Urmărește-ne în Social Media

The Chemical Brothers - Free Yourself

În această lume în care se discută tot mai mult despre AI şi roboţi era de aşteptat ca şi videoclipurile să se adapteze. Cine altcineva decât The Chemical Brothers să invoce revolta maşinilor? Fix asta au făcut artiştii prin noul clip "Free Yourself", pe care vă invităm să îl urmăriţi în articol.

Între predicţiile lui Elon Musk despre rebeliunea inteligenţei artificiale şi filme sau jocuri despre AI şi roboţi, precum "Detroit Become Human", e clar că subiectul e pe val acum. Tentaţia ar fi mare să pui maşinăriile într-o postură războinică sau malefică. Totuşi Regizorii DOM & NIC preferă să prezinte maşinăriile cu un dans frenetic. Practic roboţii din "Free Yourself" profită că nu sunt oameni în preajmă şi transformă un depozit de mărfuri într-o discotecă. DOM & NIC lucrează cu duo-ul muzical The Chemical Brothers de 20 de ani.

Ei se află în spatele unor creaţii vizuale precum "Block Rockin' Beats", "Hey Boy Hey Girl" sau "Setting Sun". A fost nevoie de 8 luni de muncă pentru a realiza noul clip, în colaborare cu compania de producţie video Outsider şi studio-ul de creaţie The Mill. Motion capture-ul şi efectele vizuale sunt de ultimă oră aici, iar regizorii au explicat că au văzut acest videoclip ca o comedie neagră sau o "discuţie despre relaţia viitoare dintre roboţi, AI şi oameni".

Elementul uman este inofensiv, iar paznicii respectivului depozit nu au nici cea mai mică idee legat de rebeliunea roboţilor. Sample-urile electronice care sună ca un roi de albine electrice se potrivesc perfect cu atmosfera cyberpunk a acestei creaţii. A se remarca şi cât de complex au fost randate maşinăriile, dincolo de clasicii roboţi din filme şi clipuri muzicale.

Au feţe umane expresive, fredonează melodia The Chemical Brothers şi fac mişcări ample de dans. Spre finalul clipului totuşi haosul provocat de creaturi la lumini şi panoul electric atrage atenţia paznicului, care coboară fix pe "dance floor". Roboţii se opresc, ca nişte copii prinşi cu mâna în borcanul cu dulceaţă. Totul se încheie cu paznicul pus la zid de maşinării şi cu un eventual "va urma" pentru un alt release al trupei.

Single-ul sosea în luna septembrie, fiind prima melodie The Chemical Brothers din ultimii 2 ani. Grupul va fi headliner în 2019 la festivalul All Points East din Londra. Artiştii au fost headlineri la Summer Well 2016.

PUBLICITATE
Comentarii
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2022 >>
lmmjvsd
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1