Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
Roger Hodgson
INFO CONCERT:
Celine Dion
INFO CONCERT:
Apocalyptica
INFO CONCERT:
Gala Folk "Om bun" 2019
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Deep Purple

Videoclip oficial: The Mono Jacks - Acum Începe Totul

Trupa The Mono Jacks a lansat un nou videoclip, pentru piesa "Acum Începe Totul". Clipul este produs şi regizat de către Cătălin Rulea în cadrul proiectului Video Content şi a fost realizat împreună cu beneficiari ai Fundaţiei Estuar, care îi ajută pe cei cu probleme de sănătate mintală. Vă invităm să urmăriţi clipul în articol.

"Acum Începe Totul" porneşte cu un riff de chitară ce sună ca un şofer solitar pe o autostradă imensă. Protagoniştii clipului lovesc cu barosul într-un perete de ghetou, spulberând un grafitti cu numele piesei. Este clasicul moment de eliberare pe care ţi-l aduce o astfel de activitate fizică.

Unii sparg vaze scumpe şi vitrine de sticlă în camere speciale de relaxare, iar alţii se exteriorizează folosind un baros. Pe măsură ce progresează activitatea vedem că în spatele acelui zid spart sunt alţi oameni care sparg la rândul lor acelaşi zid. O muncă sisifică şi ceva îmi spune că metafora este săpătura către sine, către ego. Zid după zid, omul încearcă să se descopere pe sine şi adevărul suprem.

Uneori ceea ce se află în spatele zidului spart este tot imaginea ta, care se uită înapoi la tine cu aceeaşi teamă şi groază. Astfel acea spărtură este acoperită, pentru a putea reveni la normal. O metaforă superbă pentru lupta nesfârşită cu problemele de sănătate mintală, subliniate de artişti împreună cu Fundaţia Estuar. Organizaţia oferă opțiuni sociale și alternative adulților cu probleme de sănătate mintală, în vederea incluziunii lor în comunitatea românească.

Cântecul "Acum Începe Totul" este prima piesă de pe albumul "Uşor Distorsionat", care a debutat în toamna lui 2017. Videoclipul a fost flmat în Bucureşti şi prezintă persoane care sparg un zid, invocând amintirea căderii zidului Berlinului. Cătălin Rulea, regizorul acestui clip a mai colaborat şi cu alte trupe din alternativul românesc pentru a descrie modul în care văd realitate persoanele din lumea modernă.

Artistul şi-a descris astfel iniţiativa:

Fie că este prezentată pozitiv sau negativ, realitatea, prin mediatizare, capăta o aură ireală. Problemele societății în care trăim sunt de multe ori ignorate sau clasate într-un sertar ascuns ca să nu ne tulbure viața în bunăstare pe care vrem să o construim.

Cum putem rezolva problemele societății? Ce poate face arta pentru societate și ce poate face arta pentru artă? Contextualizarea de față pune produsul artistic la intersecția dintre cultura pop, campanie mediatică de sensibilizare și artă angajată social.

The Mono Jacks lansa în aprilie single-ul "1000 de DA", care prezintă statutul copilului în România, cel căruia i se spune mereu "NU". În primăvara acestui an aveam o viziune pozitivă asupra muzicii româneşti, prin intermediul unui interviu realizat de Infomusic cu Doru Trăscău de la The Mono Jacks.

Citește mai multe despre The Mono Jacks
Videoclipuri cu The Mono Jacks
Publicat de Alex Stănescu, redactor, pe .
CLOSE
CLOSE