Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019Poze concert Deep Purple la Cluj-Napoca - 2019 Laura Bretan intervievată de InfoMusic pe 3 decembrie 2019Cu gândul la 2020, Laura Bretan vorbește despre majorat, viitorul album și un turneu extins INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
INFO CONCERT:
Summer Well 2020
INFO CONCERT:
Avishai Cohen
INFO CONCERT:
Celine Dion

Videoclip oficial: The Smashing Pumpkins - Solara

Din lumea angoaselor lui Billly Corgan nu există cale de ieșire, exteriorul părând mai înfricoșător decât interiorul azilului imaginat. Cu ”Solara”, The Smashing Pumpkins ne reintroduc într-un univers pe care fanii, cu siguranță, nu l-au uitat.

Regizat de Nick Koenig, videoclipul piesei ”Solara” pare desprins dintr-un film horror, despre care știi însă de la bun început că nu e real. Clipul este o metaforă pentru externalizarea frustrărilor și apăsărilor interne, ce ne fac să vedem totul în jurul nostru cu alți ochi.

"Solara" a fost înregistrată în Malibu, la Shangri La Studios, în prezența reputatului producător Rick Rubin și a chitaristului Jeff Schroeder, vechi colaborator. Single-ul vine la 4 ani de la ultimul album The Smashing Pumpkins, "Monuments to an Elegy", și la 18 de la "Untitled", ultima piesă a trupei înregistrată cu Billy Corgan, James Iha și Jimmy Chamberlin.

Formația de rock alternativ The Smashing Pumpkins și-a început activitatea în 1988, în formula: Billy Corgan (voce, chitară), James Iha (chitară), D'arcy Wretzky (bas) și Jimmy Chamberlin (tobe). Grupul încorporează în sound elemente din gothic rock, heavy metal, dream pop, psychedelic rock, progressive rock, shoegazing și muzică electronică.

Albumul care a adus trupei recunoaștere în zona mainstream a fost ”Siamese Dream”. Lansat în 1993, albumul a debutat pe prima poziție în topul american Billboard 200, vânzându-se în peste 30 de milioane de exemplare. Pe acest disc au fost incluse single-uri precum: "Cherub Rock", "Today", "Disarm" și "Rocket".

În 2000, trupa s-a destrămat, reunindu-se în 2006. Un an mai târziu a fost lansat albumul ”Zeitgeist”, care a urcat până pe poziția a doua în topul Billboard 200. Discul a fost certificat cu aur în America.

De-a lungul anilor, componența trupei a suferit multiple modificări, în prezent, din formație făcând parte Billy Corgan, James Iha, Jeff Schroeder și Jimmy Chamberlin.

Citește mai multe despre The Smashing Pumpkins
Videoclipuri cu The Smashing Pumpkins
Publicat de Raluca Chirilă, Editor, pe .
CLOSE
CLOSE