Urmărește-ne în Social Media

Theodore - Man and His Tools

Artistul de origine greacă Theodore lansează în România piesa "Man and His Tools", primul single de pe viitorul album, "The Voyage". Îmbinând atât sonorități organice, din zona post-rock și alternativă, cât și influențe din zona electro/synth, Theodore este la ora actuală printre cele mai incitante exporturi muzicale din Grecia.

Viitorul album Theodore, "The Voyage", se dorește a fi un album-concept, vorbind despre călătoria în spațiul cosmic și oglindind sentimentele și gândurile oamenilor care abandonează Pământul. Piesa "Man and His Tools", vorbește despre uneltele pe care omul le-a creat în evoluția sa, care au contribuit la distrugerea planetei, dar care în același timp sunt ultima sa șansă de a o părăsi. În același timp, este vorba despre nevoia de a evada dintr-un prezent distopic, lucru transmis și prin videoclipul ce însoțește piesa.

"Ideea acestui album mi-a venit cu câteva luni înainte de pandemie. Realitatea distopică pe care am experimentat-o cu toții mi-a indicat destul de clar că acest album (și procesul din spatele lui) ar trebui să fie o evadare optimistă. Am petrecut toate perioadele de carantină în studioul meu din Atena, lucrând non-stop la materialul acesta. A fost un proces foarte "static", care a implicat unii dintre cei mai buni producători, ingineri de sunet și muzicieni greci ai momentului." – Theodore

Fiind un melanj de compoziții electronice și clasice, muzica lui Theodore gravitează undeva între post rock ambiental și synthwave-ul abraziv specific anilor '80. A împărțit scena cu Sigur Rόs, DIIV, Αmber Run și, printre multe alte festivaluri, a cântat la Reeperbahn 2017 & 2018, Eurosonic, Musexpo LA și SXSW 2018 & 2019, unde a fost ales 'Favorite Discoveries And Memorable Moments' de către NPR, bine-cunoscutul post de radio american. Artistul a concertat vara aceasta în cadrul festivalului Living Rock de pe Plaja Tuzla.

PUBLICITATE
Comentarii

Albume noi

Theodore lansează în România albumul "The Voyage"

Artistul grec Theodore lansează în România albumul "The Voyage", o colecție de șase piese influențate de cultura SF și, în particular, de filmul "2001: Odiseea Spațială". Vineri, 18 martie, are loc audiția publica a albumului la clubul Expirat din București, intrarea la eveniment fiind gratuită.

Publicat

pe

Theodore
Theodore │ FOTO: PR

Conceptual, albumul "The Voyage", oglindește sentimentele și gândurile oamenilor care abandonează Pământul, angajându-se într-o căutare dincolo de planeta lor și dincolo de ei înșiși. Muzical, există referințe la Strauss (coloana sonoră a filmului Odiseea Spațială) și la alți artiști care au compus cu tematici similare (J. Williams, Hans Zimmer, M83), însă Theodore rămâne ferm ancorat într-o zonă post-rock / ambientală, atât cu pasaje contemplative cât și cu izbucniri energice și înălțătoare. Albumul "The Voyage" este disponibil pentru streaming și download pe toate rețelele de distribuție muzicală.

"Transcendence of Man" este momentul de final al albumului „The Voyage". Piesa, amplă și complexă, tratează alegerile personale primare pe care trebuie să le facem, prin natura noastră umană, și tumultul intern care vine odată cu acestea. În acest ultim capitol, călătorul descris pe parcursul albumului ajunge cu un pas mai aproape de atingerea unei existențe divine, la finalul călătoriei prin Odiseea sa personală. Muzical, acest moment de transcendență se exprimă printr-o instrumentație amplă și învăluitoare, fără granițe legate de gen, aducând laolaltă sunet de ambianță și sintetizatoare cu percuție și soundscape-uri cinematice.

VIDEOCLIP: Theodore - Transcendence of Man

Bazat pe un scenariu de Theodore, și realizat de animatorul Babis Alexiadis, videoclipul animat "Transcendence of Man" creează o atmosferă onirică, aducând culoare și textură piesei. Cele două personaje călătoresc prin diferite păduri pentru a ajunge, în cele din urmă, la destinație, acolo unde își pun în aplicare planul. Însă, deși la început călătoria pare a avea un început, un parcurs și un final, la sfârșit personajele constată, odată cu noi, că totul nu este decât un ciclu nesfârșit de evenimente. Tehnica folosită în animație este cea cut-out, urmărind să creeze un mediu tangibil, ca de hârtie, asemenea unei cărți ce prinde viață.

Despre Theodore

Fiind un melanj de compoziții electronice și clasice, muzica lui Theodore gravitează undeva între post rock ambiental și synthwave-ul abraziv specific anilor '80. A împărțit scena cu Sigur Rόs, DIIV, Αmber Run și, printre multe alte festivaluri, a cântat la Reeperbahn 2017 & 2018, Eurosonic, Musexpo LA și SXSW 2018 & 2019, unde a fost ales 'Favorite Discoveries And Memorable Moments' de către NPR. Poate l-ați văzut live alături de trupa sa la Tuzla în cadrul Living Rock 2021.

După ce a primit cele mai favorabile recenzii de la media precum BBC Radio 6 iar cel mai recent album al lui a fost lansat în cadrul 'All Songs Considered by B. Boilen and R. Hilton' la NPR, Theodore tocmai ce a lansat un album-concept cu tematică cosmică intitulat The Voyage.

Citește în continuare