Urmărește-ne în Social Media

The Prodigy - Need Some1

La timp pentru concertul de la noi care se apropie The Prodigy a lansat un single nou, intitulat "Need Some1". Îl însoţeşte un videoclip foarte animat, cu personaje desprinse din The Hangover, varianta asiatică. Îl puteţi urmări în cadrul articolului.

"Need Some1" ne duce la începuturile The Prodigy, la jungle pur, la beat-uri sacadate şi fără a vira spre DNB. Raverii din Essex au preferat să lanseze un single fără vocea lui Maxim sau Keith de această dată. Acesta este doar un aperitiv pentru viitorul album, care a fost anunţat la rândul său odată cu piesa cea nouă.

Este primul album al muzicienilor din ultimii 3 ani şi poartă numele de "No Tourists". Va debuta pe 2 noiembrie prin BMG şi casa de discuri Take Me To The Hospital, fondată de The Prodigy. Ultimul release al britanicilor a fost "The Day is My Enemy", cu un BPM foarte ridicat şi făcând ravagii la festivaluri sau pe coloane sonore de jocuri de curse.

Videoclipul cel nou este regizat de către Paco Raterta şi prezintă un soi de variantă asiatică a celor de la Prodigy într-o ţară precum Singapore, Malaezia sau Thailanda. Totul începe cu un grup de tineri, care îşi iau instrumentele şi se poartă cu ele ca şi cum ar fi un soi de drog. Ajung posedaţi de muzică şi poartă cu ei vibraţia şi tumultul în toate suburbiile şi ghetourile imaginabile.

Cele mai lăturalnice străzi, cele mai murdare medii şi cele mai insolite personaje îşi găsesc un loc în acest material video, care devine psihedelic pe alocuri. Cât despre noile piese, acestea au fost scrise, produse şi mixate de către Liam Howlett, fondatorul trupei la studioul propriu din Londra. Howlett promite un sunet la fel de agresiv ca pe ultimele discuri, dar într-un mod diferit.

Fiecare melodie a fost compusă încât să fie o experienţă live completă şi savuroasă. E vorba despre descătuşare şi escapism, cam aşa se poate descrie mesajul şi abordarea lui "No Tourists". De altfel conceptul de "turist" a mai apărut în versurile Prodigy, cu privire la cei care sunt poseri şi doar încearcă şi gustă din viaţa de raver, nu o trăiesc cu adevărat la maxim.

Pe cei de la The Prodigy îi aşteptăm la UNTOLD Festival 2018 între 2 şi 5 august, unde vom auzi cu siguranţă hituri ca "Firestarter" sau "Poison" şi cu puţin noroc şi piese noi. Grupul a avut un concert legendar în Piaţa Constituţiei în 2011, dar au fost la noi şi la Coke Live pe Lacul Morii, oprindu-se şi la Electric Castle în 2015. Probabil cea mai inedită prestaţie a fost în 1995, când au venit la Sala Polivalentă din Bucureşti.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Festivaluri joi, 2 august 2018

UNTOLD Festival 2018

Loc
Cluj Arena
PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

The Prodigy a lansat prima piesă după moartea lui Keith Flint: "Breathe" în varianta cu RZA

The Prodigy a postat un teaser cu ceva vreme în urmă, făcând aluzie la muzică nouă, primul material după moartea lui Keith Flint din 2019. Pe 18 iunie grupul britanic a făcut publică prima piesă fără Keith, de fapt o reinterpretare a hitului "Breathe", alături de rapperul RZA de la Wu-Tang Clan. Se ascultă în articol.

Publicat

pe

Material promotional The Prodigy RZA Breathe 2021
Material promotional The Prodigy RZA Breathe 2021 │ FOTO: The Prodigy

Piesa nu aparţine neapărat vreunui album, ci face parte din coloana sonoră a filmului nou "Fast & Furious: F9". Remixul este mai puţin agresiv decât originalul, mai sacadat şi se duce mai mult spre latura hip-hop, gangsta. "Breathe" în varianta originală a fost un single de pe legendarul album "The Fat of the Land" din 1997. Cu 24 de ani mai târziu piesa rămâne relevantă, iar conexiunea cu RZA nu este întâmplătoare. Un sample din melodia lui RZA "Da Mystery of the Chessboxin" apărea deja în "Breathe", single-ul original.

