Urmărește-ne în Social Media

The Chemical Brothers - Got To Keep On

The Chemical Brothers continuă colaborarea cu regizorii Michel și Olivier Gondry pentru noul videoclip ”Got To Keep On”. Explozia de culoare și energie din video captează cu fidelitate vibe-ul acestui single.

"Got To Keep On" se regăsește pe cel de-al 9-lea album de studio The Chemical Brothers, "No Geography". Discul este programat să apară pe 12 aprilie.

Tracklist "No Geography" - The Chemical Brothers:

  1. "Eve Of Destruction"
  2. "Bango"
  3. "No Geography"
  4. "Got To Keep On"
  5. "Gravity Drops"
  6. "The Universe Sent Me"
  7. "We’ve Got To Try"
  8. "Free Yourself"
  9. "MAH"

Albumul anterior The Chemical Brothers, "Born in the Echoes", a fost lansat în iulie 2015. Discul a debutat pe prima poziție în UK Albums Chart, pe locul al 2-lea în topul albumelor din Elveția și Belgia și pe locul 73 în clasamentul US Billboard 200. Pe acest album este inclusă o colaborare cu Beck, pentru piesa "Wide Open", ce beneficiază de un videoclip inedit produs de John Madsen și regizat de Dom & Nic. Vizualul o prezintă pe actrița și balerina de origine japoneză Sonoya Mizuno.

Duo-ul The Chemical Brothers și-a început activitatea în 1991, fiind promotori ai stilului big beat. Îmbinând muzica dance cu rock-ul și rap-ul, grupul și-a crescut baza de fani de la un an la altul. De-a lungul celor 25 de ani de carieră au avut 6 albume poziționate în fruntea topurilor britanice, având în palmares și un premiu Grammy pentru "Best Rock Instrumental Performance". Trupa a primit, de asemenea, oferte de a mixa pentru Oasis, The Stone Roses, Fat Boy Slim și Kylie Minogue.

The Chemical Brothers a concertat în 2016 la București. Duo-ul a fost unul dintre headlinerii festivalului Summer Well.

PUBLICITATE
Comentarii

Muzică nouă

The Chemical Brothers a lansat piesa "No Reason", gata de festivalurile din vară

The Chemical Brothers a lansat o nouă piesă, "No Reason", care pare pregătită să ia cu asalt festivalurile rave din această vară. A primit şi un videoclip destul de minimalist şi simplu, pe care îl puteţi vedea în articol.

Publicat

pe

Videoclip The Chemical Brothers No Reason
Videoclip The Chemical Brothers No Reason │ FOTO: The Chemical Brothers

The Chemical Brothers a fost la Summer Well în 2016, iar acum îi aşteptăm la Electric Castle 2023, poate cu "No Reason", poate cu alte track-uri noi. Basul e cheia care face şi desface această piesă, ce pare într-un etern crescendo spre un beat ce aminteşte de anii '90. Nu putem spune că s-a reinventat muzică electronică prin acest single, ci doar că a fost suflat praful de pe nişte sample-uri bune de tot, ignorate de cei care fac muzică acum. Mai rar auzi un acid riff în ziua de azi şi un snare atât de hipnotic. E ceva milităresc în acel snare de altfel.

Acesta este primul release de la componenţii Chemical Brothers, Tom Rowlands şi Ed Simmons din 2021 încoace. Atunci ei lansau un disc cu două piese, "The Darkness That You Fear". Piesa s-a tot auzit la show-urile şi DJ-urile live ale trupei în ultima vreme. A fost masterizată în Dolby Atmos de către producătorul Beatles Giles Martin la legendarele studiouri Abbey Road Studios din Londra.

Videoclipul pe care îl vedeţi aici este familiar pentru orice participant care a fost la unul dintre show-urile The Chemical Brothers din 2022. Este regizat de către Smith şi Lyall, colaboratori de ani buni cu trupa. Gecko Theatre se ocupă cu dansul şi coregrafia. Discul "No Reason" va sosi cu o ediţie limitată 12 inch red vinyl şi va avea şi un B Side numit "All of a Sudden". Va debuta pe 28 aprilie 2023.

