Urmărește-ne în Social Media

The Killers - Land Of The Free

După câteva piese personale, The Killers ia în braţe întreaga naţiune americană prin piesa "Land of the Free". Piesa pare scoasă din paginile lui Bob Dylan şi este un cântec de protest la adresa societăţii americane actuale. Primeşte un videoclip pe măsură, pe care vă invităm să îl urmăriţi în articol.

"Land of the Free" putea la fel de bine să sosească pe 4 iulie, pentru că include imagini foarte puternice pentru americani. Alternează cea mai întunecată parte a Statelor Unite cu cea mai luminoasă. Vizualul puternic nu este o coincidenţă, acest videoclip fiind regizat de Spike Lee. Majoritatea imaginilor au fost preluate din taberele de refugiaţi formate la graniţa Statelor Unite cu Mexic.

Acolo sunt întorşi înapoi cei care traversează ilegal din Mexic şi ţinuţi în condiţii inumane. The Killers este o trupă apolitică, care a refuzat să îl susţină pe Barack Obama, dar şi pe Mitt Romney. În 2019 grupul are o problemă cu armele şi cu politica lui Donald Trump legată de zidul de la graniţa de sud. Versurile abordează tot ce e în neregulă cu SUA, de la tragediile împuşcăturilor în masă şi până la rasismul în ascensiune.

Melodia în sine este inedită, la graniţa dintre pop şi un rock bombastic cu influenţe de gospel. Nu lipsesc corurile ample în fundal şi senzaţia că asculţi faimoşii roots rockers din anii '80 ca John Hiatt. Inevitabil apar şi comparaţiile cu Bruce Springsteen, cel mai american baladier pe care îl cunoaştem.

Spike Lee a făcut filmările pentru acest clip la graniţa dintre SUA şi Mexic. Cineastul a realizat prim planuri cu feţele familiilor care au încercat să ajungă în "ţara celor liberi". Oamenii au fost primiţi cu forţe de ordine, gaze lacrimogene şi deseori separaţi de copii. Solistul trupei The Killers, Brandon Flowers a început să compună această piesă încă din 2012, după tragedia de la şcoala Sandy Hook.

De-a lungul anilor melodia a devenit mai gravă şi mai adâncă, pe măsură ce apăreau atacuri armate similare în Las Vegas, Orlando sau Parkland. Flowers mai citează ca inspiraţie filmul "13th" al lui Ava DuVernay, o peliculă despre rasă şi încarcerare. Toate acestea îmbinate cu monologurile lui Jimmy Kimmel au dus la această creaţie muzicală.

Flowers are şi o motivaţie personală pentru a lupta contra alungării imigranţilor: bunica sa provenea din Lituania şi a venit în SUA pentru a scăpa de opresiunea sovietică. The Killers nu e singurul act muzical care ia poziţie faţă de zidul lui Trump. Roger Waters s-a declarat dispus să cânte chiar la graniţa dintre Statele Unite şi Mexic, pe locul unde se va ridica zidul. Vrea chiar să aducă acolo spectacolul "The Wall", printr-un gest simbolic.

PUBLICITATE
Comentarii