP a fost numit o colecţie de hituri create pentru a le răspunde fanilor exact cu genul de piese dorite.

Liderul trupei, Christofer Johnsson și colaboratorul său Thomas Vikström explică această abordare:

Am făcut singurul lucru care a mai rămas din toate unghiurile diferite de explorat. Am decis să oferim oamenilor ceea ce au tot cerut. Leviathan este primul album pe care îl avem în mod deliberat plin cu piese THERION de succes.

Therion a lansat în anul 2021 single-urile "Nocturnal Light", "Tuonela", "Die Wellen Der Zeit", dar şi piesa titulară "Leviathan". La Arenele Romane la concertul din 2021 ne-au încântat cu "The Rise of Sodom and Gomorrah". Artiştii au mărturisit că sunt emoţionaţi, deoarece era primul loc concert din 2019 încoace şi că au ales România special pentru asta. S-au mai auzit live şi piesele "Eye of Algol", "Tuonela", "Leviathan".

Fanii Therion îşi vor aminti cu siguranţă magistralul concert din 2006, care a avut loc la Sala Palatului. A fost împărţit în două secţiuni: una orchestrală în care s-au interpretat coveruri după Therion şi una a trupei, care a cântat alături de orchestră. Concertul eveniment a fost transmis de Crăciun pe TVR 2 în acel an. Therion a mai fost la Bucureşti şi în 2013, la Arenele Romane, iar pe atunci promova LP-ul "Les Fleurs du Mal", lansat în 2012.

Formaţia este activă din anul 1987 şi a devenit însăşi definiţia symphonic metal-ului. Numele său este inspirat de albumul "To Mega Therion" de la Celtic Frost.

Citește în continuare