Urmărește-ne în Social Media

Theodore - Man and His Tools

Artistul de origine greacă Theodore lansează în România piesa "Man and His Tools", primul single de pe viitorul album, "The Voyage". Îmbinând atât sonorități organice, din zona post-rock și alternativă, cât și influențe din zona electro/synth, Theodore este la ora actuală printre cele mai incitante exporturi muzicale din Grecia.

Viitorul album Theodore, "The Voyage", se dorește a fi un album-concept, vorbind despre călătoria în spațiul cosmic și oglindind sentimentele și gândurile oamenilor care abandonează Pământul. Piesa "Man and His Tools", vorbește despre uneltele pe care omul le-a creat în evoluția sa, care au contribuit la distrugerea planetei, dar care în același timp sunt ultima sa șansă de a o părăsi. În același timp, este vorba despre nevoia de a evada dintr-un prezent distopic, lucru transmis și prin videoclipul ce însoțește piesa.

"Ideea acestui album mi-a venit cu câteva luni înainte de pandemie. Realitatea distopică pe care am experimentat-o cu toții mi-a indicat destul de clar că acest album (și procesul din spatele lui) ar trebui să fie o evadare optimistă. Am petrecut toate perioadele de carantină în studioul meu din Atena, lucrând non-stop la materialul acesta. A fost un proces foarte "static", care a implicat unii dintre cei mai buni producători, ingineri de sunet și muzicieni greci ai momentului." – Theodore

Fiind un melanj de compoziții electronice și clasice, muzica lui Theodore gravitează undeva între post rock ambiental și synthwave-ul abraziv specific anilor '80. A împărțit scena cu Sigur Rόs, DIIV, Αmber Run și, printre multe alte festivaluri, a cântat la Reeperbahn 2017 & 2018, Eurosonic, Musexpo LA și SXSW 2018 & 2019, unde a fost ales 'Favorite Discoveries And Memorable Moments' de către NPR, bine-cunoscutul post de radio american. Artistul a concertat vara aceasta în cadrul festivalului Living Rock de pe Plaja Tuzla.

Comentarii