Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Melodiile calificate în Selecția Națională pentru Eurovision 2019Eurovision 2019 România: Ascultă melodiile calificate în Selecția Națională - AUDIO Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Mihai Mărgineanu: Zarița Zanga mi-a schimbat de două ori viața INFO CONCERT:
Nikos Vertis
INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
Bon Jovi
INFO CONCERT:
Tom Jones

Videoclip oficial: The Mono Jacks - 1000 de DA

The Mono Jacks a lansat un nou single, "1000 de DA", care primeşte un videoclip cu valoare artistică de scurtmetraj. Acesta este primul single extras de pe al doilea disc de studio al trupei şi primul LP integral în limba română. Clipul poate fi vizionat în cadrul acestui articol.

Povestea începe cu un bas melancolic şi cu un personaj inedit. Protagonistul este un copil care pozează în adult, cu o mustaţă "ghidon" şi realizând activităţi de om mare. Vedem un alt copil în sala de conferinţe, acolo unde oamenii maturi îşi pierd timpul cu Bitcoin şi site-uri pentru adulţi. Sătul de corporaţie, micuţul care pozează în şef le dă cu tifla colegilor şi fuge din sala de conferinţe.

Îl salvează celălalt junior şi pleacă împreună într-o decapotabilă. Alte poveşti adolescentine se leagă în acest videoclip, cu versuri care răsună în mintea oricărui copil. Clasicele "nu-uri" spuse de părinţi, interdicţii şi reproşuri pe care le face orice părinte copilului apar în versuri. Descurajări, ocări, vorbe din bătrâni şi în general un "bad parenting", despre asta e vorba în "1000 de DA".

Acolo unde părinţii au zis "nu" de 1000 de ori, trupa The Mono Jacks a zis "1000 de DA". Muzicienii explică astfel mesajul piesei:

"1000 de DA" este un manifest împotriva culturii în care au trăit și ne-au crescut părinții noștri. Aveam nevoie să termin un text pentru o piesă. Intram în studio peste o zi și încă nu aveam textul gata. Visasem un refren, vers cu vers, la care țineam foarte mult, aveam o parte din prima strofă și îmi lipsea restul.

Atunci am cerut ajutorul bunului meu prieten, Andi Dumitrescu (liderul și vocalistul trupei Bucium). Inspirat probabil și de discuțiile și mărturisile pe care i le făceam în urma ședințelor de psihoterapie, mi-a propus următoarea temă: << Fă-mi și mie în următoarea oră o listă cu toate interdicțiile pe care le-ai auzit de-a lungul vieții >>". Mi-a trimis apoi un e-mail cu o serie de negații. M-am regăsit în lista aia și am adăugat, cu mare ușurință chiar.

Doar ca textul nu a luat forma asta. Piesa pe care urma să o înregistrez a două zi era „Drumul" și textul final a ieșit cu totul altfel. A trecut aproape un an și scriam o piesă nouă. Îmi plăcea mult, avea energie și aveam deja refrenul: << Vreau 1000 de DA pentru fiecare nu. >> Mai rămânea să scriu strofele. Ei bine, atunci mi-am adus aminte de lista de la Andi și de-acolo lucrurile au mers de la sine..."

În 2017 The Mono Jacks a reuşit să creeze un album întreg în doar 4 luni şi asta cu o componenţă nouă: Doru Trăscău (voce), veteranul trupei, Cristian Chiru (bass), Andrei Zamfir (chitară) și John Ciurea (tobe). A rezultat albumul "Uşor Distorsionat", disponibil pe iTunes, Google Play, Bandcamp, Amazon şi pe Carturesti.ro. Primul tiraj s-a epuizat rapid.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre The Mono Jacks
Videoclipuri cu The Mono Jacks
Publicat de Alex Stănescu, redactor, pe .
CLOSE
CLOSE