Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019Poze concert Deep Purple la Cluj-Napoca - 2019 Laura Bretan intervievată de InfoMusic pe 3 decembrie 2019Cu gândul la 2020, Laura Bretan vorbește despre majorat, viitorul album și un turneu extins INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
INFO CONCERT:
Summer Well 2020
INFO CONCERT:
Avishai Cohen
INFO CONCERT:
Celine Dion

Videoclip oficial: The Chemical Brothers - Free Yourself

În această lume în care se discută tot mai mult despre AI şi roboţi era de aşteptat ca şi videoclipurile să se adapteze. Cine altcineva decât The Chemical Brothers să invoce revolta maşinilor? Fix asta au făcut artiştii prin noul clip "Free Yourself", pe care vă invităm să îl urmăriţi în articol.

Între predicţiile lui Elon Musk despre rebeliunea inteligenţei artificiale şi filme sau jocuri despre AI şi roboţi, precum "Detroit Become Human", e clar că subiectul e pe val acum. Tentaţia ar fi mare să pui maşinăriile într-o postură războinică sau malefică. Totuşi Regizorii DOM & NIC preferă să prezinte maşinăriile cu un dans frenetic. Practic roboţii din "Free Yourself" profită că nu sunt oameni în preajmă şi transformă un depozit de mărfuri într-o discotecă. DOM & NIC lucrează cu duo-ul muzical The Chemical Brothers de 20 de ani.

Ei se află în spatele unor creaţii vizuale precum "Block Rockin' Beats", "Hey Boy Hey Girl" sau "Setting Sun". A fost nevoie de 8 luni de muncă pentru a realiza noul clip, în colaborare cu compania de producţie video Outsider şi studio-ul de creaţie The Mill. Motion capture-ul şi efectele vizuale sunt de ultimă oră aici, iar regizorii au explicat că au văzut acest videoclip ca o comedie neagră sau o "discuţie despre relaţia viitoare dintre roboţi, AI şi oameni".

Elementul uman este inofensiv, iar paznicii respectivului depozit nu au nici cea mai mică idee legat de rebeliunea roboţilor. Sample-urile electronice care sună ca un roi de albine electrice se potrivesc perfect cu atmosfera cyberpunk a acestei creaţii. A se remarca şi cât de complex au fost randate maşinăriile, dincolo de clasicii roboţi din filme şi clipuri muzicale.

Au feţe umane expresive, fredonează melodia The Chemical Brothers şi fac mişcări ample de dans. Spre finalul clipului totuşi haosul provocat de creaturi la lumini şi panoul electric atrage atenţia paznicului, care coboară fix pe "dance floor". Roboţii se opresc, ca nişte copii prinşi cu mâna în borcanul cu dulceaţă. Totul se încheie cu paznicul pus la zid de maşinării şi cu un eventual "va urma" pentru un alt release al trupei.

Single-ul sosea în luna septembrie, fiind prima melodie The Chemical Brothers din ultimii 2 ani. Grupul va fi headliner în 2019 la festivalul All Points East din Londra. Artiştii au fost headlineri la Summer Well 2016.

Citește mai multe despre The Chemical Brothers
Videoclipuri cu The Chemical Brothers
Publicat de Alex Stănescu, redactor, pe .
CLOSE
CLOSE