Dar nu e doar atât! The Chemical Brothers lucrează la succesorul albumului din 2019, "No Geography". Duo-ul va cânta la Coachella în 2023, Isle of Wight Festival, Wilderness Festival. În vara trecută au fost nevoiţi să anuleze un set la Glastonbury din cauză că unul dintre ei a făcut Covid. Trupa e activă din 1989 şi a considerată printre pionerii muzicii electronice cu BPM ridicat, alături de Prodigy, Fatboy Slim, The Crystal Method. Numele final a apărut în 1995, după câţiva ani de apariţii ca Dust Brothers.

Au la activ 6 premii Grammy.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Iggy Pop, The Chemical Brothers și George Ezra cântă la Electric Castle 2023

Electric Castle anunță primii artiști pentru cea de-a noua ediție, cu The Chemical Brothers, Iggy Pop și George Ezra ca primi headliners. Alături de ei sunt Sigur Ros, Tash Sultana, Peggy Gou, REZZ, Pendulum și multe alte nume prin care EC își confirmă reputația de festival ce abordează cu mult curaj zone și trenduri muzicale foarte diverse.

Publicat

pe

Iggy Pop și George Ezra
Iggy Pop și George Ezra │ FOTO: capturi YouTube

The Chemical Brothers era numele care lipsea din portofoliul EC pentru a întregi seria marilor artiști din stilul big beat prezenți în festival, de-a lungul timpului. Sunt puține trupe ce reușesc să se păstreze foarte populare deși muzica lor e la limita avangardei, dar cei de la The Chemical Brothers fac aces lucru, fără niciun efort, de peste 20 de ani. După 6 premii Grammy și hit-uri precum "Galvanize", "Go" sau "Believe", britanicii rămân aceiași oameni obișnuiți, ce creează muzică neobișnuită pentru milioane de fani din întreaga lume.

Bucurie pură în ritmuri folk pop, George Ezra ajunge prima oră în România într-un moment special al carierei sale. După două albume cu succes imediat, chiar de la piesa de debut "Budapest", Ezra atinge examenul maturității cu proaspăt lansatul "Gold Rush Kid". 2023 va fi anul în care Ezra se va retrage din lumina reflectoarelor, ceea ce face concertul de pe scena principală de la EC de neratat.

Inclus în Rock and Roll Hall of Fame alături de trupa sa de debut, The Stooges, deținător al unui Grammy pentru întreaga carieră, Iggy Pop se pregătește să lanseze un nou album, iar "Frenzy", primul single deja pe piață, ne garantează că la Electric Castle vom vedea un artist în cea mai bună formă a sa din ultimul deceniu.

Trei reveniri la Electric Castle

Trupa islandeză Sigur Ros și Nothing But Thieves confirmă că la castel se ascultă mult rock, din toate genurile, alternativ sau post-rock, toate la superlativ. O trupă legendară în drum and bass, australienii de la Pendulum vor fi, după o pauză de 10 ani, din nou la Bonțida, de data aceasta în formula live band, atât de așteptată.

Alți artiști confirmați pentru Electric Castle 2023

De salvat în playlist - Tash Sultana. Toți cei care nu au descoperit-o încă vor fi încântați de stilul proaspăt, rock cu influențe reggae și R&B, ce i-a adus artistei australiene notorietatea internațională. Nevoită să-și anuleze în ultimul moment prezența în festival, în această vară, Peggy Gou își menține promisiunea de a fi alături de fanii Electric Castle, confirmând pentru ediția ce va avea loc între 19 și 23 iulie 2023. Romy, Noga Erez și duo-ul britanic Nova Twins completează lista artistelor dintr-un festival ce încurajează permanent diversitatea creativă.

Cel mai important label DnB din Europa sărbătorește 25 de ani și la Electric Castle. Seara dedicată Hospital Records îi reunește pe Netsky, Metrik, Flava D și Anais, într-o explorare a tot ce înseamnă acest curent, de la jungle la liquid.

Bilete și cazare Electric Castle 2023

Doar până în 20 decembrie, abonamentele Electric Castle mai pot fi achiziționate la un preț special de 129 Euro + taxe. Până la aceeași dată, publicul poate să aleagă și varianta de a achiziționa abonamentele în rate lunare.

Organizatorii anunță noi opțiuni de cazare în Glamping - o zonă din EC Village dedicată exclusiv structurilor speciale. Variantele includ cazări pentru 2 sau până la 7 persoane în căsuțe, igloo-uri sau corturi gata amenajate, toate în număr limitat. Variantele de cazare în propriul cort sau rulotă sunt încă disponibile, la fel și noul car camping.

Citește în continuare