Urmărește-ne în Social Media

Therion - Ayahuasca

Therion a lansat al treilea single de pe noul album "Leviathan III" și e vorba aici despre "Ayahuasca". Acest track primește și un videoclip axat pe tema șamanismului, așa cum indică și titlul acestui cântec.

"Ayahuasca" este cel mai nou single de pe ultimul album din trilogia "Leviathan". Aflați că "Leviathan III" va sosi pe 15 decembrie 2023. Christofer Johnsson și compania continuă să spună o poveste începută cu câțiva ani în urmă, în perioada pandemiei. Primul "Leviathan" a sosit pe 22 ianuarie 2021, prin Nuclear Blast și a primit promovare inclusiv în România, în cadrul unui concert ținut la Arenele Romane, în luna septembrie a acelui an.

Toate piesele sunt bazate pe teme mitologice, de la zeul gal al războiului, Camulus, până la Leviathan însuși, uriașul șarpe marin din Vechiul Testament. Apar și Meduza, dar și Inanna, cunoscută și ca Ishtar, zeița sumeriană a iubirii (similară cu Venus). În cazul lui "Ayahusca", ne mutăm în America de Sud, preluând șamanismul aztecilor, mayașilor și incașilor, combinat cu încărcătura puternică a apelor Amazonului.

Videoclipul Therion combină de altfel tema botezului în Amazon, cu ritualuri șamanice, dar și grafică generată computerizat, care ne prezintă imperiile și cetățile de acum mii de ani. O parte din clip s-a filmat în jungla amazoniană, cu un șaman real, care lucra cu ayahuasca.

Iată tracklist-ul lui "Leviathan III":

 1. Ninkigal
 2. Ruler Of Tamag
 3. An Unsung Lament
 4. Maleficium
 5. Ayahuasca
 6. Baccanale
 7. Midsommarblot
 8. What Was Lost Shall Be Lost No More
 9. Duende
 10. Nummo
 11. Twilight Of The Gods

"Ninkgal" include o voce bine antrenată a lui Lori Lwis, alternată cu melodii plăcute, dar și growl intens. Urmează element de heavy meta și doom, plus cele simfonice. În octombrie apărea single-ul "Ruler of Tamag", compus de Christofer Johnsson și Thomas Vikstrom. Are multe influențe din Orientul Mijlociu și abordează tema stăpânului Lumii de Dincolo în mitologia Turcă, Erlik. Părți din piesă sunt de altfel în limba turcă.

"Leviathan II" a sosit în 2022, iar în 2023 încheiem trilogia. Formația este activă din 1987 și are peste 18 albume la activ.

Comentarii