Pe noul release mai apare şi artistul drum & bass canadian Rene LaVice, iar de producţie s-a ocupat Liam Howlett, "omul de la aparate" din întreaga existenţă The Prodigy. El a umblat la tempo şi a introdus tobe mai distorsionate, crescând energia track-ului. "Breathe" a fost single-ul pivotal pentru "The Fat of hte Land", sosind în noiembrie 1996 şi urcând în top 20 Billboard Alternative Airplay. Avea să devină o piesă cu discuri de platină în Marea Britanie.

După moartea lui Keith Flint din martie 2019, părea că Prodigy nu mai avea să fie la fel. Totuşi în această primăvară am primit un teaser foarte zgomotos de la Liam Howlettt şi Maxim, care compun acum trupa. Conform insiderilor Keith ar fi lăsat sample-uri vocale înregistrate pentru un nou album. Cât despre asocierea cu noul film "Fast & Furious", acesta include tradiţional muzică ritmată, agresivă, bombastică, iar acest nou single se potriveşte la fix. Filmul "F9" va sosi în cinematografe pe 25 iunie, promiţând să fie primul hit de box office veritabil în 2021.

The Prodigy a mai anunţat şi un documentar care va oglindi întreaga carieră a trupei şi care va arăta ascensiunea rave-ului în anii '90. Iar RZA, rapperul menţionat mai sus pregăteşte un al doilea sezon al serialului "American Saga", realizat alături de colegii din Wu-Tang Clan.

Citește în continuare

Muzică nouă

The Prodigy prezintă prima piesă compusă după moartea lui Keith Flint - TEASER

The Prodigy continuă moştenirea de pionieri şi inovatori ai muzicii electronice chiar şi după moartea lui Keith Flint, pregătind muzică nouă. Artiştii tocmai au oferit fanilor un teaser pentru o piesă viitoare, plină de beat-uri agresive şi o chitară supărată. Se ascultă în articol.

Publicat

pe

Prodigy teaser album nou 2019 Liam Howlett
Prodigy teaser album nou 2019 Liam Howlett │ FOTO: Liam Howlett twitter.com

Muzicienii britanici îşi continuă cariera chiar şi după moartea solistului Keith Flint şi lucrează la un nou album. Primul teaser se poate asculta mai jos şi sună a The Prodigy pur, cu extra chitară electrică faţă de alte nume mari din muzica electronică. Pe 4 martie 2019 Keith Flint era găsit mort la locuinţa sa din Essex şi povestea Prodigy părea să fi ajuns la apus. Acest lucru se întâmpla la doar câteva săptămâni după ce trupa plecase în turneu în Australia şi Noua Zeelandă. Restul turneului a fost anulat.

După un an de doliu, în august 2020 Liam Howlett anunţa că proiectul The Prodigy va continua. Apoi, în ziua de Crăciun din 2020 a confirmat că trupa formată acum din Liam şi Maxim va lansa muzică nouă "cândva în 2021". Fostul membru al grupului Leeroy Thornhill a declarat într-un interviu recent că Liam începuse de fapt lucrul la un LP înaintea de moartea lui Flint şi că au fost păstrate sample-uri vocale ale artistului. Acum discul a fost reconvertit într-un tribut pentru Keith.

Pe 10 februarie 2021 The Prodigy a anunţat că a început producţia unui documentar despre istoria formaţiei, fără o dată de lansare încă. Este regizat de colaboratorul Paul Dugdale şi produs de Pulse Films. Studioul din spatele dramei hit "Gangs of London" se ocupă de proiect.

https://twitter.com/the_prodigy/status/1394562857514196993

Cât despre teaser, el are un bas foarte supărat, o percuţie pe măsură şi o chitară gâjâită, gata de un party jungle ca la carte. Ilustrând teaserul de 15 secunde pe Twitter, muzicienii au postat şi imagini 8 bit cu cei doi membri actuali ai The Prodigy. Ultimul album lansat de artiştii din Essex a fost "No Tourists" în 2018, ducând discografia legendei britanice la 7 albume.

The Prodigy lua naştere în 190 şi definea genuri muzicale ca rave, electronic rock şi alternative dance. A combinat muzica punk şi rock cu muzică electronică, fiind un grup foarte activ pe scena rave a anilor '90.

Citește în continuare